Novej pc

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[49067] Novej pc

už zas? :))

a co všecko u něj má být? jen čistě bedna? nebo i OS a nějaé periferie?

Obrázek uživatele mkaso8
[49068] Re: Novej pc

To michjas: Na hry bych ti doporučil 4 jádro, 8 GB RAM a grafiku podle toho co hraješ. Mrkni třeba na http://www.kuku.cz/PC-KUKU-HP-Intel-Core2Quad-2G5.html čtyřjádro Intel 4*2,5 GHZ, 8 GB a 500 GB Samsung SATA za 12000 kč s DPH je slušnej základ.
Předpokládám že windows neřešíš a kdybys potřeboval monitor, tak určitě minimálně 21" - dobrý jsou Samsung, NEC, Siemens (určitě neber LG, ACER, ASUS).

EDIT by TOBiAS: citace není třeba, přečti si pravidla pro vkládání příspěvků

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[49069] Novej pc

tak teď se omlouvám uživateli mkaso8, ale opravdu a doslova jsem se málem pos*al, když jsem viděl, co poslal.. výkonný grafický akcelerátor GeForce 9300, na tom si nezahraješ pomalu ani PacMana! hlavně čtyřjádro a tisíc giga ram.. sorry mkasi8, ale celou dobu pomocí tohoto fóra brojím protu tupcům, jako jsi ty :(
prosím, ty se buď trochu optej a třeba já nebo kolegové ti objasníme pár věcí, keré očividně nevíš. jinak je mi tě vážně líto, pokud se tímto stylem necháš okrádat :)

michjas prosím ignoruj ho a dej mi odpověď na mou otázku :))

Obrázek uživatele mkaso8
[49070] Novej pc

Samozřejmě grafiku bych doporučil jinou, psal jsem základ! Nechápu proč se do mne hned navážíš. Sestavuju PC už pár let a nag grafikou jsem potřeboval trochu popřemýšlet. Limit má michjas 18t, teď jsem na 12t takže na grafiku je 6t a doporučuju NVIDIE GeForce GTX4600 http://www.kuku.cz/PC-KUKU-HP-Intel-Core2Quad-2G5.html na 17 tisících a poměr výkon / cena má skvělý. Jsem zvědav, s čím přijdeš ty.

EDIT by TOBiAS: poslední příspěvek není nutno citovat, viz.: pravidla pro vkládání příspěvků

Obrázek uživatele michjas
[49071] Novej pc

xD lol tak to je moc :D

Obrázek uživatele Apoleus
[49072] Novej pc

Tyjo ty nejsi asi normalni 8GB ramky to je na me moc :D Vyděl jsi někdy u her že by bylo potřeba 8GB RAM? :D Ja teda ne! Na hry bohatě stačí 4GB RAM. DOufám že ses ode mne poučil :D

Obrázek uživatele mkaso8
[49073] Novej pc

Jasně že stačí 4 GB, ale platí nepsané pravidlo že každé jádro má mít alespoň 2 GB RAM takže při 4 jádrech jsi na 8 GB. Navíc se herní PC vždycky po čase zabordelí a paměť navíc se vždycky hodí. A hlavně pořád jsme v cenovém limitu.

EDIT by TOBiAS: citace posledního přííspěvku není potřeba, viz.: pravidla pro vkládání příspěvků

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[49074] Novej pc

prosímtě, mkaso8, řekni mi, kde jsi vyčetl nepsané pravidlo o alespoň 2GB ramky na jádro? :D pardon ale tohle je i na mě moc :)) chápu, když si člověk ymslí, že tomu rozumí, ale nechá si poradit, ale když tohle, teď jsi sem přišel, očividně za účelem ptát se (o tom svědčí tvé příspěvkové konto) a hned rozdáváš rozumy :))
ale jde o ten kec s ramkou.. celkově ta sestava je nevyvážené..
řeknu ti to asi tahle - dám tam procík AMD Athlon II X4 635, 2x2GB Ram 1333MHz CL7 Kingston HyperX, desku ASUS M4A77TD, zdroj Fortron Black Power 450W, grafiku Sapphire HD5750 Vapor-X 1GB, disk WD Caviar Black 500GB, mechaniku, skříň CoolerMaster Elite 310 RC a operační systém Windows 7 Home x64

případně kdyby mohlo být bez systému, vejde se tam HD5850 Vapor-X 1GB

a bude to sestava jak víno :))

možná stavíš počítače léta, ale blbě.. nacpeš do toho nejlevnější zdroj a nejlevnější základní desku (navíc ten shop - kuku no to je lol - to prodává jako herní PC, kde nejdražší grafikou je pět let stará za 2500 korun, na které fakt dneska hraješ už jen staré hry), všecky komponenty obyčejné, zapojíš kabely a myslíš, že je hotovo.. taková práces však stojí za hov*o, je to odfláklé :))

nechci zde hltit téma, ale asi ti musím dát malou nápovědu..
je potřeba určit účel sestavy - v tomto případě hry, tedy prim hraje grafika, procesor a ramky se podřídí, budou tak výkonné, aby možnosti grafiky neomazovali..
neznám hru, která by byla schopna využít jak potenciál 4GB ram, tak potenciál čtyřjádrového Intelu, který je navíc prasácky předražený.. po pravdě Phenom x4 955 za 3500 korun bohatě stačí na hraní všeho.. totéž platí o 4GB ram, kde se u her hlavně hraje na latenci, frekvence nám naprosto vyhovuje 1333MHz, i kdybys měl 1900MHz, rozdíl v ceně bude xkrát znatelnější, než rozdíl ve výkonu :) totéž platí o množství ramky i o předimenzovaném procesoru..
dále je potřeba dostatečně silný (400W+), ale hlavně kvalitní zdroj.. super tichý zdroj 5000W je sice krásný, ale jeho reálný výkon je poloviční a kvalita výstupního proudu a celková stabilita systému (zejména při přetaktování) je tragická..
dále je potřeba bedna, ve které se neprohýbá backplate držící desku, aby nedošlo k jejímu poškození vlivem velkého těžkého hladiče (uznávám, to teď není náš případ)
také rychlý disk s optimální velikostí, rozdělen na sytémový a datový partition
dále je potřeba vyřešit chlazení, tedy přístupy vzduchu pomocí alespoň jednoho větráčku a urovnat ve skříni kabely tak, aby co nejméně překážely toku vzduchu a jeden větráček ochladil co největší prostor..
pak je potřeba zvolit operační systém, který využije technologie, poskytované hardwarem.. Windows XP jsou už pasé..

shrnuto v bodech, tvoje sestava nesplňuje ani iteligentní využití financí, ani vyváženost hardwaru (poddimenzovaná grafika, zdroj), nemá ani kvalitní komponenty, ani moderní operační systém.. chceš li se odvolávat na to, že v odkazu je jen základ nebo příklad, použil jsi špatný základ nebo příklad :))

tuto diskusi vyvětrám hned, jak uznáš, že jsi se mýlil :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[49075] Novej pc

mkaso8 wrote:
A hlavně pořád jsme v cenovém limitu.

no jasně :)) proč neplýtvat, když jsme v limitu? připomínáš mi českou politiku - proč nevyhodit peníze zbytečně, když je máme? :-?

Obrázek uživatele rajfka
[49076] Novej pc

mně se líbí třeba tento, přijde mi že tam jsou značkové a spolehlivé produkty... a za ty peníze to není zas tak špatný

http://aukro.cz/item1268791904.html

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[49077] Novej pc

tohle je jedna z poměrně dobrých hotových sestav, ale je tam zbytečně drahý Phenom 965, není na něj lepší chladič (čímž je zahozen celý potenciál procesoru Black Edition), deska je zbytečně "nový" čipset, který se ničím neliší od levnějšího předcházejícího (v účelu, ke kterému je sestava určena, tedy hry), ramky jsou levné a na hry nevýhodné (vysoká letence CL8), zdroj není zrovna z nejdražšícho.. OS nikde, ale za tu cenu poměrně příjemná sestava..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.