PC pro hraní her v ceně do 25 000 kč

Potřeboval bych poradit se složením pc na hry,do max 25000kč.Mám monitor lcd 24.na platformě intel,Operační systém nechci,na alze nebo alfacomp + na Sandy Bridge počkám

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a já bych to zrovna postavil mnohem výkonnější na platformě AMD :)) právě proto, že na hry je v tuto chvíli a i se SandyBridge bude výhodnější AMD.. v době, kdy hry nejsou nikterak náročné na procesor (vyjma GTA IV) a hlavním tahounem sestavy je grafika je Intel naprosto bezprizorní..
jsi si intelem opravdu tak jist?

Obrázek uživatele Peca

Zatím to ale vypadá, že Sandy Bridge bude cenově docela zajímavé a výkonem na tom přímo výborně, problémem však spíš bude, že si český obchodník na ceně dost přihodí a z dobrých cen se stanou už ne tak moc zajímavé. Já bych si osobně na ceny SB počkal a pak se rozhodl. Takové i5 2500K za 216 dolarů hmmm...pro většinu lidí zbytečně moc velký výkon, pak stačí i i5 2400 za 184 dolarů. Jsem zvědav na české ceny.

Co mě ale štve, že do nových procesorů rvou integrované grafiky, když je většina uživatelů vůbec nepoužije, to by museli už konečně dotáhnout do desktopu přepínání grafik (něco jako NV optimus u NTB), pak by to bylo dobré.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nV optimus však pracuje tak, jak může pracovat na trhu pouze AMD, Intel by musel takový čip optimalizovat pro AMD i nVidie a toho by nebyl schopen, nejen proto, že do jejich architektury nemá přístup... ale to je OffTopic..

SB nebude rozhodně špatný produkt, to taky netvrdím (i když platíš IGP, které nechceš a podobní chujoviny), ale proč chtít SB, který bude mát jednak čipset sám pro sebe a jednak nepřinese vlastně nic zajímavého, co by tu už nebylo.. současný Phenom 970 je za velice příjemnou cenu a kvalitní stabilní a ověřená deska pod něj je za mnohem lepší cenu, než kdy pro SB bude.. navíc je to výkonem naprosto dostačující, co ale není je grafická karta.. ta o všem rozhoduje a je pouze potřeba, aby ji RAM ani CPU neomezovaly.. takže ušetřené peníze za desku SB dáš do té samé grafiky, nesoucí lepší chladič a třeba i vyšší frekvence, nebo nějakého větráku navíc, lepší skříně, výkonnějšího zdroje pro přetakt...

Obrázek uživatele amsiktthe

představoval bych si-i5-2500K,GTX470,RAM 4GB,HDD 1TB?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to zorvna neodpovídá cenovce 25K, za to se dá postavit mnohem výkonnější stroj, než je GTX470...

tm jsi se ale nevyjádřil vlastně k ničemu, co jsem řekl... takže tak prosím učiň.. zdůvodni své rozhodnutí a zvododni, proč mé je chybné..

Obrázek uživatele Peca

Nejdřív počkej kolik budou procesory SB u nás vůbec stát a pak bych něco řešil.

Jinak tu GTX470 bych tam taky už nedával, to nebyly moc povedené karty, zvol spíš GTX570 to je jiná.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nebo HD6950, která nemá konkurenci :) kor první várka, která se dá plně a bezplatně odemknout na celou HD6970 :))
jinak ceny u nás rozhodně budou neúměrně vyšší výkonu, současná i* se nám do toho budou motat, výrobci nebudou chtít zlevňovat a budou šidit... navíc Intel si může a chce dovolit předražovat, on to stejnak prodá :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.