Herní PC sestava

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na jednu herní PC sestavu, co si o ní myslíte a jaký na ni máte názor a jestli se ji vůbec vyplatí kupovat nebo ne.

Intel® Core™ 2 Quad Q8400, ATI Radeon HD 4730 512MB DDR5, 4GB RAM, 640GB HDD, Super Multi DVD vypalovačka, čtečka karet, klávesnice a myš Logitech. Davson Ready.

Cena je 13 660,- s DPH což je na mou současnou finanční situaci tak akorát. Na této sestavě bych chtěl rozject hry jako Crysis, Call of Duty 5: World at war, GTA 4, World in conflict, Assasins creed 1, 2... Je toho opravdu hodně. Procesor by měl být podle mého názoru vysoký nadprůměr ale jsem si velmi nejistý ohleně grafické karty. Nejsem žádný IT specialista a tak bych prosil vaši odbornou pomoc, předem děkuji :-)

Pokud jsem napsal do špatné sekce tak mě prosím omluvte, jsem tu poprvé.

EDIT by TheALuminium: omluva se přijímá, ale přesun byl nutný :-)

Obrázek uživatele psychocowboy

to je nejaka hotova sestava ne? parametry by odpovidaly... kazdopadne zalezi na jake rozliseni ty hry chces hrat... grafarna je na rozliseni 1280*1024 idealni, na vyssi bude mit tezsi pozici...

je to s operacnim systemem?

jinak bych pockal na tobiase, mozna by vykouzlil v teto cene nejakou lepsi skladacku...

Obrázek uživatele Peca

CPU je docela dobrý, ale ta grafika je slaboučká.

Můj návrh:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=N5R01QYR01KCB01F9I01Q6E01JCN...

Obrázek uživatele psychocowboy

zas tak slaboucka neni, viz testy na http://pctuning.tyden.cz/hardware/graficke-karty/14278-ati-radeon-hd-473... ... na mensim monitoru se s tim da zahrat paradne, na vyssim rozliseni uz pada, to je jasne...

sestava od pecy je pecka, nicmene je bez OS...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To psycho: díky :)

rozhodně procesor je přehnaný, ale zase je to výhoda, grafiky jdou hodně dolů (asi nejvíc z celého HW) takže se vyplatí vzít procesor trochu napřed, grafiku "jakž takž" a pak časem upgradnout jen jí (plus třeba druhý kit ramek) a nebo naopak vzít sestavu "na teď" a za nějaký ten kratší čas zase celou novou..
každopádně koncepčně bych souhlasil s Pecou tj:
Phenom II X3 720BE (plus šance na 4jádro, jistota 3,4GHz) pod AC Freezer Xtreme, na ASUS M4A785D-M PRO (upgrade biosu právě pro unlock jader, plus velkmi kvalitní a pěkná deska, plus featurka EPU), 2x2GB 800MHz CL4 (GEIL Black Dragon je moje oblíbená) - v záoslosti na bitové verzi OS by klidně stačily 2GB, ale je to málo třeba na GTA IV (z vlastní zkušenosti), pak nějaký 450W Fortron (Saga+ je supr), disk WDC požadované kapacity, DVD RW taky na sata a nějakou skříňku.. no a ve zbytku ceny grafiku buď HD4850 (Sapphire, Vapor X, 1GB) nebo nějakou okolo, tahle je otázkou dvou a pul litra a zmákkne téměř vše (jak již bylo řečeno, záleží na rozlišení), pak by byly alternativy jako HD4870, nebo HD5750 ta by se ti perfektně oplatila a jetě by ti stačil 400W zdroj..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.