Inventor/Solidworks - notebook

Zdravím,

chtěl bych poprosit o radu... Přítelkyně studuje na ČVUT na strojní fakultě a potřebuje notebook na kterém by se dalo pracovat právě v Autodesk inventoru nebo solidworks... Vím že to jsou nějaké programy na modelování(?) a je na to potřeba určitý výkon jak procesoru tak grafické karty - jestli jsem to správně pochopil.

Cenový strop cca 18 000,- (i s windows) nebo bez win. ale o chlup levnější

Poohlédli jsme se po pár strojích a tady je nějaký výsledek... dá se něco z toho použít? Nebo úplně jinak...?

http://www.czc.cz/hp-probook-455-cerna_4/141150/produkt

http://www.czc.cz/asus-x550vb-xo016h-seda/133953/produkt

http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-z510-dark-chocolate_4/141584/produkt

http://www.czc.cz/hp-probook-450-stribrna_2/132743/produkt

http://www.czc.cz/toshiba-satellite-m50-a-110-stribrna/140573/produkt

Nevím jestli by nebyla výhoda toho čtyřjádrového procesoru byť je od AMD... nebo jestli bude ta grafika od geforce lepší než ta AMDčková... a poslední stroj se jí líbí nejvíc, ale má úsporný procesor - což nevím jestli by mělo dostačující výkon... Předem díky, budu rád za každý postřeh.

Obrázek uživatele kiko261

Pozeral som všetky hore uvedené notebooky ale ani jeden sa mi nezdal dosť dobrý... Našiel som tento: http://www.czc.cz/asus-r501vv-s3083d-cerna/140859/produkt ,ktorý má od všetkých uvedených NTB najvýkonnejšiu grafiku a CPU je tiež dobré.
Jeho nevýhodou je snáď len to, že neobsahuje operačný systém......čo sa týka ntb na takéto využitie, je dobré si priplatiť, takže ak by sa dalo, tak ešte naozaj lepšou voľbou je tento http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y510p-black-d510464.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Všechny notebooky s GeForce GT740M a lepší jsou OK. i5 je k tomu skvělá kombinace.. Pak už záleží na značce a na šasi - tenčí notebooky = slabší procesory...
Já bych šel do ASUSu X55.. Toshuba má slabší procesor, strašný displej, no fuj.
Upřímně bych ale hledal notebooky s FHD dislpejem. Na tomhle může kreslit leda šroubky...

Obrázek uživatele kopejda

Děkuji moc za rady a omlouvám se, že jsem dlouho nereagoval... Nakonec jsme vybrali HP probook s i5 a HD 8750M. ASUS X... byl taky jeden z horkých kandidátů, ale to HPčko se zdá pevnější. Navíc po zjištění, že jsou na trhu dvě verze GT 740M a do toho ASUSu se dává právě ta "horší" jsem usoudil, že by ten výkon mohl být skoro stejný jako u HD 8750M. (snad jsem neusoudil špatně :D)
Jinak přítelkyně už to HPčko 14 dní má (a používá), zatím je nadšená - všechno je dost svižný a na to co potřebuje to prý opravdu bohatě stačí. Děkuji za názory a připomínky :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.