jaký koupit chladič?

Zdravím,

potřeboval bych poradit. Mám tuhle sestavu http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=OXC01CYX01CJO01QLH01RCD01RQY... a jelikož jsme PC přesunuli do obýváku, potřebuju nějak ztišit hlučnost, jelikož to docela ruší. Akorát se v tom moc nevyznám a nevím co koupit. Tak budu vděčný za každou radu.
Ohledně ceny, čím nižší tím lepší:-), ale víc jak 1500kč se mi do toho dávat nechce. Ale hlavně něco co bude jednoduché na instalaci

Zatím díky

Obrázek uživatele mmfmoc

Vymeň chladič na CPU, přední a zadní ventilátor vyměň za ventilátory Gelid, na grafiku použij Accelero S1 Plus (jiné už se neprodává) s jedním 12cm ventilátorem Gelid. Všechny ventilátory zreguluj SpeedFanem. Pokud by PC stále dělalo hluk, odposlechem z blízka zjisti, zda více hluku vydává zdroj nebo HDD. V případě zdroje se dá vyměnit ventilátor také za Gelid (není to náročné, ale přijdeš o záruku, pokud ji ještě máš). V případě HDD se dá koupit box, který hluk eliminuje, disk se v něm však více hřeje a nejlevnější také nejsou. Začni tímto:
http://www.czc.cz/gelid-solution-tranquillo-revize-2/94405/produkt
http://www.czc.cz/gelid-silent-12-tc/116728/produkt
http://www.czc.cz/arctic-accelero-s1-plus/100485/produkt

V boji s hlukem se dá jít ještě dál, ale vyžaduje to neúměrně vyšší finanční prostředky, myslím, že pro normální použití ti bude stačit tohle..

Obrázek uživatele martink

díky za tip
cenově to je v pohodě, v záruce už to taky není. akorát si nejsem jistý, jestli to zvládnu nainstalovat, musí se vytáhnout základní deska?

Obrázek uživatele mmfmoc

Při výměně chladiče na procesoru budeš muset demnotovat základní desku. Ale nebál bych se toho. Vyfoť si původní stav a nemáš co zkazit. Všechno pasuje jen tam, kam to patří a jak to tam patří. Důležité je zapojení tlačítek a diod skříně, tam si vyfoť detail. Grafická karta jde ven sama (vzadu na PCIe slotu je pojistka, je třeba uvolnit) a ventilátory do skříně není nainstalovat žadný problém, jedná se jen o mechanickou práci a pak je zapojíš do konektorů na základní desce, také pasují jen do jedněch. Kdybys měl nějaký problém, klidně se ozvi.

Obrázek uživatele martink

Zdravím,

už je to nějakou dobu, co se tohle řešilo, ale potřeboval bych ještě poradit. Předtím jsem vyměnil jen chladič CPU a ventilátor za ty co mi tu byly doporučeny. Vše je OK. Teď bych ještě potřeboval vyměnit chladič na grafiku. Protože ta je docela dost slyšet. Akorát nevím jestli se mám pořád držet toho Accelero S1 Plus (už je k sehnání jen v pár obchodech) + ventilátor, nebo je už nějaké lepší řešení. Nechce se mi do toho dávat víc jak 1000kč. Vůbec se v tom neorientuju, tak si raději nechám zas poradit.

Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jako to Accelero je skvělý chladič, takže pokud je k dostání.... On je, ale je na objednávky. Můžeš vzít TwinTurbo a třeba vyměnit větráky, pokud ti přijdou hlučné, ale je to taková částečně nevýhodná investice...

Obrázek uživatele martink

díky,

tak objednám teda ten accelero s1 plus a k tomu větrák gelid silent 12 TC. Snad je to všechno co k tomu potřebuju. Pak už to jen dát nějak dohromady. Ale to snad taky zvládnu.

tak ještě jednou díky


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.