Koupě nového herního notebooku (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, na úvod chci říct jedno. Moc dobře vím, že pokud jde o hraní her, tak notebooky se nikdy nevyrovnají klasickému stolnímu PC, ale ne každý z Nás má tu příležitost si v klidu vychutnat hraní her pouze v soukromí svého domova, a proto také píši tento příspěvek.
Má obrovský zájem koupit si nějaký notebook a jelikož jsem celkem náruživý hráč, rád bych, aby prioritou zůstávalo to, že to má být herní notebook. Chtěl bych si vychutnat nejmodernější hry jako např. SW : The Old Republic, Mafia 2, Battlefield 3 a mnohé další pokud možno na plných detailech a bez toho, abych se rozčiloval nad tím, že právě v tomhle okamžiku se mi to seká.
Poohlížel jsem se po internetu a nalezl jsem spoustu vynikajících herních notebooků. Snažil jsem se koukat na priority, což jsou grafické karty a procesory a hlavně dobré chlazení atd. ,ale ne a ne si vybrat. Nechtěl jsem kupovat jak se říká zajíce v pytli, proto jsem se rozhodl zeptat zde, kde doufám že mi lidi, kteří tomu budou více rozumět poradí.
První otázkou z Vaší strany na mě bude nejspíš to, kolik bych do toho notebooku investoval. Jsem ochotný jít do 50K, ale takové ceně bych se pokud možno vyhnul. Viděl jsem spoustu kvalitních strojů v takové, nebo ještě větší ceně, ale počítám že ta cena je tak přemrštěná kvůli 18 palcový obrazovkám. To já opravdu nepotřebuji, minimálně 15 nejlépe něco mezi 15 a 17. Preferuji grafické karty Nvidia, ale nebráním se ani jiným. O váhu notebooku mi opravdu také nejde, jak by také mohlo jít když se jedná o herní že :-)
Na závěr snad jen říci, že se předem omlouvám moderátorům fóra, pokud zde nějaký takový příspěvek už byl, ale chtěl jsem tomu svému příspěvku přiložit co největší prioritu, proto jsem založil nové vlákno. Předem všem děkuji za odpovědi a rady a prosím Vás bez nadávek, vulgarit či jiných slovních útoků na mou osobu. Děkuji mnohokrát.

[/b]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nečetl jsem to celé - jen "hry" a "50K" - nemám dostatečně dlouhý přístup na internet (do pátku), takže pokud můj návrh nesplní očekávání, řekni a já si vče dočtu.
Kandidátem je podstatně levnější ASUS ROG série - myslím GX73J, nebo ať už se jmenuje jakkoliv, je to 17" s Core i7 a Geforce GTX560M, lepší by byl model s Radeon HD6970, ovšem ten asi neseženeš.. Případně vyhledej a naházej modely, které jsi našel, ideálně ale všecko tyto ASUS ROGy, protože mají jen samé výhody, které určitě dohledáš, když prohlídneš poradnu, několikrát jsem to tu rozepisoval a znovu to budu psát pouze na požádání - kdybys nevěřil mě, nebo desítkám lidí, kteří ten NTB měli v ruce (a měli i jiné) :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Konkrétně mluvím o http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=89019 který vlastně má spoustu zbytečností, jakože Bluray mechaniku atd, ale to mají uplně všecky takto "drahé a exkluzivní" NTB, takže si nevybereš.. Všecky ty dražší modely tohoto ROGu ale nemají, byť stojí i o 15K více, o nic vyšší herní výkon ani větší baterii, nic... Rozhodně co u ROGu nečekat je více než 2 hodiny výdrže na baterii... Ale jinak má snad všecko, včetně kvality, chlazení, designu, prestiže..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji mnohokrát ten Váš návrh mě velice zaujal. Vypadá to opravdu skvostně. Prohledal jsem internet a našel jsem nějaké další ze série ROG, ale nejsou tak přesvědčivé jak ten, který jste uvedl. Přiložím odkazy a můžete to zběžně přelítnout, ale nemyslím si že by mohli oponovat.

http://www.mironet.cz/asus-g53jwsz079z-156quot-led-intel-core-i7740qm-17...
http://www.mironet.cz/asus-g53swsz141z-156quot-full-hd-intel-core-i72630...
http://www.mironet.cz/asus-g53sxsz102v-156quot-led-intel-core-i52410m-6g...
http://www.alza.cz/asus-g74sx-tz195v-d258784.htm#popis

A jak jste již řekl opravdu s Radeonkou HD6970 se opravdu sehnat nedá, hledal jsem snad hodinu a nic řádného jsem nenašel. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bohužel modely se stále dobrou HD5870 asi najdeš jen jako bazarové..
Ty první dva jsou 15", neříkám že to vadí, ale musíš si ujasnit, jestli chceš 15", nebo 17", je to docela rozdíl, jak vidíš i v ceně.. Nejsem si ani jist, že dokážeš pracovat ve FullHD rozlišení na 15", rastr bude opravdu jemný.. I 17" je docela na hranici..
Core i5 procesor není rozhodně něco nedostatečného pro tebe, takže ten poslední model, který je zbaven takových blbostí jako BluRay a zbytečné 8/6GB ram by také nemusel být špatný, ušetřené peníze jsou pěkné.. Pokud bys je přecijen chtěl vyhodit, raději je pošli mě, nahradím jimi svůj NeTB za 6K :D

Jinak obecně k nim, GTX460 ani neřeš, rovnou GTX560, procesor jestli je SandyBridge nebo ne je taky vcelku putna (SB má 4číselné označení), ram bohatě stačí 4GB, i když u tohoto NTB 6GB není na škodu, Win Ultimate je ale naprostá blbost, jako uživatel nejspíš nepoznáš rozdíl mezi ním a Homem, určitě nebudeš používat pokročilé šifrování BitLocker, virtualizaci, možná ani XP mode, pokročilé zálohování, správu firemních sítí atd..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji mnohokrát. Konečně jsem si to urovnal v hlavě a už mám celkem jasno. Ještě promyslím jestli těch pár tisíc navíc investovat a mít tak na nějakou dobu i lehce do budoucna klid. Ale výběr se díky vím zúžil z několika desítek na pár kousků, za což Vám moc děkuji. Rozhodně tuto poradnu doporučím dál, přístup je tu profesionální a perfektní, ne jako na ostatních nejmenovaných fórech :-)
Ještě jednou děkuji :-)

Obrázek uživatele Peca

JJ, proto sem chodí čím dál více lidí a odsud jdou spokojeni, pochvala potěší.

50k je celkem velký rozpočet a ROG od Asusu (i7 + gtx560m) se pohybuje kolem 40k, stejně tak jako porovnatelná Toshiba.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94865
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94151

Tady je asi jasná 17" palcová úhlopříčka, na hraní to bude lepší jelikož nepředpokládám, že by jsi sebou tahal ještě monitor na připojení. Na 15" to hraní by bylo tragické.

Jinak kdyby jsi měl někoho známého ve státech, tak by bylo nejlepší si něco nakonfigurovat od Alienware. Za tu cenu by to byla herní pecka.
http://www.alienware.com/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Můžeš mi a nejmenovaná fóra napsat do PM? Dělám si takovou statistiku, jak jsou ostatní schopní..

Pokud je ti cokoliv nejasné, ptej se dál, já to vzdal hodně obecně, víceméně jsem vzal tu nejlepší herní řadu NTB (a vůbec všecko co je ROG se ASUSu moc povedlo) a je už jen na tobě, jestli výkon Core i7 využiješ, jestli budeš radši za malý displej, který bude chtít ve hrách menší vyhlazování, čili umožní lepší detajly (třeba v Metru2033), jestli vůbec chceš FullHD na filmy, jakožto takový standard, nebo raději menší rozlišení, které ve hrách uleví grafice ještě více a obraz se pak upraví silnějším, ale méně náročným a ne vždy optimálně fungujícím AntiAlisingem, jestli chceš myslet na budoucnost, ve které když se konečně dostaneš k využití výkonu Core i7 procesoru, budeme za cenu současné i3 moci koupit ekvivalent i9 (kupříkladu).

Nad každou částí se dá takto zamyslet a my jsme tu od toho, abychom nabídly všechny možnosti, které přichází v úvahu a objasnili je a ty jsi ten, který si musí vybrat...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ještě jednou tedy upřímně děkuji, bylo to dlouhé vybírání a zohlednil jsem všechny možné aspekty. Opravdu, v životě jsem nepřemýšlel nad koupí něčeho takovou dobu, jako nad koupí herního NB a díky Vám jsem si všechno v hlavě ujasnil dřív a objevil nové možnosti. Prostě perfektní přístup. Na Alienware jsem koukal ještě předtím než jsem zavítal na toto forum a jelikož nemám nikoho ve státech a většina NB od Alienware už sestavených jsou předražené kvůli zbytečným komponentám, jak řekl jeden z mých přátel, tak jsem od nich opustil.
Otevřeli jste mi zde oči a ukázali sérii ROG, přečetl jsem od té doby velké množství recenzí včetně několika Vašich příspěvků tady a slyším na to jen chválu, takže mám víceméně rozhodnuto.
Co se týče ostatních fór nerad bych je uveřejňoval i přes PM, snad jen možno říci že to nejsou nějaká neznámá amatérská fóra, ale právě naopak :-)
Tak tedy ještě jednou děkuji, jsem Vašim dlužníkem ;-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Fajn, já si ty fóra vygooglím podle tvého nicku a prvního příspěvku, ale mohl jsi nám to ulehčit, malinko... :D

AlienWare jsem právě rovnou zamítl kvůli ceně, Toshibu jsem ani neřešil, protože pokud herní a máš na něj, tak vlastně lepší než ROG vybrat nelze, na tom se asi i s Pecou shodneme...
Takže téma považuji za uzavřené, případně pokud by jsi chtěl sdělit nějaké zkušenosti, pocity, můžeme téme znovu otevřít..