Nový notebook (*VYŘEŠENO*)

Zdravím, pomohli by jste mi při výběru notebooku? Mám vytipované dva http://www.alza.cz/acer-aspire-5742g-384g75mnkk-cerny-d325784.htm#popis a ten druhý je http://www.okay.cz/acer-aspire-5750g-2334g1tmnkk-lx-rmu02-163-cerny/ . Využíval bych ho hlavně na školu, filmy, hudbu, a hry typu Football Manager 2012. Jinak u obou mi vadí lesklý displej, ale podobný notebook s matným displejem jsem nenašel. Kdyby jste někdo měli návrhy, tak prosím aby to byl Acer, a stál tak do 13 000,-.

Obrázek uživatele sasha.cz

Proč zrovna Acer? Nevím, asi nejsem jediný, který s touto značkou nemá moc dobré zkušenosti...Týdně mám dva na opravu, zasekávání, vypínání, modrá okna atd....nevím, já bych si ho teda nekoupil. Podíval bych se po Lenovo, HP, Asus...teď nemám moc času, zítra ti sem kdyžtak nahodím nějaké typy :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak Acer má můj táta i teta a nemají s ním žádný problém. Naopak máma má asus a ten se pořád seká, a kámoš má zase Lenovo a to se pořád vypíná. A strejda HP, má od nich i tiskárnu a pořád si na to stěžuje, takže proto věřím Aceru. A ok, ale nejpozději zítra bych to už potřeboval objednat. A kdyžtak mi prosím napiš i který z těch dvou co jsem psal je lepší. Děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já bych si tedy také nevybral Acer. Značka jako celek se hodně zvedá, ale neplatí to pro levné notebooky. Tam je to opradu o štěstí na dobrý kus.. Ale někdo na ně nedá dopustit...

Upřímně bych si asi nevzal ani jeden. Ten první je divný, nepodařilo se mi najíd oficiální specifikace, ale nezdá se mi kombinace 3 generace starého procesoru s grafikou poslední generace. Tam bude jem přeznačení té grafiky (přeznačení starší generace na novější) a to už nebude zrovna supr stroj..

Záleží taky, na co to chceš... Tebou zmíněné zvládne každý, ale třeba tě může zajímat delší výdrž baterie, atd, to tihle dva nemají... Nicméně asi bych si raději vzal moderní notebook (poslední generace), než nějaký postarší, byť s papírově lepším výkonem..

Nicméně ty ostatní booky - nemusí to být problém hardwaru, tedy výrobce... Obvykle je v tom tuna prachu, nebo nějaká SW chyba typu špatné instalace ovadače, atd.... Zatímco Acery se serou právě hardwarem, samy od sebe.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak já bych také raději moderní notebook, ale ten do 13k neseženu a já víc peněz nemám. Jinak u toho prvního ntb, tam ty rezence od uživatelů byly dobré, psali i že na tom hrají nejnovější hry (což já na tom budu hrát tak max. ten FM2012). A chtěl bych, aby i ten ntb měl dobrou výdrž (ono stačí 4h, při kancelářské práci by to stejně mělo vydržet ještě o hodku déle), protože ho budu používat na vysoký škole, ale zase nechci mít špatnej procesor ani grafiku a to se pak těžko hledá za tak nízkou cenu. Já jsem právě našel jenom tyhle dva, když jsem se koukal na jiné značky, tak Asusy i Lenovo jsou dražší.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ale najdou... Nicméně ty, pokud si to nerozmyslíš s hrami, asi vysačíš i s grafikou Intel HD, čili klidně notebook jen s i3, a tím pádem lepší výdrží na baterky...
Třeba takový ASUS U36SG má relativně vysoký výkon a zvládne s klidem 7 hodin na baterii. U těhle počítej při kanceářské práci a průměrném jasu a WiFině nejvýše 2 hodiny... 4 asi ani při nulové zátěži...

Hodně frčí G580tka... http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-g580ah-dark-metal/112407/produkt
A velice pěkná je i http://www.czc.cz/asus-k55vm-sx102-hneda/113012/produkt pokud si nějakým způsobem seženeš OS (to asi nebude takový problém)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak byl jsem v pc obchodě a nabídli mi tento http://www.alcomp.cz/zbozi/asus-k53sd-15-6-b970-500-4g-dvd-nv-b-7hp-mys/... .
Mě se celkem líbí, Fotball Manager se na tom hrát dá a na jiné hry to nepotřebuji. Výdrž je sice jenom 3h, ale snad na vysoký škole budou mít zásuvky.
Jen bych potřeboval vědět jestli se dá srovnávat procesor B970 2,3GHz s procesorem Intel Core i3 380M s frekvencí 2,53 GHz ?
Pan prodejce mi řekl, že sice i3 by měla být lepší, ale když se kouknul na srovnání těchto procesorů, tak to bylo tak nastejno, jenom s tím rozídlem, že B970 má 2thready a i3 má 4 thready.
Jinak ještě ten ntb mi nabídli za 11700,- takže bych ušetřil.

Takže kdybych si měl vybrat mezi tímto co by nabídli a tím prvním acerem, co jsem psal v prvním příspěvku, který z těch dvou by jste mi doporučili?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

U HT nejde až tak o výkon - HTčkem výkon nezvyýšíš, ale můžeš ho lépe dělit a optimalizovat. Hlavně jde o více aktivních jader, takže multitasking je hladší. Obvykle za normílní práce nepotřebuješ téměř žádný výkon, ale přepínání aplikací na jednom jádře zpomaluje, a navíc z pohledu uživatele může občas lagovat. V takovém případě méně, byť třeba větších (není tento případ), jader bude hroší, než velké množství menších a pomalejších jader. Takže HT je jednoznačně přínost v multitaskingu a běžném provozu. Absolutní výkon je cca stejný, liší se o rozdíl frekvence.

Tenhle ASUS je starý, přeražený, a ještě k tomu podstatně horší, než všechny ostatní zmíněné. I 11K je za něj, vzhledem k stáří a (ne)výkonu (grafika totálně) moc.. Nedal bych... I když bych si nevzal ani Acer...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Aha, no tak to jsi mi teda poradil :D Že oba dva jsou strašné, no já na lepší nemám penízky. A ta grafika to je tak strašná? Já bych jí potřeboval jenom na tu jednu mojí hru, jiné hry hrát nebudu. A ten procesor by snad také stačil jenom na tu hru a jinak běžné používání.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak stačil.. Ale za tu cenu je to i tak předražené.. Ale jinak jak jsem řekl, na tohe tis tačí i netbook za 6 000 korun....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak zase nevím jestli by se ta hra spustila na integrované grafice. A taky koukám na filmy v blu-ray Hd ready, takže to by asi taky netbook nezvládl.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

APU AMD E-450 by mělo zvládnout HD video, i tuhle hru, nicméně jeho procesorová část je slabší, sorvnatelná nebo lepší jak Atom, ale na Pentium ani i3 to nemá... Opačně jsou slabší zase Intelovské grafiky.
Nicméně ten nout, co jsi ukázal, BD mechaniku nemá...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

BD mechaniku nemá, to ani neni potreba, dnes se vsechno stahuje, pripadne uz se vyuzivaji externi disky a flashky. Jinak už jsem si objednal ten Acer z alzy, tak diky za rady.