Kontrola sestavy + doporučení případné obměny komponent

Zdravím a pozdravuji, chtěl bych si nechat zkontrolovat komponenty co jsem si vybral na sestavu s AMD FX, pc by bylo na muziku, videa a hraní her, jde mi hlavně o to abych si zahrál plynule vše na vysoké detaily hry jako Metro 2033 nebo Crysis 3 apod..

A ještě bych měl dotaz jestli by mi zdroj utáhl dvě grafiky Vaporky nebo jestli nebude lepší investovat do lepší, ta Vaporka mi přijde co se týče poměru cena/výkon/hlučnost dobrá.

Sestava AMD cena

1. Procesor AMD FX-6300 3325
2. MB ASUS M5A99X EVO R2.0 2778
3. Chladič GELID Solutions Tranquillo revize 2 627
4. GPU SAPPHIRE HD 7770 VAPOR-X OC 3479
5. RAM Corsair 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Vengeance 1399
6. Skříň Zalman Z11 Plus 1749
7. Zdroj Fortron Aurum Gold 700W 2649
8. Mechanika ASUS DRW-24B5ST černá 449
9. Monitor 22" ASUS VE228HR 3190

Celkem 19645,-

p.s: Cena by měla být okolo 20kkč max. 22kkč.

Obrázek uživatele Shinji-kun

Ahoj,

na hranie je ovela lepsou volbou procesor od Intel...http://www.czc.cz/18qa5tuksmjs188re9rthh4264/seznam
dalo by sa este usetrit napriklad keby si zobral skrinu Zalman Z9 alebo iba 1x4GB RAM a casom dokupil druhy modul. vykon ooproti tomu co si poskladal ty v hrach je asi tak o 80% vyssi a cena priblizne rovnaka. i5-3350p sa vklude uchladi aj s boxovanym chladicom bez vacsieho hluku.
inak v tej zostave si zabudol dat HDD

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Disk samozřejmě v kombinaci SSD + dokoupit časem klasiku 1TB ->Kingston SSDNow V300 120GB 7mm

A co se týče intelu ten nechci naco zbytečně utrácet za výkon který nevyužiju to radši nacpu peníze do garfiky a pokud se objektivně podívám na nezávislé testy tak v tom moc rozdílu mezi procesory nevidím byť je na videu osmijádro:

http://www.youtube.com/watch?v=9JZbSHgeRcQ

Obrázek uživatele Shinji-kun

ak sa objektivne podivam na posledne 4 roky hardwaru urceneho pre herny priemysel tak uvidim,ze intel dominuje v kazdom benchmarku a teste, ktory je zamerany na hry a nie len hrubu vypocetnu silu procesora. to video si uz asi ani horsie vybrat nemohol pretoze hlavna prednost 3770K je v tom,ze ho mozes pretaktovat na 4,7Ghz a to AMD nie. Bolo na tuto tema uz milion diskusii, ale konieckoncov su to tvoje peniaze,takze ich mozes minut na co chces. Chcel si poradit ako zostavit pocitac za 20k+-, tak som ti ukazal ako zvysit jeho vykon o 60% oproti tomu co si si navrhol sam. rozhodni sa ako chces

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Shinji-kune, uvědom si, že navýšení FPS u "tvého" počítače je docíleno 2x silnější grafikou, nikoliv procesorem. K téhle grafice stačí aj slabší, levnější processory. Jinak řečeno, kdybys změnil pouze procesor, ale ne grafiku, získal bys možná několik jednotek %, a to za podstatně vyšší cenu. Rozebíralo se to už mockrát, a hlavní je a vždy bude grafika, a investice do ní vždy zvedne FPS více, než stejná částka vložená do procesoru.

V téhle ceně navíc pro Intel bohužel není moc místo. Začal bych s http://www.czc.cz/c6bkg491v6jkcbu562laie8h98/seznam a pak bych přemýšlel, jestli chci víc... Na HD7870 si Crysis 3 i Metro zahraješ na vyšší detaily, i když asi ne uplně vysoké a vůbec ne maximální. Na to potřebuješ silnější grafiku, ke které by se pak už ten Intel hodil. Problém je, že pod Intel jsou mrtě drahé základní desky (jako by nestačilo, že jsou drahé procesory), a tu co vybral Shinji-kun, jako sorry, ale to je lowend, kancelářský chipset, deska za 1700 pod procesor za 4K? To mi řekni, až si to koupíš, jak dlouho ti to bude běhat, než se to začne restartovat, deska přehřívat...

Základní deska a zdroj jsou dvě nejdůležitější komponenty pro stabilitu počítače, a je potřeba na nich nešetřit. Takže tohle je naprosto špatně. Sem patří něco z ASUS P8Z77, ideálně -V. Ale cena tě samozřejmě odradí...

Co se "mé" sestavy týče, můžeš si upravit skříň, velikosti disků (128GB SSD je asi optimum, pokud tam chceš narvat systém a pár her (Crysis, Metro, BF), jinak je zbytečně velký, sekundární HDD, pokud by na něm bylo jen odkladiště, a vše ostatní (aktivní) by se vešlo na SSD, může být WD Red 2TB například, s uspáváním)..

A ještě doplním - Intel dominuje pouze v tom, že nejvýkonnější procesor na trhu je jeho. Ale pokud porovnáváš procesory podle "výkon/cena", zjišťuješ, že všude, kam AMD sahá, jsou jeho procesory cenově výhodnější = za stenou cenu dají více výkonu, ve hrách i výpočtech. Navýšení ceny procesoru nenavýší FPS o stejná procenta.

Obrázek uživatele mmfmoc

Tomáši, vyměnil bych disk za 1TB za stejnou cenu
http://www.czc.cz/seagate-barracuda-7200-14-1tb/99689/produkt
a vzal bych ověřený 550RT
http://www.czc.cz/zdroj-seasonic-ssp-550rt-80-gold-550w/118315/produkt
Ale to je asi otázka sympatií.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Se divím, že jsi neukázal na S12II, ten považuji osobně za lepší, jak 550RT.. Většina komponent je benevolentní stran preferovaných značek, jde spíše o specifikace.. Nicméně každá změna by měla projít schválením..
Pokud by jsi dočetl zbytek příspěvku, je tam 2TB WD Red.. Seagate bych si nevzal ani nedoporučil kvůli poruchovosti.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji za rady, mám v tom jasno přitlačím na grafice a cpu vůbec nebudu řešit a pudu do AMD, stejně pár let vydrží a výkonu bude více než dost.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.