PC pro CAD,CAM, hry

Neznáte někdo nějáký konfigurátor pro PC herní sestavu nebo nevíte o nějáké dobré (ne hračky za 50k)? Nebo pokud by mně někdo pomohl povybírat věci na sestavení vlastního třeba by to bylo i lepší. Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a jaký je tedy cenový limit? většinou ve vyplatí sestavu si postavit z komponent, které vybereš (nebo my), protože ty hotové mají většinou levnou základní desku, zdroj i paměti, celkově je to jen předražené..

Obrázek uživatele maxton0600

Takhle já nevím na kolik to může vyjít sestavit celý (včetně krabice) ale myslím, že do 20-25 se to vejde ne(opravdu neznám ceny maximalne procesoru)?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no záleží, na jaké profesionální úrovni jsi.. za takovéhle peníze se dá postavit leda amatérská stanice..

problém však nastává při kloubení CAD a her, protože pro CAD jsou speciální grafiky (pekelně drahé), které mají optimalizace pro akceleraci CAD, avšak ve hrách jsou to podprůměrné staré grafiky.. a naopak ty herní zase neakcelerují CAD naplno, ne že by to nezvládaly, ale je to na takové té amatérské úrovni, tzn náročnější scéna třeba 3D ve 3DS Maxu pro ně není to pravé.. avšak já počítám, že to máš na strojárnu atd a budeš dělat zejména jen kresby malé, tedy nákres jednoho, dvou součástek v jednom souboru, noc rozlehlého, co by taková grafika nezvládla..

kdybych mohl jet no-limit a postavit to na prvotřídních komponentech, přesáhl bych možná jen o trochu.. počítám, že žádné extra renderovací aplikace používat nebudeš, takže na procesor budu klást důraz zejména z herního hlediska..

ASUS M4A79XTD EVO
AMD Phenom II X4 955BE
Arctic Cooling Freezer Xtreme rev2
Kingston Hyper-X 4x2GB DDR3 1600MHz CL8 (ne XMP)
Sapphire ATi Radeon HD5870 Toxic 1GB
Fortron Black Power 550W
Western Digital Caviar Black 500GB SataII
volitelně Western Digital Caviar Blue/Green libovolné velikosti >500GB SataII
LG DVD-RW mechanika SataII
CoolerMaster Elite 310 RC nebo cokoliv, co se ti bude líbit 900+
2x Scythe ventilátor 120x120 do 1400rpm
Windows Seven Professional x64

plus monitor, nejlépe 24" LG FullHD s odezvou 2ms, přesnou myš typu Logitech MX518 + podložka, pohodlnou klávesnici, repro.. na periferie bychom se zaměřili až upřesníš, zda jsou vyžadovány..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.