Dostačující zdroj ?

Dobrý den, mám dvě otázky
1)dostačuje stávající zdroj Seasonic SS-400ET 400W
na tuhle sestavu ? ASUS M5A97 EVO R2.0 - AMD 970
GIGABYTE GTX 650 2GB
GELID Solution Tranquillo - revize 2
AMD Vishera FX-6300
Corsair Vengeance Black 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL8
Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
2) je tato sestava v pořádku ? Nebo poradíte případné změny ve stejné cenové relaci ? Velice děkuji za názory

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Dal bych tam grafiku Radeon HD7850 OC 2GB od Sapphire. Já vím, že stojí 2x tolik, ale jinak máš vlastně zbytečně silný zbytek počítače, a grafika bude jasnou brzdou.

Co se zdroje týče, i v případě téhle oškublejší verze by neměl mít problém, s lepší grafikou už by to ale měl na těsno, a byť by to utáhl, rapidně by se snížila jeho životnost, a také efektivita.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nejsu odborník, ale můžete mě vysvětlit v čem je mezi temi grafikami rozdíl? Na můj pohled akorát cena a firma. Frekvence i paměť je stejná- jsu z toho uplně marnej

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A to je prvě ten důvod, proč si lidé hodně kupují obyčejné grafiky, které nic neumí - ti zdatnější kouknou na frekvence, prostá většina však kouká jen na velikost paměti, a v tom jsou největší podvody výrobců.

Je tady několik parametrů, z nichž nejdůležitější je asi velikost grafického čipu samotného - počet jeho výpočetních jednotek. Důležitý je i typ a rychlost těchto jednotek, a to celé ještě násob frekvence. Hraje tu mnoho faktorů, takže jednoduše odvodit výkon laik nedovede.

Proto jsou tu různé weby, které karty testují ve hrách, v aplikacích, a ukazují výsledky. A pravdou je, že tahle grafika je více než 2x výkonnější, jak ta vaše. To znamená, že ve stejné hře a stejném nastavení bude FPS (počet snímků, tedy plynulost obrazu) 2x vyšší, respektive může hra běžet na vyšší nastavení se stejným FPS.

Konkrétně na téhle grafice, a vámi zvoleném procesoru si zahrajete víceméně všechny hry na vysoké a nejvyšší detaily na nějakém tom 22-24" monitoru s FHD (1920x1080px). O GTX 650 se to ríci nedá, tam je potřeba snižoavt detaily u většiny her, a co teprve her teprve budoucích. To už záleží, jaké hry hrajete. :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuju moc za info, zase jsu o něco chytřejší, promyslím si to :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zdravím, byl jsem teď nějakou dobu v zahraničí a z nákupu sešlo. Teď jsem se do toho znovu ponořil a objevil, že tento zdroj nemá napájecí 8pin k procesoru, ale tak nějak na desce je. Předpokládám, že to asi neklapne při zapojení. Díky za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Vadit by to nemělo, pokud nebudeš procesor taktovat... Ale pětistovkový Seasonic už ten konektor má, a asi by se ti nic nestalo vzít ten.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.