PC sestava pro CAD apod.

Zdravím,

známý mě požádal o sestavení nového PC (resp. výběr komponent) především pro práci v autocadu. Sám v tomto ohledu nemám moc zkušeností, chystám se jít za nějakým odborníkem, ale rád bych ještě dostal nějakou radu k mému předběžnému výběru. Případně pokud by to zde někdo shledal jako dostačující, nebo pouze něco poupravil, ušetřilo by mi to práci :).

Sestava je následující:

Větší HDD by neměl být potřeba, na multimedia ho může když tak doplnit stávajíci externí. Stejně tak jsem vypustil grafickou kartu, předpokládám, že by dané požadavky měla splnit Intel HD Graphics 2500 na procesoru.

Cena by měla být do nějakých třínácti tisíc.

Děkuji za všechny rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Předpokládám, že v CADu by se asi větší ramka hodila, a to tak, že 2x8GB a nechat další 2 sloty volné pro další upgrade - to záleží na rozsahu jeho prací, k čemuž by bylo lepší jeho vyjádření.
Doufal jsem tedy ale, že tam bude nějaké Quadro nebo silnější GeForce. Věř mi, nechceš dělat CAD na Intel HD Graphics... Laguje to, je to pomalé, skoro nic to neumí, a u větších scén...škoda mluvit. Fakt, i kdyby obyčejnou Radeonku za 800 nebo podobnou GeForcku, tisíckrát lepší, jak IGP.
Pokud bude dělat nějaké rendery nebo fyzikální simulace (opět, hodilo by se kdyby se vyjádřil blíže), určitě i3 bude také hrdlem..
Upřímně bych z jistých důvodů (stabilita, dlouhotrvanlivost) dal přednost dražší desce a zdroji...

Obrázek uživatele aolani

Díky za rady. S tou grafikou to tedy asi ještě budu muset přehodnotit. Jaká by byla vhodná? K tomu rozsahu prací - pokud vím, tak ten člověk pracuje především v práci, kde má k dispozici dostatečně výkonný HW, proto nechce příliš investovat do tohoto domácího PC, kde by mělo stačit zřejmě jenom sem tam něco otevřít a upravit. Renderování zřejmě ne. Lepší procesor, deska i zdroj by tu cenu zřejmě vyhouply až příliš vysoko. Ale konkrétním návrhům se nebráním.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No kup tam aspoň GT620, ten litr už není tak moc..
Jako zbytek je dobrý, to může být. To jen já osobně bych preferoval jiné značky a přidal tak 200 na každé komponentě (zdroj, deska)..

Obrázek uživatele aolani

Za nějaké to doporučení jiných značek bych byl docela rád, jak jsem psal, sám moc zkušeností nemám, tak jsem to spíš bral co mi první přišlo pod ruku. A nějaké to zdražení o pár stovek by se nějak zvládlo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zdroj Fortron nebo Seasonic a desku ASUS... Osobně bych se vyprdnul i na B75 chipset a šel do Z77, ale dejme tomu.. Bohužel ale nemám žádné "ozkoušené" desky na B75...

Obrázek uživatele aolani

Díky i za toto. Ještě k tomu zdroji - jaký by měl být jeho výkon? Nemám na to moc odhad. 350W by nejspíš mělo stačit, ale zas by tam asi byla dobrá nějaká rezerva, nebo i z toho důvodu, že pokud vím, tak není dobré, aby zdroj musel prakticky celou dobu běžet "nadoraz".

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nejen nadoraz, ale i naprázdno je problém. Blbý je, že kvalitní 350W zdroj aby člověk pohledal.. Tady jsem dřív spoléhal na Black power od Fortronu, případně Seasonic EnergyKnight, ale jsou málokdy k dostání..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.