nové PC (*VYŘEŠENO*)

Zdravím,

potřeboval bych poradit. Chcem pořídit druhé PC, jen bednu. Bude sloužit jen na internet, kancelářské práce (referáty do školy, atd...), nějakej ten film, možná starší hra. Nové určitě ne, na to už máme jedno, které je skládané přímo na hry.

tady je nějakej můj návrh.... počítá se s tím,že by se to do budoucna vylepšilo, tak nevím za co je lepší si připlatit a na čem se dá ubrat

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_10GB010SG1010CSP010Q11010QL...

Díky moc za rady i jiné návrhy

Obrázek uživatele mp

ještě jsem zapomněl, cena max 10 tis., raději míň

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak rozhodně bych nešetřil v místech, která by se při upgradu musela nahrazovat - deska, procesor, disk, zdroj..

tedy desku bych vzal ASUS M4A785TD-V EVO, procesor AMD Athlon II X4 630 (nebo 635), ramky 1333MHz CL7 Kingston Hyper-X 1GB, disk Western Digital Caviar Black 500GB a zdroj Fortron Black Power 450W.. cenově bychom se měli vejít, pokud ponecháš skříň (ta je supr) a mechaniku a nekoupíš grafiku, kdy se smíříš, pro začátek, s integrovanou..

pak už nebude těžké rozšířit - dáš tam 1GB ram navíc (stejné) a ppozději třeba další 2x1GB nebo rovnu 2x2GB a grafiku, to už pak bude na tobě.. na této integrované si ledacos zahraješ taky.. a pak jak jsi zmínil, HD4670 solidní karta za 1500, pokud bys měl pak v plánu Windows 7, tak vybírat z HD5000, cena je defacto úměrná výkonu..

Obrázek uživatele mp

koukal jsem po těch ramkách, ale nějak všude vidím jen na frekvenci 1066.....1333 nejsou ani na czechcomputer......nešlo by jen nahradit jinýma?

Obrázek uživatele mp

beru zpět, koukal jsem na DDR2

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, měl jsem namysli DDR3 moduly 1333MHz.. :)

Obrázek uživatele mp

ještě jsem se chtěl zeptat na to použití je lepší AMD nebo raději Intel....to PC co mám je právě AMD,tak jsem se k tomu zas přikláněl,ale nevím jestli třeba by nebyl lepší Intel, když to zas až tak není na hry

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevidím jediný 4jádrový Intel v této ceně.. tohle je snad nejlepší domácí CPU, které by jsi si mohl přát ;)

Obrázek uživatele mp

no já nemyslel zrovna 4jádro:-) ....tak jo, ta sestava se mi líbí na tu cenu...tak dík, to by mělo být vše

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ono to čtyrjádro je "zbytečné", ve většině případů jej nevyužiješ naplno, ale toho, že má 4 jádra využiješ velmi, jakmile spustíš více aplikací naráz :) zde by Intel s HyperThreadingem měl uplatnění, ale podívej se na jejich ceny.. kdybys našel stejně drahý, v situaci, kterou jsem právě popsal by byly vyrovnané, ale jakmile bys po něm chtěl 4jádrový výkon v nějaké náročné hře či programu, Athlon by utekl daleko za hory.. takže proto :( za 2500 (tuším) solidní věc... vydrží nějaký čas do budoucna, upgrade i ke grafice HD5850..

Obrázek uživatele Apoleus

Takže hele. Nechceš abych ti ten počítač do 10 tisíc poskládal? Ty na tom chceš hrát hry?

Obrázek uživatele Apoleus

Aha takže hry ne... Tak to zvládneme i do 9 tisíc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Apoleusi, o co se tu snažíš? :)) j ti dám "tak hele" :))

navíc, po zkusenosti s vebou a tvým bratrem při použití distančních šroubků bych se raději mic nenabízel stavět počítače jiným :))

každopádně, když jsme u toho, klidně ten počítač mohu postavit i já, že, ale asi bydlím příliš daleko (i když dojet není problém).. ale spíš bych tipl, že mp už nějaké zkušenosti se skládáním má..

Obrázek uživatele Apoleus

ten pc skladal muj bratr..ja pocitac seskladat umim.

Obrázek uživatele mp

poskládat to fakt nepotřebuju,to zvládnu...jen si ještě zatím nejsem jistej komponentama,aby si to stopro rozumělo a byl to dobrej výběr, proto se radši zeptám a příjmu jiné rady a návrhy....než abych pak zjistil,že je někde v něčem chyba

Obrázek uživatele mp

není mi trochu jasné proč mi navrhuješ operační paměť s frekvencí 1600, když deska kterou navrhuješ podporuje 800/ 1066/ 1333

Obrázek uživatele Apoleus

:D sry nevim... Ja sem si rikal ze tu desku zmenim

Obrázek uživatele michjas

Vem si jinou pamet nebo desku

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já si myslím, že jsem ti navhrl pěkný základ, na kterém teď splníš všecky požadavky, kromě nových her (i Crysis se tam ale dá zahrát), pak už jen bude na tobě, kolik vložíš do upgradu.. za 9K (počítal jsi to?) slušná sestava.. chceš to v odkazech?

to Apoleusovo je sice graficky výkonnější, ale má desku nanic a při upgradu by musel jít pryč procesor, který celou sestavu brzdí už teď.. jinak jsem tu jeho sestavu ani moc nezkoumal.. nemělo to smysl..

Obrázek uživatele michjas

:D to sem psal totiž já :D :D :D :D

Obrázek uživatele mp

mně se ta sestava stejně moc nezamlouvá....takže jsem se stejně rozhodl pro tu zalouženou na AMD.....ale když se objevil další návrh,tak jsem na to reagoval

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

řekl bych, že je to jedna z nejvýhodnějších sestav, i když není tak vyvážené - chybí tam grafická karta a více ram vzhledem k procesoru, ale zase je tam pro takový opgrade místo a příprava a pro jeho provedení nebudeš muset cokoliv vyhodit :)

kdyby se ti cokoliv nezdálo, nebo jsi to chtěl přehodnotit, napiš..

Obrázek uživatele mp

já myslím,že momentálně to bohatě stačí, fakt to na žádné hry nebude, od toho už jedno pc je....bude to jen prostě druhé pc, které bude kdykoliv k dispozici na net, nějakej ten film a tak.....tak myslím,že už není až tak co řešit....takže díky za rady a myslím,že se to dá uzavřít

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

možná bych ještě zvážil přítomnost dvojice gigových modulů ram.. ten 1 giga je, pokud tam nebudou Win XP (což by byla škoda), opravdu málo.. jinak tam ale není co řešit :)

Obrázek uživatele mp

jj, dal jsem tam 2 giga:-) a cena vyšla na nějaký 9,5 tis., takže v klidu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže považuji za vyřešené :)
věřím, že budeš s výsledkem spokojen