Koupě herního notebooku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli byste mi prosím nemohli poradit s koupí herního ntb, cenově asi tak kolem 20 000 Kč. Ntb by měl mít Win7čky, Full HD display, pokud možno i solidní výdrž baterie a hardware na rozjetí novějších her (hlavně BF3 :)) ).

Obrázek uživatele Fiksnko

Tak se solidní výdrží baterie bych nepočítal u herních kusů.

Obrázek uživatele sahig

Tak samozřejmě, já jen myslel, aby to nemělo jen nějakou extrémně malou výdrž - je mně jasné, že to samozřejmě bude více náročné než klasický "neherní" ntb.
Kupuji si ntb kvůli VŠ, ale chci ho i na hraní her a mám možnost do toho investovat 20 klacků, tak si nebudu kupovat nějakej obyč za 10. Pokud ho ale nebudu extrémně zatěžovat, budu třeba jen psát ve Wordu nebo jen tak surfovat na netu (apod.), tak to přece něco vydrží. Hry samozřejmě budu hrát jen v blízkosti el. napájení :))

EDIT: Našel jsem tento - co na něj říkáte?

http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv6-6b90ec-dark-umber-d329487.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ASUS ROG - G74 atd.. Jiný "tak drahý" bych asi ani nebral, pokud chceš ty hry.. Je to všestraně dokonalý notebook, ale možná verzi pod 20K neseženeš... Připlatil bych si, když už, protože kategorie 17-22K je obvykle jen bída..

Obrázek uživatele sahig

Jasně, ale já moc nad 20 000 nechci jít... Nepotřebuji samozřejmě takový výkon, abych na něm mohl rozjíždět hry na ultra detaily, spokojím se klidně i s medium či s low... Hlavní "herní stanice" je moje PC. Nepotřebuji super herní mašinu, jen chci to, abych si na něm mohl zahrát už ty solidnější hry. Každopádně díky za ten tip s G74kou, ale ještě bych chtěl vědět, jestli v této cenové hladině se nachází podobné ntbky jako ten mnou vybraný.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nojo, unikl mi edit... DV6 je asi tak nejvýš, kam můžeš mířit... Lepší jsem zatím za tu cenu nepotkal..

Obrázek uživatele sahig

Hodně lidí má u tohoto ntb ale problémy s grafikou (podle recenzí a zkušeností)... Od Full HD taky odpouštím, tak se snad něco podobně výkonného najde...
EDIT: Našel jsem si tento a řekl bych, že to s ním vůbec nevypadá špatně:
http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-dell-inspiron-queen17r-17-3-core-i7-2670qm-6gb-640gb-gt525m-s-2gb-dvd-rw-wifi-bt-cam-w7hp-64bit_d140209.html

A navíc ho teď mají ve výprodeji :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

GT525 je tak trochu nižší liga ve výkonu, no... Ono jako notebookové grafiky jsou samy o sobě slabé a ještě si brát ty slabší z nich, to už nemusíš mít grafiku žádnou :D Jinak ono u tý DV6 neni ani tak problém s grafikou, jako s chlazením, respektive celkově HP podle mě strašně upadá s kvalitou dolu... Delly jsou pak strašně předražené.. Teď vítezí hlavně Lenova, následované ASUSy... Ale jak řikám, v téhle cenové relaci je to bída s nouzí - silné procesory a žádné grafiky.. Stejně výkonnou věc dělá ASUS za 13 000 korun (ano, se slabším procesorem, ale silnější a moderní grafikou)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.