nový notebook do 15 tis.

Zdravím,

chtěl bych si koupit nový ntb do 15 tisíc. Potřeboval bych, aby na něm šel rozjet Autodesk inventor, nějaké nové hry, filmy. Podmínka je numerická klávesnice a jelikož ho budu nosit do školy, tak výdrž baterie co nejdéle. Mohli byste mi prosím něco poradit?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jak velký? Kolik reálně požaduješ hodin výdrže? Za 15K opravdu nečekej něco, na čem bude Inventor lítat jako na školním PC a zároveň to pojede na baterku víc jak 2 hodiny.. Asi bych koukl po jakémkoliv Aceru řady Timeline/TimelineX s grafikou nVidia, ať už je to cokoliv a procesor taky cokoliv. To zaručí výdrž kolem 8 hodin a nVidia se postará o alespoň spuštění Inventoru. S hrami se už ale vážně moc počítat nedá, tohle všecko skloubit nejde.
Co jsem tak koukal, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88759 je docela obstojný
Ovšem u Aceru to znamená horčí dílenské zpracování, pevnost, životnost. Jenže fakt nejde mít pracovní výkon, herní výkon, výdrž a kvalitu za 15K v jednom stroji..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak nepočítám, že na Inventoru budu dělat bez napájení, spíš aby mi vydržel déle jenom tak na net, zápisky apod., jakž takž ten inventor rozjedu i na svém starém ntb a to je Toshiba satellite L300-1AM, on nového bych požadoval lepší výkon, grafiku a ty hry... s Acerem nemám dobré zkušenosti, raději bych jinou značku. Něco jiného by se nenašlo? Koukal jsem třeba na Asuse a podobně

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bohužel ASUS asi neni tak chytrý, aby všechny jeho NTB s výdrží nad 4 hodiny označil nějak jako Acer své Timeline. Takže ideálně hledej, zkoumej, předkldej návrhy a já se pokusím je provnat a vybrat ten lepší...
Nevím konkrétně, co všechno děláš v Inventoru, ale pro plynulé zobrazení je potřeba ideálně alespoň slabá GeForce, Radeon nejsou vůbec podporovány, z nVidií jsou Tesly a Quadra, ale Geforce jsou jim dost podobné, takže přecijen ty CAD aplikace se na nich vykreslují lépe. Ale pokud děláš matematické simulace a výpočty, oceníš spíš silnější procesor Core i5, lepší asi do této cenové relace nenarveš.
Chápu že výdrž chceš na internet atd, ale zrovna Geforce patří k těm, které nejsou v lidu zrovna úsporné, narozdíl od Radeonů, zde je potřeba kompromis. Ten pak patřičně ovlivní a degraduje možný herní výkon..

Různé NTB pak mají různou výdrž v závislosti na baterce. Průměrné patnáctky dají na 6článek 3 hodinky, takže potřebuješ 9článkovou baterii.. Dobrý lov..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.