Klávesnice + myš

Zdravim,
zakladam nove tema, ikdyz uz jedno zalozene mam, ale na jine zbozi. Tak snad to nevadi.
Rozhodl jsem se poridit klavesnici a mys. Chtel bych bezdratovy set s dosahem aspon 3m. Zadnou extra mys ani klavesnici nepotrebuji. Jen aby to vypadalo dobre a bylo to pouzitelne. Byl bych rad za miniUSB prijimac, protoze obcas si budu brat ntb do postele, gauc atd. a s temi velkymi prijimacemi mam spatne zkusenosti, ze se lamou. Cena? To nevim, byl bych rad, kdybych se vesel do 600Kc, ale pokud nepujde jinak, tak 1000Kc. A jeste me zajimalo, zdali musim koupit set (klavesnice+mys) nebo zvlast. Ale jen jeden prijimac, nepotrebuji, aby mi z ntb trcely dve "flesky":-) Tusim Gigabyte ma tu fci jednoho univerzalniho prijimace pro mys i klavesnici.

Libi se mi:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79904 Ale pisi tam, ze ma maly dosah, pouze 50-60cm????? To je potom k nicemu, hodlam to pouzivat k TV. Netbook zapojeny do TV a ovladani z gauce.

Tak snad je to vse, Dekuji za rady a omlouvam se, ze se neustale obracim jen na tuto poradnu, ale mam s Vami ty nejlepsi zkusenosti.

S pranim hezkeho dne Petanek.

Obrázek uživatele Peca

Jako bezdrátový set je pěkná věcička, ale z mé zkušenosti vím, že pokud chceš, aby to dobře fungovalo, tak se do 1000,- nevejdeš.
Za mě pokud chceš jeden přijímač, dobrý signál a k tomu ještě aby při zmáčnutí více tlačítek si s tím dobře klávesnice poradila, tak vyber něco co jede přes Bluetooth. Ale to stojí pěkný prachy. Koukej hlavně po Logitechu, ten si myslím, že je v tom asi nejlepší.
Jestli chceš se vejít do těch peněz a mít to bez problémů, tak zvol periferie samostatně.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Přiznám se, že jsem bezdrátovku vlastně nikdy nevlastnil, jen jsem zkoušel pár setů u kamarádů (nemám ponětí co to bylo) a bylo to strašné. Hlavně myš měla dost velkou latenci (mám prostě takový "problém", že to poznám a vadí mi to), což není dobré třeba pro mé blenderování, nebo hraní her. K televizi je to ale vcelku putna..
Co se dosahu týče - pokud někdo dá ten USB dozadu do počítače, který dá pod stůl vedle skříně s oblečením, nemůže se divit, že nemá dosah, ten dosah je hlavně vzdušnou cestou, kolem počítače je spousta elektromagnetického záření (hlavně zdroj), takže dochází i k rušení a interferenci signálů.. Pokud ale budeš mít NTB položený někde u TV a přijímač z boku, nebude myslím ke gauči jediný problém snad s čímkoliv..

Z periferií se také přikláním k Logitechu, mám jejich parádní myšítko MX518 a nedám na něj dopustit. Bezdrát bych nechtěl, ale to je subjektivní.. Možná proto je nemám zmapované a konkrétní model ti neporadím. Shodnu se ale s Pecou i na tom že pod 1000 korun bych nešel, přecijen moje myšítko stílo a stojí 900 korun samotné..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.