Koupě MB

Zdravim, jelikož mi odešla MB, tak bych Vás chtěl požádat o radu s výběrem. Jedná se o socket 775 s podporou RAM DDR3 na 1333MHz a aby měla 3-4 USB(2.0). Zdá se mi, že jsou všechny stejné ale radši si nechám poradit.

Jinak přemýšlel jsem o GIGABYTE GA​-P41T​-D3P nebo Asus P5G41T​-M LX3. Ale jelikož mi odešla Asus P5KC, tak bych se víc přiklonil k té gigabyte. Ale jak řikám, nechám si poradit.

http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Z%C3%A1kladn%C3%AD+desky%...

Díky :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65173] Koupě MB

Záleží co na edsce odešlo, nemusela to být vada ASUSu jako takového, já bych právě do ASUSu šel, ale až s novým HW... Co tam konkrétně máš zapíchané? Spíš to vypadá, že tě nejlépe uspokojí nějaký bazar..

Obrázek uživatele kolomlyn
[65174] Koupě MB

Rád bych něco se zárukou když už něco kupuju, kdybych plánoval za pár měsíců upgrade železa, jasně že bych šel přes aukro či jiný bazar, ale šetřim každou korunu takže na pár let to musí ještě vydržet. BF3 jsem rozjel na high/ultra takže myslím si, že to je stále v obraze :) a to je jediná hra co mě zajímá.

sestava
Intel Quad 9450 2,6GHz bez taktu
Gigabyte 5850 bez taktu
1TB WD a 0,5TB Seagate
a ta Asus p5kc

problém je následující, nepamatuje si bios ani přes vymazání cmos ani po výměně baterky. zkoušel jsem všechny komponenty na jiným PC a stále nic, takže nezbývá nic jiného než deska.

Jinak k tématu, jakou tu Asus bys doporučil, tu co jsem posílal? http://www.czechcomputer.cz/fulltext.jsp?ktgo=Z%C3%A1kladn%C3%AD+desky%5...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65175] Koupě MB

Mšá docela slušný základ, ale taky se nediv, dát to na desku kolem 1300 korun.. Kor eště levnější.. Tomuhle sluší deska za 2000 korun nejmíň, bohužel teď už desky s P55 neseženeš, ani P45 očividně.. Svého času skvělou deskou bývala ASUS P5Q, bohužel to byla tuším DDR2 pokud si ještě dobře pamatuju.. Ale skřížit to s DDR3 to je těžký.. snad jen P43 desky ale i tak jsou to šunky.. Kdybys koukl do archivů a našel nějakou lepší, fakt bude lepší z bazaru, než tohle za 1100 :-)

Obrázek uživatele kolomlyn
[65176] Koupě MB

Ok něco jsem našel, tvou zmiňovanou desku http://pocitace.aukro.cz/asus-p5q3-deluxe-wifi-ap-ip45-ich10r-ddr3-i1885...

a pak ještě nějakou "high-end" inteláckou http://pocitace.aukro.cz/intel-bonetrail-dx38bt-x38-lga775-ddr3-i1888622...

Myslíš že by to byl teda lepší nápad? Popřípadě která z nich.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65177] Koupě MB

No P5Q byla dobrá série dese, "3" očividně snamená pouze DDR3 podporu, jinak skoro stejnou desku... Takže bych do ní klidně šel..

Obrázek uživatele kolomlyn
[65178] Koupě MB

A o té intelácké, víš něco? Hledal jsem na googlu nějaký recenze ale ani ťuk

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65179] Koupě MB

Většinou jsou to tzv "OEM" desky - vcelku levné, vybavené základem a nízkou kompatibilitou,jsou určené pro konkrétní "hotovou" sestavu a často je s nimi docela peklo zejména s kompatibilitou a ovladači..

Obrázek uživatele kolomlyn
[65180] Koupě MB

Super, díky. Jdu teda do té P5Q ,doufám že bude v dobrém stavu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65181] Koupě MB

DDR3 paměti jsou relativně nové, předělávky DDR2 desek na DDR3 jsou o to novější, takže bych očekával že bude ještě v záruce.. Zkoušel jsi ji najít v nějakém obchodě? Je klidně možné, že není koupená v ČR, tady je obvykle nabídka omezenější, co jsem koukal, vyjde i levnějc nechat si to poslat přímo s Tchajwanu.. :))

Obrázek uživatele kolomlyn
[65182] Koupě MB

:D to je výborný, ale je to urgentní a čekat nechci :D

Nějaký šašek mě předběhl na tom aukru sakra... teďka ji nemůžu nikde najít, kdybych do pondělí/úterý nenašel tuto desku, jakou bys mi teda doporučil z eshopu Alza, alfacomp, czc?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65183] Koupě MB

Ty poslední desky co tam jsou jsou ukrutné šunty.. No už je to starší socket, dávno zrušenej, tak se není čemu divit.. Bohužel takhle z hlavy se desky sypat nedají, spíš ukaž zástupce (ale u nový pod 1800 nechoď) a já je budu buď potvrzovat, nebo vylučovat..

Obrázek uživatele kolomlyn
[65184] Koupě MB

Nemůžu nikde nic najít a když ji najdu, tak stojí přes 2000 nebo klidně i 3000+ a tolik si dovolit fakt nemůžu, moje hranice je 1800. Počkám týden a snad se něco vyskytne, pokuď ne tak budu nucen koupit nějakou z těch eshopů :( Snad to ta deska ještě vydrží pár dní.

Jediné co je stále k mání je ta Intel deska na aukru.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65185] Koupě MB

Tak můžeš zkusit i ji, bejvaj to většinou bytelné desky, ale moc zkušeností s nimi nemám. Pokud chytneš takovou, že všecko na ní rozchodíš (pověstná kompatibilita), tak většinou deska drží, ale zrovna pro OC a takové věci dělaná neni, to zas ty ASUSy a jiné desky ano..

Obrázek uživatele kolomlyn
[65186] Koupě MB

No tak jsem se dozvěděl, že grafika co jsem ji posílal na reklamaci, byla odeslána dodavateli, takže mam měsíc čas na základní desku. Do té doby by se mohla aspoň jedna objevit :D

edit

No... jak to tak vypadá tak asi koupím tu Intel desku INTEL DX38BT Bonetrail, taktovat nehodlám. Chtěl jsem najít nějakou recenzi na to, ale nic v CZ jsem nenašel, ale myslim že by to bylo dostačující a kdysi stále okolo 4000-5000,- samozřejmě je mi jasný že cena není rozhodující :D

Obrázek uživatele kolomlyn
[65187] Koupě MB

Tak v pátek mi dorazila deska. Hned jsem začal zapojovat a když jsem zapojoval přední panel casu tak jsem zjistil, že nemůžu zapojit kabel "speaker". Takže se chci zeptat, zda to je u Intelu normální (protože na starym pc kde je intel deska tak taky nepípá při startu).

MB průvodce http://www.alfacomp.cz/ezbozi/1/21829/inf854~1.pdf

Vyhledej "This section describes the functions of the front panel header" pro obrázek na front panel

Grafika mi ještě z reklamace nepřišla, tak jsem si půjčil od kámoše na chvilku, abych zjistil, zda deska funguje. Zapojil spustil zdroj a pc se hned spustilo s tím, že se asi 5x restartovalo a pak se seknul hned na začátku(málem mi vyskočilo srdce :D ), akorát jsem viděl na monitoru F2 na bios. Tak jsem ho restartoval a pak naběhl normálně. Asi jen prvotní šok desky v jiný bedně :D

Jak jsem vlezl do OS tak jsem počkal než se všechny komponenty nainstalují a pak jsem dal v Aida64 zátěžový test. Tam jsem zjistil, že teploty jsou nadprůměrné v klidu mam 50°(měla by být okolo 30°) a v zátěži 70-75° (měly by být 50-60°). Je možný, že nějaký stupeň přidala odendaná bočnice (dělal jsem to na rychlo tak jsem ji tam ani nedal), mam v bedně 2x 120mm ve předu a vzadu CPU je s BOXem. Možná to bude mým způsobem nanesení pasty - zkusil jsem nový styl :D (prdnout tam trošku a rozetřít to kartičkou) ale nějak se mi to nedařilo udělal jsem to asi na po 2.

CPU - Intel C2Q 9450 2,66GHz bez OC

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65188] Koupě MB

Na speaker se vybodni :-) To je xletý přežitek..

Přeinstaloval jsi systém??? Koukej ho přeinstalovat na nové desce! Běda ti :))

Teplota je u toho procesoru? Mě přijde naprosto v normě. Ta otevřená bočnice by v případě nnulového větrání znamenala výhodu, ale takhle při použití dvou 120mm dělá díra akorát bordel, takže až to zavřeš, teploty by měly poklesnout.. Chápu dobře, že ty teploty porovnáváš s tím, co jsi měl na stará desce a jedná se o teploty CPU?

Obrázek uživatele kolomlyn
[65189] Koupě MB

OS hned přeinstaluju, ale tu grafiku jsem si půjčil jen na půl hoďky, to by nestačilo, takže až příjde z reklamačky moje :)

Na starý desce jsem se o to nějak nezajímal vše šlapalo jak mělo, teďka toho lituju, že to nemám jak porovnat. Jinak přikládám obrázek kde jsou ty teploty CPU na nové desce.

Tady je diskuze, ale to už asi nebude BOX chladič :D
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PE06E299381A05005C12574060048037A.h...

Takže myslíš, že ty teploty jsou normální s BOXem?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65190] Koupě MB

Pro quadcore pod BOXem mi ty teploty přijdou docela odpovídající... Ne optimální, ale odpovídající..

Obrázek uživatele kolomlyn
[65191] Koupě MB

Takže asi nemá smysl tam dávat novou vrstvu pasty?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65192] Koupě MB

Takhle - pokud jsi vyměnl desku a nevyměnil pastu, tak se zase nemůžeš divit :D To samozřejmě cenu má! Jen říkám, že vzhledem k příkonu CPU a velikosti chladiče to neni nijak abnormální teplota... Konkrétně vážně v hlavě nenosím databázi teplot daných cpu na daném chladiči :-)

Obrázek uživatele kolomlyn
[65193] Koupě MB

Však to je jasné že jsem vyměnil pastu :D Ok nechám to už tak, na Vánoce bude chladič tak snad to půjde rapidně dolů :)

EDIT

Tak jsem dneska přišel proč byly ty teploty tak vysoké, všiml jsem si jedný tý zástrčky že nebyla vůbec docvaknutá (takže chladič byl vlastně nakřivo, polovina pasty ani nedotknutá), tak jsem to teda zase rozdělal a zkusil si to ještě radši na nečisto to tam zacvaknout a snad až na po 5 mi to vyšlo... nějak se jí tam vůbec nechtělo. Zítra už mi příjde grafika z reklamace tak jsem zvědavej, snad budou teploty 2x menší jako se všude píše :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65194] Koupě MB

Heh, to jsem nečekal :-) Takže jaké jsou teploty C2Q teď?

Obrázek uživatele kolomlyn
[65195] Koupě MB

O krásných 10°C dole, takže teď už jen koupit chladič Coolermaster gemin II s 2x120mm ventilátorama a snad to půjde hezky dolů :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65196] Koupě MB

To mi nepřipadá jako smysluplné :-)

Obrázek uživatele kolomlyn
[65197] Koupě MB

Co máš na mysli

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65198] Koupě MB

Kupovat germina. Pokud máš do 50°C v zátěži, tak si myslim, že tě nový chladič netrápí :-)

Obrázek uživatele kolomlyn
[65199] Koupě MB

Chtěl bych ho trošku potrápit a s boxem si na to netroufám, tak mam jednoho kdo ho prodává tak toho využiju, páč už se ten chladič neprodává

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[65200] Koupě MB

Aha, no pokud ho seženeš za pár, tak proč ne


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.