Herní mašina

Zdravím chtěl bych nový herní PC kde bych mohl hrát na nejvyšší detaily ty nejnáročnější hry. Zatím jsem sám sestavil tohle. Chtěl bych se poradit co mám vyměnit, přidat, jestli mi bude stačit zdroj ikdyž budu chtít taktovat, chlazení atd. Díky moc. Cena do 55 000 kč, max do 60 000 kč.

Intel Core i7-3770K
Noctua NH-D14
GIGABYTE HD 7970 Ultra Durable OC 3GB
LG BH10LS30, Retail
ASUS Maximus V Extreme - Intel Z77
Corsair Vengeance Black 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL8 2 ks
Fortron AURUM 750W
WD Caviar Blue EX - 1TB
Kingston HyperX 3K - 120GB, upgrade kit
Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM
LG Flatron D2542P-PN - LCD monitor 25"
CoolerMaster HAF 922 XM (side window panel version), černá

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Snad jedině ramky Corsair Dominator Platinum bych tam lupnul, a SSD, pokud nemáš současný desktop, tak je ti "upgrade kig" kničemu.. A možná tak bedýnka, 932 je prostornější, což umožní i lepší chlazení...Jiak asi není mco co řešit..

A pokud nejsi fanda Radeonů, tak GTX660Ti od Gigabytu je cenově výhodnější, pokud ji přetaktuješ. Ovšem taktuje se to hůř, než Radeony, a já bych osobně také preferval Radeon, i když od Sapphiru.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Právěže jsem fanda radeonů :D Jojo ten SSD upravím, a grafiku teda tuhle s vapor x? http://www.czc.cz/corsair-dominator-platinum-16gb-2x8gb-ddr3-1600/109189... . Nevím jaký je tam rozdíl, díky moc. Bednu jsem vyměnil :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A eště jsem se chtěl zeptat jestli bych nemoch vzít storm scout, líbí se mi víc, ale zase nevím jestli by stačila na takovou sestavu. Díky.

Obrázek uživatele Peca

Při sestavě za 60k, bych zauvažoval o vodním chlazení. Základ bych na tom zezačátku určitě postavil, takže v první řadě bych dal chladit čipset a CPU. Desku tedy vzít Maximus V formula, která je už připravena. Potom blok na cpu, expanzku, čerpadlo, radiátor a příslušenství.
Paměti bych klidně nechal ty původní, ono to nijak výkonu nepřidá a zaplatíš za to zbytečně víc.
Skříň je podle vkusu, Scout je taky dobrý, mrkni ještě na
http://www.czc.cz/corsair-cc600t-bila-pros-bocnice/95212/produkt
je i v černé, ale ta nemá prosklenou bočnici.
Jak hodně hodláš taktovat? Jestli jenom lehce, tak by stačil i slabší zdroj. Ale vzhledem k osazeným komponentům se počítá s tím, že spíš se taktovat bude dost?

Takto to zhruba vychází. Do 60k máš na vodní chlazení spoustu peněz, takže bys jsi si mohl dovolit i chladit grafiku vodou. A nebo zauvažovat o tom jestli nevzít 2x7950 do crossfire.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Hele vodnímu chlazení bych se nebránil, ale vůbec nic o tom nevím...O tý bedně se eště rozmyslím, tahle je též pěkná no, ale i ta scout by stačila ne? Co by bylo lepší 2x ty 7950 nebo jednu 7970?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak záleží, z jakého důvodu chceš taktovat... Někdo chce kvůli dosažení co největších frekvencí na každé komponentě, někdo pro dosažení nejvyssího skóre pro jednu komponentu, někdo pro dosažení skóre celého systému (3D Mark 11 Xtreme), někdo chce pokořit možnosti vzduchového chlazení, někdo jen tak po zábavu a získání více výkonu, než za kolik se zaplatilo..
Obecně, ta poslední možnost se rozhodně vylučuje s cenou tvé sestavy. :))

Samozřejmě, že voda se nabízí, a určitě pomůže, ale když jsi sám najel vzduchem, chápal jsem to, jako že ho chceš.. Jinak tam tu vodu určitě dej.

U těch grafik opět záleží, čeho chceš docílit. Ty dvě budou určitě ve výsledku výkonnější, také budou více žrát a topit. K jedné HD7970 by se výkonem rovnaly 2 HD7870, dvě HD7950 budou o velký kus napřed, tak bude ale i cena.

Já tedy předpokládám, že se tu jede na maximální přetaktování, takže 750W zdroj bude akorát pro sestavu s jednou grafikou, se dvěma už by to mohlo být natěsno.. Tedy zejména pokud budeš zvedat napětí, aby jsi dosáhl většího přetaktování..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Taktovat budu chtít až mi tahle sestava nebude stačit :D Chtěl bych jí aspoň tak 5 let i s taktováním :D A bude ta Noctua NH-D14 stačit? Já vůbec nemám přehled o vodnících :D asi tam nechám tu jednu sapphire hd7970 vapor-x.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Eště mě zaujala tahle skříň http://www.czc.cz/coolermaster-storm-trooper-edition-bez-zdroje-black/99... vešly by se tam všechny komponenty?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bodejď by se nevešly do bigtoweru :D

Obrázek uživatele sasha.cz

Nevím, ale takhle brutální mašina, by si zasloužila lepší pokoukáníčko....

http://www.czc.cz/dell-ultrasharp-u2412m-lcd-monitor-24-/95043/produkt

nebo asi jeden z nejlepších IPS do 10K

http://www.czc.cz/hp-zr2440w-lcd-monitor-24-/99035/produkt

Obrázek uživatele Peca

Ta Noctua bude taky stačit na nataktování do nějakých 4,5GHz. Jinak si přečti pár článků o vodním chlazení např.
http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy-snizeni-hluku/9911-moderni_vodni_...

Upřímně, pokud hodláš být na vzduchu a taktovat jen proto, aby jsi měl po čase dostatečný výkon, tak je zbytečné utrácet tolik peněz za tak exkluzivní komponenty jako jsou desky ROG, které na vzduchu poslouží stejně dobře jako třeba P8Z77 Pro. Postačí ti použít levnější desku i možná CPU by stačil i5 3570 atd. Celkově dát dohromady sestavu do 40k, a za dva roky vyměnit grafiku + trochu přetaktovat a musí to těch 5 let vydržet na hraní v pohodě. Ale pokud chceš ty prachy do toho takhle narvat, tak ti to rozmlouvat samozřejmě nebudu.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.