Intel Celeron 420 Conroe vs. Intel Pentium 4 Prescott

Dobrý den . Včera jsem dostal od kamaráda Procesor Intel Celeron 420 s jádrem Conroe. Mé pc má následující komponenty : Intel Pentium 4 Prescot 630 (3.00Ghz)
: Asus P5Q SE/R
: GIGABYTE 8600 GT 256 Mb DDR3
: WD Sata 250 Gb
: Eurocase 450 w

. A otázka zní jestli procesor vyměnit či nikoliv . :shock: . Je jasné že ten Celeron bude mít nižší spotřebu a míň hřát ale má zase nižší frekvenci a chybí mu HT zato Celeron je modernější architektury. Protože vůbec netuším který procesor je výkonější ,byl bych velice rád kdyby mi to někdo objasnil , jestli to má smysl měnit nebo ne , děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Osobně jsem názoru, že Pentium bude výkonnější, ale nenašel jsem žádný test, který by tyto procesory podstoupily oba, aby se dalo porovnávat.. Jasné také je, že zvýšením výkonu procesoru si u té grafiky nikam extra nepomůžeš, takže není moc co řešit. Myslím že ten Celeron by byl spíše cesta zpět, přecijen je to hodně malý procesor na nízké frekvenci, určený jednoznačně pro lowend, i když je o něco novější. Snad jedině ta spotřeba, ale já myslim, že to už vydejcháš s tim Prescottem...

Pokud máš dostatek teplovodivé pasty, neviděl bych problém si to otestovat sám - změřit jak procesorový, tak nějaký herní výkon přes benchmarky s tím a tím, a podle toho se rozhodnout, sám jsem také zvědavý, jak si proti sobě stojí. Pokud by byl Celer o max 10% horší, snížení spotřeby by za tu výměnu stálo..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.