Koupě komponent

Zdravím všechny,

táta používal velice staré PC a teď by ho chtěl vylepšit.
Chce zachovat case, má dvě dvouvrstvé vypalovačky, síťovou kartu, zvukovou kartu, klávesnici, myš i monitor, takže jediné, co chceme nové je vlastně tedy základní deska, procesor a předpokládám, že i zdroj. Grafická karta nemusí být integrovaná, prý si vystačí s tou současnou. Je ochoten uvolnit max. 5,000 Kč... PC používá na správu souborů na externím HDD (takže USB 3.0 je plus), E-Mail a zkrátka základní práce s PC a internetem. Chtěl jsem vše vybrat sám, ale mám strach z důvodů kompatibility a taky si říkám, že jsou zde mnohem zkušenější lidé.
Takže předem děkuji :)

Tom

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, z jakých komponent je sestaven nynější velmi starý PC, např. graf. karta pokud je nyní AGP již nepoužiješ, RAM také ne

Obrázek uživatele rayt

Na základní desce byla SDRAM, s jejím dalším využitím samozřejmě nepočítám, na to jsem úplně zapomněl; grafická karta má na sobě štítek GeForce 2, bohužel nevím, jestli GTS, MX nebo Ultra, nebo jestli jsou ještě další možnosti... Takže jak teď o tom přemýšlím, integrovaný čip na desce by mohl vytáhnout trn z paty, že?

Obrázek uživatele rayt

Tak ještě pro doplnění: na kartě je napsáno WinFast GeForce 2 Pro :)

Obrázek uživatele sasha.cz

Tak tuto kartu strci temer jakkakoliv integrovana do kapsy, a je AGP, takze k nicemu. Takze vlastne potrbujes temer novy comp, na coz je 5.000,- opravdu malo :(

Obrázek uživatele rayt

No... vycházel jsem z cen v internetových obchodech, kde se základní deska + procesor dá sehnat dost levně... to je blbost? Takhle to nejde stavět?

Obrázek uživatele rayt

Moc děkuju! Akorát si říkám, jestli to na ty moje požadavky není zbytečně moc... ale já asi pořád žiju v trochu jiný době, teď už se asi horší věci nevyrábějí, co? :D Nejde vůbec o tu cenu, vypadá to, že jsou to kvalitní části, ale třeba táta se pozastavil nad výkonem zdroje, ale mám dojem, že důvod, proč nám normální přijde 250W je, že "nejnovější" počítač u nás doma je asi šest let starý :)

Obrázek uživatele sasha.cz

Tak u tohoto zdroje nejde ani tak o výkon, jako o kvalitu a spolehlivost. Bohužel minimální watáž od výrobce je 450w. Možná bych tam dal http://www.czc.cz/seasonic-ss-350et-350w/105972/produkt ale já bych si to do PC nedal.

Obrázek uživatele rayt

Jo, rozumím... :) Ještě jednou mockrát děkuji! :)

Obrázek uživatele Peca

U obou sestav bych se nebál použít ten Naxn 350W co tu postoval sasha.
Pro tvé potřeby (resp. tvého otce) bych asi volil APU (1. sestava) hlavně asi z důvosu schopnějšího iGPU.
Sílu Phenomu asi nevyužije ale ta grafika by mu pak nemusela stačit.
Sic ta 1. sestava je slabší na procesoru, tak ta druhá má iGPU opravdu tragickou.

Případně by to šlo postavit i na Celeronu, kde je sice iGPU lepší jak na té desce u toho Phenomu, ale stále je to spíš pro kancelář než na nějaká multimedia a nedej bože hry.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já teď tohlecto APU plánuju dědovi taky.. Klidně k tomu vraž ten Naxn, eventuelně pokavad máš zdroj nějaký značkový v tom kompu, a vyčistíš ho od prachu, zkontroluješ kondíky, tak bys mohl použít i jej - klasika 250W zdroj by to měl utahnout napohodu...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.