Mivvy Midandroid - Tablet PC

Dobrý den,

Prosím o radu, zda utratit, či neutratit peníze za tuto "levnou napodobeninu" iPadu.

Název : Mivvy MIDroid Q721
Odkaz : http://www.alza.cz/mivvy-midroid-q721-cerny-d184032.htm

Potřeboval bych ho jako náhradu za můj notebook Asus, který mi vypověděl službu. Chtěl bych od něj jen základní kancelářské aplikace (psaní poznámek ve škole), wifi, připojení klávesnice a tvorbu html.

Mnohokrát děkuji za každou radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

s toudle velikostí displaye si nedovedu představit, že bys na tom dělal HTML, či psal poznámky.. pokud by jsi k tomu měl stále připojenou USB klávesnici, bál bych se že baterka moc nevydrží.. výkonem je to tragédie..
to už bych možná trochu připlatil a koupil alespoň plnohodnotný netbook s Intel Atom, který třeba mám i já, na kterém se už toto všecko dělat dá..

Obrázek uživatele harryharry

Samozřejmě, že jsem s připojením klávesnice počítal.

Po několika přečtených webech a zhlédnutých videích se rozhoduji Mivvy nekupovat. Rozhodujícím faktorem je display - být kvalitnější, tak neváhám.

Mininotebook nechci :-) Loňské testovací hodiny dějepisu s notebooky byly opravdu úmorné! Naše škola vyhodila 200 000,- za v dnešní době nepoužívanou techniku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já mininotebook používm všude, kromě matematiky a příkladů z fyziky.. děják je naprosto vpohodě :)

u doho displaye bych spíš viděl problém ve velikosti - 640x480 je mrňavé.. na tom se nedá dělat nic.. i an tom 1024x768 netbooku je HTMl občas otrava.. když k tomu připočtu baterku a celkový výkon, mám jasno..

no k netbooku tě nutit nebudu, ale jak to chceš vyřešit? :))

Obrázek uživatele harryharry

Snažím se o ressurection mého stávajícího Asusu, ale je to o nervy.

Linux se seká, problikává a padá.

XP, když už se mi je přes všechny strasti se základní deskou podařilo nainstalovat a aplikovat všechny ovladače, přišla modrá smrt a smyčka restartů.

Vistám vadí stopa po linuxech, poté "nemůže číst ze stroje" :-D

Windows 7 nejde nainstalovat vůbec, Asus F5VL ho již nepodporuje.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a ten ASUS se odporoučel jak? já myslel že vypověděl hardware, ale to vypadá že prosě odmítá fungovat SW...

a formátoval jsi před těma vistama disk? i ty W7 by tam měly běhat..

Obrázek uživatele Michal Čížek

já bych řekl, že v tom ASUSU bude kolabující disk

Obrázek uživatele harryharry

Úspěch!

Pro zajímavost uvádím postup instalace - nainstaloval jsem OS linux, ten bohužel padal a znemožnil (nevím proč) naformátování disku a jeho připojení k XP. Musel jsem ho vymazat instalátorem WIN XP (inst. Vist se opět formátování bránil). XP instalace se opět nedokončila, ale alespoň disk předformátovala pro instalátor Vist. Následná instalace Vist proběhla bez problémů.

- Očekávám, že mi asi bude hodně z vás nadávat za kostrbatý způsob, ale jinak to opravdu nešlo, strávil jsem s notebookem celý víkend.

Tobias : WIN 7 by sice HW podporovat měl, ale na netu nejsou ovladače a podle výrobce není podporován, zkoušet to radši nebudu.

Misacek : Ntb má opravenou základní desku a nový HDD - obojí nepřežilo náraz. Není ve 100% stavu, ale funguje. (zatím) Stačí, když přežije můj maturitní ročník a na vysokou si koupím jiný.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak to gratuluji, ale i tak s diskem neni něco v pořádku, pokud teda neni poškrábané instalační CD, nebo mechanika co už špatně čte. Neměl jsem nikdy problémy s instalacema a přeinstalacema různých systému, at to byl Linux či widle. Pokaždé plný formát zaručil funkční instalaci systému. Příklad jaký popisuješ jsem měl párkrát a bylo to diskem. Zkoušel si instalaci systému z flešky? Pokud ti tam šlapou visty a máš ovladače, tak win 7 budou taky. Jak psal Tobias o netbooku, také jsem na ATOM s 1,5G RAM kolegovy instnul win 7 a opravdu to šlape znatelně lépe než XP. Tímto ještě jednou díky Tobiasovy za rady :)) . Visty jsou příšerný, nic za to nedáš vyzkoušej ty win7

Obrázek uživatele harryharry

Nerad to říkám, ale spokojím se s Vistama. Jak už jsem psal výše - ntb potřebuji jen na html, internet a textový editory. :-) Vědět to dřív, tak sedmičky nainstaluju, ale už se mi nechce mazat relativně funkční visty.

HDD jsem scanoval nějakým programem z netu, žádnou chybu nenašel. Z flashky jsem instaloval jen linuxy, netušil jsem, že to podporují i WIN :-O

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych taky zkusil ty W7.. přinejhoršim tam stejnym postupem dostaneš Visty.. ono ty XP by stačily použít jen pro formátování (v tomto ohledu jsou schopnější, než Visty) a neinstalovat je, instalaci zrušit a dát tam nový OS..
případně udělej přes HD Tune test HDD, hledej vadné sektory a clustery..

říkáš, že ti upadl, asi silně a pak byla vyměněa deska a disk? klidně by ale mohl být problém i jinde..

Obrázek uživatele harryharry

Instaluji W7... - Vista nepodporuje prapodivnou síťovku.

Obrázek uživatele Michal Čížek

dobrá volba, myslím, že nebudou problémy, popřípadě ovladače najdem. :))

Obrázek uživatele harryharry

Aneb neříkej hop, dokud nepřeskočíš... :-D

Děkuji za radu a pomoc, zítra napíšu jak jsem dopadl...

Obrázek uživatele harryharry

Vše funguje relativně bez problémů :-) S W7 jsem zatím maximálně spokojený :-) Jen je někdy trochu problém se zapínáním - objevují se hlášky typu "Missing OS; No Boot device..." Podle mého učitele IVT je problém v řadiči. Myslíte, že bude ntb schopen přežít školní rok?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Super, W7 jsou fakt slušný oproti vistám, Tyto hlášky budou mít souvislost s pádem NTB, takže jestli přijde problém, nebude v systému. Neustále mi to přijde jako problém s diskem, nebo řadičem disku, já bych se stim jen tak nespokojil a překontroloval veškeré konektory v NTB. Ten disk a deska po pádu byl vyměněny za úplně nový? Ovladače si 7-ky našli všechny samy?

Obrázek uživatele harryharry

Deska měla být vyměněna, ale ze servisu mi přišel jen s novou klávesnicí, zítra tam zavolám.

Ano, všechny ovladače si sedmičky nainstalovaly sami, kromě Wireless console

Obrázek uživatele Michal Čížek

Oops, to vypadá, že něco v servisu odflákli, nebo použili bazarovej díl. Každopádně na nové díly by měla být 2 letá záruka, na bazarové 6 měsíců. Dle toho co napsali do předáváku. NTB rok přežít může, ale může se to i zhoršovat, jestli je oprava v jejich stanovené záruce, neváhal bych.
Zůstalo z toho NTB něco původního? :D

Na tu wifinu zkus použít ovladač visty, mělo by to jít
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=cs-cz


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.