Notebook okolo 15k

Dobry den, potreboval bych poradit s vyberem notebooku, potrebuji ho hlavne na hudbu, digitalni dj-ing (Traktor, Virtual DJ) takze potrebuji maximalni spolehlivost, zadna modra smrt atd, to by me na akci asi zabilo..Velikost maximalne 15 palcu, a nejakou lepsi grafiku, ne integrovanou, doporucen mi byl macbook, ale to je trosku mimo noji cenovou relaci :) cenova hranice je okolo 15K.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bohužel si nejsem jist, jestli existuje něco, u čeho se dá stabilita zaručit. Prvně asi Macbook, ale ani ten není 100%. Z "normálních" pak je to otázka, někdy padá komp kvůli hardwaru, někdy kvůli operačnímu systému. Těžko říct, co je méně padavé - za normálních okolností je to linux, ale to zas není tak user-friendly a VDJ tam asi nerozjedeš.. Co do HW pak asi Intel, grafiku je vcelku jedno, všechny jsou na tom teď s padavostí (ve hrách) stejně, jinak spíše Radeon.. Nejsem si ale jist, jestli existuje vůbec nějaký NTB s Core i5 a neintegrovanou grafikou do 15K - pokud, tak bez OS a v nižší kvalitě šasi -> chlazení -> stability..

Ty používáš (chceš používat) ntb přímo jako zdroj audia pro mixák? Správnej DJ používá oldschool metody vypálenýho céda a mixuje růčo..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mam http://www.gbpower.cz/produkt/pioneer-ddj-t1/ a notebook slouzi jako prehravac pro traktor, spravnej DJ pouziva gramofonony :) no tak ta hranice by se dala navisit na 20K, co takhle Sony Vaio?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

a muze byt bez OS

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jojo, dobře, tak gramofony, ale neumím si představit, jak si doma vyryju vlastní gramodesku :D Nejsem DJ samozřejmě.

Co do strojů, Vaio patří k uznávaným, ale co jsem dvoje měl v ruce, byl jsem znechucen a nechápu kdo vymyslel, že o nich budou říkat, že jsou kvalitní. Takže tu ti nic nezaručím, ale říká se, že jsou. Packard Bell je poměrně minoritní výrobce, ale co jsem od něj viděl, tak to stálo za zvážení. Nám jde ale spíše o HW, než o značku - tady se jen vyhni Aceru a MSi, a i levnějším ASUSům a HPčkům. Hardwarově se tedy asi drž toho, co má v sobě ten PB, ale zkus najít takový Dell, nebo HP ProBook, to jsou ty lepší stroje..

Obrázek uživatele sasha.cz

Vaio je jasnej pripad komercalizace, je videt ze kdyz nekdo vrazi prachy do reklamy, nez treba do vyvoje, tek se mu to sakra vyplati, kdo ma na na celni strane napis Vaio, je king, Packard Bell je dcerina spolecnost Acer, a jak psal Tomas, tak Aceru se vyhni, i kdyz ten Packard jsem mel taky v ruce a nevypadal spatne, ten model co tam davas, tak za ty prachy nevypada spatne. Sam jsem mel HP pro book, a kdyz zacal chladit, tak jsem myslel ze se rozjizdi parni lokomotiva, i kdyz uz jsou to 3 roky....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.