Funkčnost sestavy

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takhle by to fungovalo, proč ne.. ale já bych změnil pár detajlů..
rozhodně bych montoval desku ASUS M4A79XTD EVO, která bohatě stačí a má vše, co by jsi potřeboval, za menší peníz..
zadruhé Patriotu jsem nikdy nevěřil, zato Kingston je mezi operačními paměťmi jedničkou.. 1333MHz CL7 HyperX jsou poněkud rychlejší, ale i spolehlivější moduly..

noa pak už jsou to jen věci typu - přidej 500 korun a dostaneš notně silnější grafiku Sapphire HD5770 Vapor-X..
jako systémový disk bych spíš zvážil použití malého, ale rychlého 500GB WD Caviar Black, pokud bys později chtěl víc, určitě bych si dokoupil tenhle nebo větší green (cena pujde dolu brzy s novými technologiemi velkých ploten), nebo lépe exterák (beztak bys ukládal filmy a instalačky her), který se bude dát připojit už téměř ke všemu...
no a ten chladič - ten BOXový není zas tak špatný a tenhle není zas o tolik lepší, a to ani v hlučnosti.. takže jestli se zrovna tenhle pidichladič vyplatí, nechám na tobě..

nikde ale nevidim žádnou skříň, do které by se to dalo umístit.. máš nějakou? co je zač?

Obrázek uživatele YETTY

Dík za názor,k té základovce,mezi tvojí navrhovanou a mojí jsem nenašel žádnej cenovej rozdíl,takže bych volil tu lépe vybavenou.U paměti dam na tebe,mají lepší hodnoty.Grafika kterou doporučuješ ta už mi přijde docela drahá,nemám snahu směřovat pc do herního stroje.U HDD asi raději zvolim ten 500 gigovej,svižnější chod počítače je velké+ :-) .A jestli je to s tim chladičem tak jak píšeš,necham ten boxovej.Na skříň sem uplně zapoměl... :oops:
Bral bych toto:

http://www.alza.cz/coolermaster-elite-330k-cerna-d159579.htm

Obrázek uživatele YETTY

Sem ze zvědavosti koukl na alfacomp a totožná sestava tam vyjde o 1400levněji,tedy na 15013.Tak mě napadá jesli nedat S HD 5770 Vapor-X a AMD Phenom II X4 955 Black Edition ,pak by sestava na alfacompu stála 17178 včetně mechaniky a čtečky karet... :shock: Co ty na to Tobiasi?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

rozdíl v těch deskách je v čipsetu, 790X je trochuv yšší třída, než 880G čipset, má poměrně lepší rozhraní, je to prostě rychlejší čipset... ten "nový" 800 přináší jen USB 3.0 a SataIII, které ty teď rozhodně nepotřebuješ.. cenový rozdíl tam není, ale technický je.. navíc M4A79XTD EVO je prostě prověřená už mnoha lidmi a je to bytelná a pořádná deska..

otázka, jestli nejít do Phenomu, je docela na snadě, ale ten už by potřeboval chladič typu AC Freezer Xtreme rev2, a to už jsme mimo rozpočet, i když pod ním se bude dát dost slušně taktovat (a netaktovat BEčka je hřích).. HD5770 je právě výkonnější víc, než dražší, ten příplatek není zas tak velký, i když chápu, je to příplatek..

tak skříň není problém, ale mě se designem víc líbí Elite 310 RC.. vnitřek mají víceméně stejný, ale čelo se mi u 330tky nelíbí.. je to subjektivní... a když jsme u toho, tak či tak má 310tka tichý větrák vzadu, ale chce to ještě jeden Scythe Kama Flow 2 120mm 900rpm dopředu, ale ten klidně časem...

jinak já bych třeba na Alze nekupoval, kupuji výhradně na CZC a vím proč :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.