Notebook do 15 000 Kč

Dobrý den, chci se zeptat ohledně výběru notebooku pro kamarádku. Tady vám napíšu jaký typ by tak potřebovala a poprosil bych vás, jestli by jste mi zde třeba nehodili pár dobrých typů (odkazů): Shání notebook o úhlopříčce displeje alespoň 15,4 ´´ protože se především ráda kouká na filmy a samozřejmě poslouchá hudbu, chodí na vysokou, a tak by neměl být příliš těžký a měl by být dobře vybavený a především výkonný, aby něco vydržel. Typ notebooku tím pádem bude spíše pracovního (kancelářského) typu. Cena notebooku by pokudmožno neměla přesáhnout 15 000 Kč. Předem děkuji za vaše návrhy a odpovědi :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No nevím nevím, 15K a "výkonný" nejde zrovna dohromady :)) Ovšem pro tyhle účely si myslím, že nebude velký problém, resp daný výkon určitě bude stačit..

Otázkou je také výdrž baterky, kolik je požadováno, obvykle vydrží tak 3 hodiny "kancelářské" práce, třeba Acer TimelineX (ačkoliv je to Acer) vydrží i 11 hodin, což je velmi pěkné..

Myslím, že velmi pěkným všestranným modelem je HP Pavilion DV6 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86272 je v tomto ohledu bezesporu lepší volnou, jednoznačný procesorový výkon, solidní i ten grafický, ovšem baterie na tom nebude zrovna slavně, kolem 3 hodinek na kancelářskou práci, ale v zátěži to bude podstatně horší..

Obrázek uživatele 8laci8

Díky moc za typy :)

Obrázek uživatele Peca

Můj tip
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90461

NTB se Sandy Bridge mají docela dlouhou výdrž na baterce a dost výkonu, ta grafika není sice kdovíjak výkonná, ale pro tento účel zcela vyhovující. Škoda jen, že disk je "pouze" 5400ot

Obrázek uživatele 8laci8

díky díky ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A nebo tak. Já jsem ale odpírcem Intel grafik stůj co stůj. Kompatibilita, technologie, podpora videoformátů a všeobecné schopnosti těchto grafik jsou stále špatné, i když hrubý výkon povyrostl. Uznávám ale, že v tomto ohledu je nám to asi jedno. Co jsem však nečekal je, že se SB vleze do této cenovky. S předcozímid věma modeli mám osobní zkušenosti, s tímto ne.. Pokud dostal šestičlánkovou baterku, tak určitě vydrží i 3 hodinky v zátěži..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.