Nbooky rozdíly "domácí a "firemní"

Rozhoduji se ke koupi nového nb, sleduji různě dostupné informace. Je pro mne dost nepřehledné dělení na typy pro doma/multimediální/firemní, když hlavní položka-procesor je u všech téměř stejný. Co odděluje tyto druhy? Provedení krabice plast/slitina? ;-)
Představa parametrů je pro použití jako DTR, 3d grafika a úprava foto.
Chci aby mi to nějakou dobu stačilo: procesor Intel Core i5-i7/6-8GB RAM/hd min.500GB/grafika nesdílená 1GB DDR3/display 17" LED podsvícení/64os/co nejdelší výdrž na baterie. Nemusím naopak TV tuner nebo snímač otisků, váha taky může být vyšší. Prostě solidní stroj k práci pro architekta s možností přenášení. Důležitá je i záruka a podpora. Např. HP řada Pavilion, EliteBook nebo Probook vypadá zajímavě. Nebo Dell, Asus se zdají solidní. Cenově by to mělo být cca 30000K.
Poradí někdo, kam se mohu podívat pro nezávislé srovnání typů nebo recenze, mimo konfigurátory prodejců?
díky za reakce
Petr

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ve tvém případě bych asi moc neřešil firemní/domácí/superduper ale vybral si podle parametrů.. tobě nejvíce prospěje kombinace Core i7 Mobile ve spojení s jakoukoliv grafikou HD5000, počítám, že k mání bude HD5730, HD5670 nebo HD5650.. ramka by měla být v takových modelech k mání 4GB, ale koukni se kolik má obsazených/volných slotů a určitě bych neváhal později upgradovat ram.. ale pro neextrémní projekty 4GB stačí.. tam není příliš důraz na detajl, respektive vše se točí kolem jedné malé stavby/projektu a rozlehlá scéna nás nečeká.. ani příliš výpočtů nasvětlení a refrakce, kde by bylo potřeba více paměti.. těch 6GB bych viděl jako optimum..

co do značek, ASUS, HP, Dell, Toshiba, Lenovo, Sony.. Vaia nabízí poměrně solidní základnu pro přenosné pracovní stanice, ale třeba Dell dělá přímo bussiness NTB..

co do výdrže baterky, snad jen koupit si druhý Baterry Pack.. u takovýhle stojů v zátěži moc baterce nefandi, pokud začneš renderovat, nebo grafiku štvát v hrách, brzo chcípne, ale při běžné tvorbě vydrží minimálně ty 2,5 hodinky.. záleží jen, jak velkou bude mít baterku..

pak samozřejmě existují pracovní stanice pro tyto účely, založené na nVidia Quadro grafice, jenže to jsou trochu odlišné cenové relace a staré archiitektury s nevalnou výdrží..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.