Nákup Notebooku pro Grafiku, Střih i Konverzi MPG + TV USB

Dobrý den,
ráda bych se poradila při výběru Notebooku. .Vzhledem k tomu, že mi odešla základní deska na desktopu HP Compaq (AMD Athlon, Nvidia GForce), 2 měsíce po záruce, slušně vybavený... no ale díky následnému přestěhování bych potřebovala SPÍŠE adekvátní náhradu TOHOTO stolního PC, aby to ten NOVÝ notebook USTÁL!!! :-D
CO? Jednak TV tuner bych na nově vybraném NOTEBOOKU ráda použila, cca na 2-3hod denně z pracovních důvodů, dále střední grafiku, tedy nikoli úplně náročnou (XBlender), dále pro tvorbu Web-Stránek, také na multimédia, včetně střihu videa a jeho konverze (Avidemux2.5 a Pinnacle VideoSpin 2.0) + pár dalších SW z oblasti astronomie apod. asi tak z roku 2007.
Varianty, které se mi zamlouvají:
1) http://www.mironet.cz/asus-k53sdsx141v-156quot-intel-i52450m-25ghz-4gb-500gb-nvidia-gt610m-2gb-dvdrw-w7hp+dp180392/
2) http://www.mironet.cz/asus-n53smsx036v-156quot-led-intel-core-i52450m-25ghz-6gb-750gb-nv-gt630m-2gb-dvdrw-wifi-w7hp64-cz+dp163863/
3) http://www.mironet.cz/hp-pavilion-g62060ec-156quot-intel-i53210m-25ghz-4gb-750gb-hd-7670m-2gb-dvdrw-bthdmiusb30-w7hp+dp175831/
4) http://www.mironet.cz/toshiba-satellite-r85012r-156quot-hd-i52410m-23g-4gb-500gb-hd6450m-1gb-dvd-btusb-30-w7hp64-stribrny+dp174547/
5) http://www.alza.cz/packard-bell-easynote-tsx62-hr-688cz-modry-d291872.htm

PŘEDEM MOCKRÁT DĚKUJI ZA RADU :-* (doufám, že nechci od toho noťasu příliš...;-)

Obrázek uživatele sasha.cz

Dobrý den, z toho co jste napsala, jsem pochopil že potřebujete notebook na práci s grafikou, aby něco vydržel a cena se pohybovala tak okolo 15-17.000,- :-)

Packard Bell bych se určitě vyhnul, Asusy nejsou špatné, předně bych ale vybíral ntb s grafikou Nvidia s podporou CUDA, některé grafické editory dokáže značně urychlit.
Z vlastních zkušeností bych doporučil značku Lenovo, pár noťasů už jsem na "chirurgickém" stole měl a Lenovo je na tom co se týče technologického zpracování, troufám si říci v této kategorii asi nejlépe. Osobně bych bral http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-g580ah-dark-metal_55/114849/produkt

A ještě, nebude stačit koupit desku za 1.500,-? :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Co takhle reklamace? Je to v záruce..

Nicméně notebook. Žádný z Tebou zmíněných programů nepodporuje Cuda, nicméně to se v budoucnu může změnit... Numerická klávesnice tě nezajímá? Protože HP je třeba přímo na hry a numerickou klávesnici nemá..
PB má ošklivý design spodku děla (nemám rád asymetrii), Lenovo by bylo super, ale má už o hodně slabší procesor a grafiku má zase zbytečnou první ASUS. Já bych teda asi vzal to Lenovo, ale je to na tobě. Tak nějak potřebuješ od všeho trochu - solidní grafiku i dobrý procesor. A obojí má jen ASUS N53 z těch, co jsi zmínila.. Ale určitě by se našly i další takové. Pravděpodobně ale o dost dražší..

Další věc je třeba výdrž baterie - no tady asi všechny nedají nad 3 hodiny..

Obrázek uživatele sasha.cz

To Lenovo má i5-3210M (Ivy Bridge) ten Asus i5-2450M (Sandy Bridge), nevím o tom že by měl být o hodně slabší....Tady je porovnání http://processors.findthebest.com/compare/23-830/Intel-i5-2450M-vs-Intel...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zvláštní, když jsem koukal prve, byl tam Pentium B890 O.o Asi jsem se překoukl... V tom případě bych Lenovo bral... Je to koukám víceméně stejné šasi, jako má Y580. Když už nic, tak je aspoň nádherný :D Nicméně když koukneš na cenu, proti nejslabší verzi Y580 se SSD, výkonnou grafikou,baterkou na 5 hodin a podsvícenou klávesnicí si připlatíš už jen "velmi malých" 7 tisíc korun... Na to jaký je mezi nimi výkonový a celkově rozdíl v luxusu (SSD, klávesnice, baterka, výkon) je to rozdíl v ceně malý. Důvodem tohoto rozdílu je fakt, že G580 jako takové je dost drahé... Minimálně proti stejně vybavené konkurenci..

Obrázek uživatele ambers

Dobrý den,
nejdříve moc děkuji za názor, info i radu :-)
STOLNÍMU PC , jak jsem psala, odešla základní deska ÁÁÁŽ PO záruce, no a vzhledem k tomu, že z důvodu extra neobvyklých dobrodružství nejen se stěhováním a místem kde funguji, tak STOLNÍ PC NEPŘICHÁZÍ do úvahy...!!! :-( Přestože bych byla radši... PROTO, potřebuji náhradu v noťasu.

Na alternativu Nvidia s podporou CUDA jsem se dívala , a i proto je mezi odkazy jeden noťas - HP , kde jsem právě našla i podporu CUDA, právě proto, že jednak jsem si říkala, že raději rezervu a TAKÉ se dívala i na zdejší poradnu, což mně utvrdilo v mém názoru.

To LENOVO vypadá celkem sympaticky :-) Já mívala Lenova v oblibě asi tak do roku 2008-9, než s firmou nastala zásadní změna a od té doby nevím jak se na LENOVA dívat... KROMĚ tohoto odkazu od vás , jsem TOTIŽ krom jiného, pak narážela na velmi SKOUPOU nabídku od LENOVA ve srovnání s ostatníma - tedy ve stejné cenové relaci... A tak mně nyní toto konkrétní Lenovo velmi příjemně překvapilo!

Mimochodem , Hry na PC NEhraju, numerickou klávesnici zvlášť nepostrádám, BATERKU NEŘEŠÍM PROTOŽE mám prima Asus 11´ s výdrží 8hod baterky - na pracovní cesty atd... A velký monitor od Asusu co mám, tak tam mohu připojit. PC používám fakt na jiné účely a kombinace než většina lidí - tedy speciál SW + TEN, co jsem zmínila... Takže vybavení LENOVA by celkem mohlo odpovídat.
=
MOOOC DĚKUJI také za ten srovnávací odkazík
===> PROTOŽE KROM dalších pár věcí řeším i 64bit verzi - kolegovi se asi 2 prográmky na těchto bitech sekaj a tak musel sehnat 32bitovku, což jak vidím, u i5-3210M - je možné a FAKT mně nenapadlo, že by to u i5-2450M - vůbec nešlo...
=

PRO JISTOTU --- JEŠTĚ POSLEDNÍ UJIŠTĚNÍ
=> Vím, že se člověk snadno sekne i ve výběru procesoru a dalších parametrů a TAK SE PTÁM => Na grafiku střední třídy, webovky, střih videa, konverzi i komprimaci několika hodin videa, až po pár věděckých SW => JE I TEN i5-3210M procesor odpovídající (včetně základní desky + chlazení) POKUD , BUDE MÍT OBČAS PÁR DNÍ V TÝDNU VĚTŠÍ ČASOVOU ZÁTĚŽ - TŘEBA 18hod , řekněme 3-4 dny po sobě???
=
Jinak ještě jednou MOOOC DĚKUJI , OCEŇUJI VELICE nejen info, rady, rychlost , ale i vaší poradnu vůbec. Sama dělám poradenství, jen v jiné brandži, takže držím pěstě, ať vám to tady jede dle vašich představ! ;-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je potřeba říct, že notebook má obecně horší chlazení, ale tak s tim se počítá - ideálně při zátěži to mít fakt na stole, aby ke spodku mohl vzduch...

Obrázek uživatele ambers

Chladící podložkou (na stole) - používám PRO JISTOTU i pro malý noťas + SW "SpeedFan" - tak snad to bude stačit i tomu Lenovu... Když tak pak existuje i jiná přídavná možnost chlazení, pokud vím, že? Mimochodem do jaké teploty je zahřátí noťasu v pořádku a od které teploty je potřeba chlazení už opravdu raději řešit něčím navíc?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Nejde o teploty do a od. Důležité u NTB je jeho chlazení jako celek po celou dobu životnosti. Jakmile se v NTB přehřeje grafika, CPU, nebo chipset, tak se vypne, je to vnitřní ochrana HW, ale pokud se takto bude přehřívat a vypínat často, tak je už vesměs pozdě ho řádně chladit. Jestli HW NTB a jeho konstrukce chlazení je vyřešena dobře, nemusí se člověk ničeho bát, pokud ho v opravdových zátěžích má na stole a ne v peřinách. S chladící podložkou je to rozumné, pokud zátěž NTB je dlouhodobější. I tak je dobré nechávat NTB pravidelně čistit, nejlépe tak 2x do roka, NTB se svojim chlazenim funguje jako vysavač a je jedno jaká značka NTB to je. Jakmile se ucpe výfukový otvor, začnou trpět veškeré komponenty NTB, horko se rozleje vnitřkem a pak nastává ten stav, kdy odchází HDD vlivem tepla, baterie trpí a začínají se přehřívat a vypínat NTB právě komponenty CPU GK či chipset, které mají svojí ochranu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Hlavně HDD má Lenovo obecně hůře chlazené, protože je má blízko například grafiky... To nedělá dobrotu. Ale jinak to vesměs Michal popsal všechno. Obvykle se není čeho bát, ale teploty nad 80°C už jsou nejen špatné pro notebook, ale i pro tebe, protože se na něm nedá pracovat, když celé tělo na dotek pálí.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.