Laciná rekonstrukce starého PC

Mám z r. 2006 stolní Packard Bell NEC IMEDIA 3593; Procesor: 32bit Intel Celeron 3,2GHz - 16/256KB cache; Grafika: NVIDIA GeForce FX 5200LE;
Board: NEC COMPUTERS INT. P5S800-VM Rev 1.xx, Bus Clock: 133 MHz, BIOS: American Megatrends Inc. 0204 10/14/2005; TV-karta: Pinnacle/PCTV MediaCenter Software ver.3.4A (není jen pro WinXP?); Nyní již Paměť RAM: 1,5GB DDR2; HDD: 173GB;
Musím vyměnit vadnou základní desku. Rád bych zvýšil RAM na 4GB. Stačí dosavadní procesor a grafika? Je to jen pro práci s Office, jednoduché hry, TV kartu (nechce řádně fungovat); příp. pro nové Windows 8 a net. Mám k dispozici jen pár tisíc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://diit.cz/clanek/error-code-0x0000005d/intel Win 8 asi nee.
Nicméně já bych udělal komplet upgrade. Už je to staré, desku pod tole žádnou kvalitnější neseženeš, a taková by stejně byla vyhozenými penězi.
Vem pár tisíc a poskládej nový stroj se čtyřjádrem a lepší grafikou (zde nejvhodnější místo pro APU AMD A6), 4 GB ram, zdroj pravděpodobně asi také bude potřeba vyměnit, ale pokud ofotíš jeho štítky, koukneme, zda bude použitelný. Stejně tak pevný disk, pokud je Sata, a jeho rychlost ti dostačuje (omezuje rychlost spouštění systému, aplikací, her), klidně jej ponechej. Přidej ale screen z HD Tune Pro - karta Health - abychom viděli, zda je vpořádku a kolik let má ještě bezpečně před sebou.
TV kartu si klidně kup, nicméně je to příplatek nad..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.