NTB do 16k (*VYŘEŠENO*)

Ahoj,
chtěl bych si v blízké době koupit notebook do ceny tak 16 000,- bez OS, určitě 4 gb RAM, dispej 15" a něco lepšího než integrovaná GK a nějakej lepší procesor to nevím jaký poněvadž v ntb procesorech se vůbec neorientuju :-)
Budu ho používat jak na kancelářský aplikace tak taky na filmy a sem tam něják ty hry novějšího data ( tim nemyslim ty nejnovější a nejnáročnější hry co existujou :-))
Jak jsem se tak koukal, tak jsem našel akorát dva notebooky, který by vyhovovali a to Lenovo http://www.alza.cz/lenovo-g550-d134764.htm
a HP http://www.alza.cz/hp-probook-4510s-d126777.htm
Tak co na ně říkáte je to to pravé ? :D jestli existují lepší varianty ? sem s nimi :-) Děkuji za každý návrh :-)

EDIT: Opraven odkaz na Lenovo omylem jsem tam dal odkaz na hoší verzi :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ty 4GB ramky jsou ti tam uplně zybtečné :) nevím, co v těch gigabajtech všichni vidí :D NTB ti víc jak 2GB na rhy nevyužije :) ale ten g550 má kámoš a i já sem docela čuměl, co ta stará, na g106M přeznačená GeForcka všechno dokáže :) na tom si perfektně zahraješ :)

Obrázek uživatele Krejzyna

No když tam šoupnu 64 os tak bych je teoreticky mohl využít. Ještě se chci zeptat je lepší to GF 105M nebo ta Ati 4330 ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

když to chápeš takto :) ano, 32bit OS ti je ani využít nedovolí, ale na NTB prostě defacto neexistuje akce, kterou bys je využil :) velkou paměť potřebuješ na procesorově náročné výpočty jako je rendering :) jinde nemáš šanci to využít.. extrémní herní sestava zužitkuje 4GB ramky, NTB nemá šanci využít 2.. zbytek se tam bude jen tak flákat :)

Obrázek uživatele Honza

Lenovo v tomto případě :)) Ten Probook jsem měl před týdnem doma a vadil mi hlučný větrák...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten HP je parametricky také jeden z nejlepších, kvalitou a zpracováním také.. já ho ale nemám, takže těžko mohu soudit větrák :) ale slyšel sjem na něj jen chválu:)
jiank ve třídním humbuku nebyly fany toho Lenova slyšet ani když sme smažili celej den gears of war :)

Obrázek uživatele Krejzyna

Takže kdyby jste si měly vybrat mezi těmito tak jaký by jste braly teď neberte ohled na nějakou hlučnost větráku :-) stále mi není jasné jestli je lepší ta atina nebo nvidie :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

myslím, že ta ATina, jelikož je novější než nVidie a modernější :) ovšem tu jsem neměl možnost vidět v akci, zato tu G105M ano. ale je to ještě ta ze slabších nVidií a troufám si tvrdit, že ATina je lepší :)

Obrázek uživatele Tom1913

Ja mam osobne to HP a je skvelej a to ze prej huci je blbost jen kdyz se startuje operacni system, v biosu a nebo kdyz se instaluje operacni system jinak je tichouckej a ta grafika je taky v pohode jede mi tam zatim vsechno hruju hry jako je nfs carbon, flatout 2(vim nejsou to nejnovejsi tituly ale jedou pekne) a ve win7 mi to ukazuje 4,2 grafickeho vykonu ja zas neznam tu nVidii a myslim si ze to bude tak nastejno jinak to lenovo je dobrej notes taky jsem o nem premyslel ale jeste nebyl k dostani. Doporucim ti to HP je fakt dobrej.

Obrázek uživatele Honza

Tak nevim, jak jste posuzoval hlučnost toho větráku vy, ale pokud jsem vedle toho postavil lenovo R61, tak to pro mě byl otravný hluk... čili o něčem tichoučkém za sebe mluvit nemůžu ... http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=19981 a tento názor nemám sám....

Obrázek uživatele TheALuminium

Hele Honzíku teď sedím s HP ProBookem vedle kolegy jomeho, který má také HP ProBook 4510s ... a rozhodně hlučné větráky nemá :???: ... rozhodně doporučuji jít do tohoto notebooku, je to jeden z nejlepších výběrů za tu cenu. Navíc Tobiasi velká paměť nemusí sloužit furt a stále jen pro ten tvůj rendering, ale například pro skládání v hudby v náročných programech, nebo efektování videa, nebo složité grafické operace v CAD systémech, nebo virtuální počítač a mohl bych pokračovat :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, jak sjem řekl - tj na procesorově náročné výpočty - jako příklad jsem uvedl svuj rendering :) ale vlastně ej to vše skoro stejné, vše potřebuje hodně paměti a čím víc tím líp.. já ale tento NTB chápu jako na hry - tedy pokud má zájemce jiné plány, ať mě opraví, ale pro herní účely je víc jak 2GB absolutně zbytečné :) a to mi jistě dáš za pravdu :)

Obrázek uživatele TheALuminium

S tímto výkonem a dnešními hrami ... tak souhlasím :???:

Obrázek uživatele Krejzyna

Děkuji všem co se podělili o názor a jak to tak vypadá tak "vyhrál" HP :-) I když si myslím, že mezi nimi zas takový velký rozdíl nebude. Tak to bude asi vše ještě jednou díky :-)

Obrázek uživatele Honza

Ani jedním si myslím, že neprouhloupíte.... LOCK