kompatibilita sestavy

Dobrý den, rád bych se zeptal zda mi poběží tato sestava, jako základní desku jsem si zvolil MSI 760GM-E51 ( http://www.nakupuj.com/zakladni-deska-msi-760gm-e51-am3-4ddriii-vga-512m... ) osadil bych ji procesorem AMD Phenom II 955 BE ( http://www.adshop.cz/amd-cpu-phenom-ii-x4-955-black-edition-quad-core-bo... ) paměť bych koupil TEAM 4GB DDR3 1333MHz ( http://www.adshop.cz/team-4gb-ddr3-1333mhz-pc3-10600-cl9-9-9-24-4096mb-h... ) a celý bych to napájel zdrojem EUROCASE zdroj 550W ( http://www.adshop.cz/eurocase-zdroj-550w-s-pfc-ventilator-14-cm-2024pin-... ). Grafickou kartu bych prozatím nekupoval :-) , tak mě zajímá zda mi taky půjde integrovaná :)) .

Předem děkuji za odpovědi :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj
Ano, jako kancelářské PC to bude fungovat, pokud časem uvažuješ koupit GK, aby sis na tom něco zahrál, určitě tam nedávej tento zdroj a tyto RAM.

Obrázek uživatele Forest Gump

Díky, bude to opravdu vše 100% kompatibilní? Jde mi hlavně o paměti když jsem se na hlavní stránce dočetl že by bylo lepší koupit značku, že jsou více kompatibilní. A taky mě zajímá co se stane když nebudou? To jako že je BIOS nenajde?
Myslím si že ten zdroj vystačí, vyhledal jsem si že nejnovější ATI krom dvoujáder potřebují min 500W zdroj, a když ne jaký by jste mi doporučil.
Dík.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já bych si z tohodle nekoupil asi nic.. Záleží na koncepci stroje, ale ten Phenom je až dost silný snad pro každý účel, do kanceáláře, pokud nepomýšlíš udělat z toho jednou herní sestavu, nemá vůbec smysl, ačkoliv je to dnes cenově nejvýhodnějí proesor na trhu..

Desku bych určitě koupil od ASUSu, doporučí ti je tu snad každý, konkrétní model vyberu podle toho, jaký bude procesor a jestli budeš v budoucnu dát grafickou kartu samostatnou, nebo ne..

Ramky bych určitě vzal Kingstony, přecijen univerzální kit 2x2GB 1333MHz CL7 stojí na CZC nějakých 1003 korun, což je velice pěkné..

Zdroj ale rozhodně tenhle nebrat. Nejde o výkon, ten mají všechny, ale jde o jeho kvalitu.. Tenhle konkrétně hlásá 500W ale nemá víc jak 300W (ačkoliv si 500W ze zásuvky klidně veme).. Proto se výrobci grafik brání, že jejich požadaek je papírově vyšší. Pravdou je, že 450W zdroj ti bohatě bude stačit snad pro jakýkoliv systém s jednou grafikou a 4jádrovým procesorem..

Co je ale krutý fakt - prostě tě to bude stát více peněz, za kvalitu se platí..

Co máš konkrétně za komponenty teď? Jelikož nekupuješ vše, tak asi nějaký stroj upgraduješ..

Obrázek uživatele Forest Gump

Upgraduju vše krom disku a DVD-RW. Dobrá tak koupím kingstonky (http://www.alza.cz/asus-m4a88t-m-d168415.htm?kampan=heureka.cz#foto) ale jaký zdroj, jakou značku a jaký výkon?
Ten počítač bych chtěl mít multimediální na TV a občas na nějakou tu hru.

Mé zdroje jsou omezené :-) mě by stačilo kdyby to běhalo jak má :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Udělej to lépe.. Stanov částku a já si poradím, nebo kolegové.. Na nějakou tu hru rozhodně nepotřebuješ Phenoma, oceníš spíš "nějakou" grafikou kartu.. Operační systém máš jaký?

Jinak zdroj rozhodně Fortron nebo Seasonic..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.