multimediální centrum

Zdravím,

potřeboval bych poradit. Mám filmy na extérním 2,5" HDD a chtěl jsem si koupit DVD přehrávač s USB,abych nemusel pokaždé zapínat počítač, když se chci na nějaký film podívat. Jenže většina přehrávačů to nepřehraje,nebo jsou s tím problémy. Vyřešila by to koupě multimediálního centra např. http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514507Y26J000T0S ? Chápu to dobře,že to budu mít u televize jako dvd přehrávač, připojím k tomu extérní HDD a přehraju si filmy,aniž bych zapínal počítač? Vím,že si na tom nepřehraju filmy z DVD, jen z toho HDD. Nebo co byste mi doporučili?

A ještě jedna otázka,kdyby to multimediální centrum obsahovalo už HDD, znamená to,že si tam můžu z televize nahrávat filmy,pořady a tak, jako na DVD rekordéru?

Vím,že toho o tom bude na netu spousta,ale pořád nějak nevím jestli to chápu dobře.

Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bohužel, zrovna tenhle nahrávání neumí a neumít o snad žádný v nějaké ceně do 3500 korun.. každopádně ano, vše ostatní, o čem mluvíš, zvládne, otázka je, jeslti s tvým diskem bude mluvit.. teda měl by, ale 100% ti to nezaručí nikdo.. jinak ano, jen připojíš a koukáš...

Obrázek uživatele martink

a poohlížet se po téhle značce,nebo jsou na tyhle zařízení lepší jiné?

a nevíš jak je to s tím HDD jestli to zvládne v pohodě 2,5" nebo by měl mít vlastní zdroj?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

otázkou je, jaký máš, ale normálně, pokud je napájený z USB, měl by být utahnutelný.. spíš jde o to, jeslti s ním zařízení bude kompatibilní, aby ho viděl.. ale měl by..

WD TV Live je poměrně dobrý, koukl bych ale i na ASUS O!Play HD2 nebo na WD TV HD

Obrázek uživatele martink

rozdíl mezi WD TV Live a WD TV HD bude asi jen v tom,že ten Live jde připojit k domací síti,že? jinak ostatní funkce a přehrávané formáty budou stejné, nebo je tam ještě jiný rozdíl?

jinak HDD mám Seagate FreeAgent Go 320GB, ale chystám se kupovat nový s větší kapacitou a to už bych se poohlížel po WD, tak pak by neměl být problém snad vůbec

ještě si zkusím pozjišťovat info o tom ASUSu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

měl jsem namysli hlavně http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70272 jde o to HD.. Live je ano, pro konektivitu s netem a tvými úložišti doma, datovými NAS serery, nebo jen tahat přímo ze zaplého počítače, když je tam zrovna synátor :) ale HD umí FUllHD formáty a má výkonnější hardware.. když už, tak zas nekupuj křáp ale kup Live HD, nebo O!Play HD2..

Obrázek uživatele martink

aha,takže když to nepotřebuju propojit s pc,tak mi stačí jen ten WD TV HD.... jde o to,že veškeré filmy a mp3 mám na extérním hdd,ať to můžu kdykoliv vzít sebou, takže v pc nemám snad jedinej film,hned to dávám na ten extérní, takže se zdá,že je ten Live pro mě zbytečný

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

za těch 500 navíc, co kdyby se to jednou hodilo :)) ale vpodstatě ano..

Obrázek uživatele martink

taky jsem tak nakonec usoudil:-)...ale ještě zjišťuju info o tom ASUSu...zas až takový rozdíl v nich nebude,ne?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no však se koukni třeba na CZC.. mají tam ten nejdražší O!Play za 3500.. já bych si nekoupil nic z tohodle, já chci plnohodnotn domácí počítač HTPC, aby měl proti tomuhle nejen výkon, ale i použitelnost jako počítač a použitelný výkon, ale také nízkou spotřeu, 24/7 provoz, 100% tichost, podporava veškerého HW, vešterých formátů souborů..cena je sice vyšší, ale je tam vše a pokud nemáš věci jako satelit, settopbox, dvd player, dvd rekordér, domácí kino atd, tohle všecko je nahradí v jedné podstatně levnější a použitelnější krabičce..

Obrázek uživatele martink

tak já počítač mám,dokonce jsi mi ho pomáhal ty sestavit,tak jsem nad htpc nějak nepřemýšlel...chci fakt jen něco k čemu připojím extérní hdd a můžu koukat na filmy na televizi,aniž bych zapínal počítač. Tak si myslím,že tohle je pro mě ideální,ale třeba se mýlím...zas až tak tomu nerozumím:-)...a nechtěl jsem moc do toho investovat,tak kolem 3500
ale když už jsme u toho, na kolik by teda asi přibližně vyšlo sestavit to htpc?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no to HTPC by stálo jako normální počítač, mělo by cca srovnatelný výkon, bylo by v krabici pro zesík k repru (třeba, to se mi dycky líbilo, kartáčovaný hliník a hodně koleček), umělo by to co běžný počítač, jen grafický výkon by byl nižší (pokud bys nechtěl víc invetovat za vhodnou grafiku a lepší chlazení, byl by extrémně tichý, běžel by furt, kdykoliv přídeš, sedneš, zapneš televizi a koukáš, pod gaučem bezdrátovou klávesku a myš, tak se na TV plazmě (jesi máš) koukneš na zprávy, net, filmy, zahraješ nějakou tu hříčku, uděláš si klidně i práci z pohodlí gauče.. ale když už kompa máš, tak je docela pozdě nad tím polemizovat.. ale třeba by se dal patřičně upravit, pokud máš vhodné komponenty... pošli odkaz na tvůj topic, vážně si to nepamatuju..

Obrázek uživatele martink

tady to je http://www.pcporadenstvi.cz/node/10918

ale úpravou se v mém případě nic nevyřeší, protože ho budu stěhovat do jiné místnosti než je TV a používám ho k práci, proto jsem se začal dívat po něčem co mi přehraje bez problémů filmy z ext.hdd....a htpc pro mě asi nemá moc smysl, jen mě tak zajímá cena na kolik by to mohlo vyjít, ale jen pokud máš čas

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no to co máš, pokud aktivuješ pomalý režim ASUS EPU (paňáca), tak to hodně ztichne ne? chtělo by to sice nějakej panýlek pro regulaci všech těch ventilátorů, ale v tomhle stavu jsou tam doela slušné komponenty.. ne sice ty nejtišší, ale procesor tichý je a grafika přiměřeně taky.. zdroj by taky neměl nikam hučet.. jen to dát do htpc skříně, i dkyž to ani neni nutný, a pokud je hlučný, trochu ho ztišit, ale jako výkonnější HTPC by klidně pracovat mohl.. samozřejmě v zátěži se ozve, ale s tím se počítá... ale pokud ho budeš stěhovat, tak se to zkomplikuje.. kdyby byl přez zeď, dá se napojit skrz, ale na větší dálku už by to byl problém..

Obrázek uživatele martink

bude ve vedlejším pokoji,takže problém by nebyl...tak teď už zas nevím, jestli to pouštět dál přes PC a vykašlat se na nějaký ten přehrávač:-)
ale zas jde o to,že budu muset kvůli filmu zapínat počítač a v tomto případě ještě chodit do vedlejší místnosti,což není zrovna nejlepší řešení....tak fakt nevím:-)
asi to nechám ještě chvíli uležet než se PC přestěhuje a pak se uvidí

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

princip HTPC je v tom, že má v klidu tak nízkou spotřebu, že může běžet 24/7 ani bys to poznal.. zrovna u tohodle přístroje nějaká ta spotřeba 70W v klidu bude, ale když si to ročně spočteš, není to tak strašn číslo na to, že nemusíš žádný zapínání, máš všecko kdykoliv k dispozici.. případně mu zavelet uspávací režim (na Win7), kdy po zmáčknutí mezerníku vstane za 2 sekundy a je plně připraven.. ve spánku nežere téměř nic žádná mašina.. kabely skrz díru zdí protaháš, jen ten bezdrát mít..

Obrázek uživatele martink

tak jo...nechám to teď pár dní uležet,tak do konce roku a pak se uvidí co bude

zatím díky za rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nechám tedy odemčeno, pak tedy navaž zde..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.