herní PC do 20 000,-

Ahoj,

rád bych si pořídil herní PC do 20 000,- včetně monitoru (Bez klávesnice, myši, OS a HDD), chtěl bych do něj SSD disk alespoň 64 - 128GB.

Předem děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,
začneme monitorem, na ten se totiž budeš koukat furt. Ten by měl mít jaké parametry? Já bych to viděl na 24" FHD, ale to jsme, pokud chceš něco s věrohodnějším obrazem, tak pod 4 tisíce nebude, což nám ukousne poměrně hodně z naspořené částky.

Pokud jde o zbytek, řeknu to celkem jednoduše: nejsme dost bohatí, abychom si kupovali levné věci, protože se furt odsírají, a musíme je kupovat znovu. Poměr cena/výkon takové sestavy sice bude horší, ale neuvidíme tě tu za rok s problémem. Ani za dva. A troufnu si říct, že nikdy, protože dřív ti přestane stačit výkon, než aby to začlo kravit. Jasně, občas se najde výrobní vada v hardwaru, který si vyžaduje reklamaci, ale nestane se, že by to začalo padat a restartovat, a my nevěděli proč...

Pro začátek se tě pokusím trochu zlanařit, a doporučím ti sestavu http://www.czc.cz/aihrp8ed74hfu8dpc3l47hsvbb/seznam
Samozřejmě, pokud to nepůjde, tak sestavu optimalizujeme, ale tohle je nejlepší, co si tak můžeš koupit, a asi nejvýkonnější, jak bys mohl potřebovat. Zahraješ si na tom všechno na nejvyšší detaily na FHD monitoru. Bohužel je těžké předpovědět, kam se hry budou ubírat, ale podívej se na konzole, které přešly na klasickou PC architekturu. Jejich grafika je teď asi polovina té grafiky zde v tomhle počítači, a navíc komplet AMD platforma, což vyhovuje optimalizacím. Takže bych počítal, že na takové konfiguraci budou vizuálně dobře vypadající hry hratelné vpohodě i do dalekého budoucna - do nové generace konzolí, což je hodně let... Tedy.. Je to 4 tisíce navrch, ale 4 tisíce, které se vyplatí. Tak co, jdeš do toho?

Pokud jde o volitelné součástky, tak skříň je celkem na tobě, pokud projde naším schválením, a také SSD, respektive jeho výrobce - to může být od Intelu (520, 320), Kingstonu (HyperX, V300), Crucialu (M4, M500), Transcendu i Samsungu (840, 640) a je to asi jen o tom, komu dáš přednost, protože o životnosti se dají vést pouze odhady, a rychlosti jsou dost podobné. Já mám HyperX 3K (menší životnost a cena, ale to vůbec neva), a M4 mSata v notebooku, a nemůžu si stěžovat...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.