Notebook

Příští rok jdu na výšku, a tak sháním nový noťas. Potřeboval bych, aby měl slušnou výdrž, kapacitu HDD a případně abych si mohl zahrál nějaké novější herní počiny. V rozpočtu mám asi 18 tisíc. Předem dík za rady :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[60141] Notebook
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[60142] Notebook

Herní počiny jednak nemají na vysoké co dělat (osobní názor :-) ) a jednak na stroji za 18K moc nepůjdou.. Poohlédl bych se po HP Pavilion DV7 s grafikou HD6770, na tom už se dá ledacos hrát :-) Na tom Lenovu to taky půjde, ale podstatně hůře.. Jen si teď nevybavuju, kolik ta DV7 stojí...

Obrázek uživatele FLoydie
[60143] Notebook

Přemýšlel jsem spíš o něčem takovém: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140081000000ZKS

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[60144] Notebook

No a nebo prostě Acer - levný, přehřívaící se, křehký.. Je to sice nejvýhodnější poměr cena/výkon, ale ta kvalita je prostě jinde, kor na denní tahání do školy.. Viděl bych to spíš na to Lenovo... Ale co se výdrže týče (na vejšce budou určitě zásuvky), Acer TimelineX je prostě brutální ohledně baterky.. Solidní HW a výdrž 8-11 hodin? Luxus! Ovšem stále, cena příznivá, kvality bych se bál. Starší Acery bejvaly totální šunty ale ta kvalita jde nahoru a už to i tu záruku vydrží, i když statisticky umře stále pulka do 3 let..

Obrázek uživatele FLoydie
[60145] Notebook

hm.. :( mám při výběru koukat na to, zda má noťas L2 nebo L3 cache? V podstatě ani nevím, k čemu je to dobré..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[60146] Notebook

Ne, to vážně nemá.. U tebe má význam koukat hlavně na grafickou kartu, aby jsi si mohl něco zahrát a zároveň to vydrželo, čili ATI/AMD je jasná volba. Procesor je vedlejší, víceméně neexistuje notebook, který by ve hrách brzdil procesor, vždy je na vině grafika (kromě Intel Atomů)..
Tebe tedy zajímají grafiky jako HD5650, HD6650, HD6670, HD6730, HD6750, HD6770.. Na slabších si moc nezahraješ. Pokud chceš fakt velkou výdrž nad 4 hodiny, tak snad jedině Acery, nebo si dokoupit lepší baterku k jinému..

Obrázek uživatele Malignus
[60148] Notebook
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[60149] Notebook

Ten ASUS od Malignuse je o něco lepšejš na procesoru, než první Acer, graficky stejný, šasi podstatně kvalitnější.. Cena odpovídá.
Třetí Acer rovnou vyřazuju, má stejný HW jako čtvrtý, slabší baterku.. Ten druhý a čtvrtý jsou víceméně stejné co do grafiky, silnější procesor v druhém však nepotřebuješ, nepoznáš to, zbytečný příplatek, vyřazuji. Ten první a ASUS jsou lepší co do grafiky, ovšem procesorem vede ten čtvrtý kousek, i když ne zrovna o moc.. Pokud požaduješ výdrž nad 4 hodinky v klidu/office, tak jednoznačně TimelineX


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.