gtx 680soc lacna ale hlucna + doplnit zostavu

Zdravim, moje pc je dlho nefunkcne preto sa pozeram po upgrade, chcem z povodnej zostavy nechat 500w zdroj seasonic, skrinku s vetrakmi, hdd. Potrebujem teda dosku, cpu, ram a grafiku.

- Mam teraz dilemu ci sa mi oplati zobrat http://sk.gigabyte.com/products/page/vga/gv-n680so-2gd/ za 240 Eur. Je to grafika vykonna ale podla vsetkych recnzii hlucna oproti grafikam na jej urovni min o 10 db hlucnejsia co sa mi zda dost, mate s nou niekto skusenosti?
Taktiez neviem, ci by mi to utiahol ten zdroj, na stranke su poziadavky 650w, ale co som videl recenzie zostava s tou kartou zrala max 350w max vytazena a to s procesorom co zerie tusim o 120w viac ako ten co chcem ja... (plus chcem sa spytat ak by to utiahol a ta grafika potrebuje napajanie 2x 6pin a na zdroji mam 1x 6pin a 1x 6+2pin bude to fungovat?)

- Cpu mam vyhliadnute i5 3350p. (taktovat isto nebudem nic) ...Skrtil by tu grafiku?

- Ramky Kingston 1600 mhz.

- Dosku presne neviem, od nej chcem len aby slapala, mala nejake to chladenie, aby som na nu napojil 2skrinkove fany, do 70 Eur.

Zostava je urcena na vsetko :-) .

Dakujem za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj.
Takže... Ano, grafika je hlučná, celkově jsou GTX680 hlučné. Otázka je, kde a za kolik bys ji chtěl koupit, protože pokud se ještě prodává, tak kolem 13 tisíc, což je přemrštěné. Pokud bys jí měl z druhé ruky nebo levněji, byla by výhodná.
Já bych se podíval na http://www.czc.cz/sapphire-r9-280x-dual-x-3gb-gddr5-oc-uefi-battlefield-... protože na té si zahraješ vše, je tichá a ještě dostaneš BF4. Výkonnější a dražší grafiku snad ani nepotřebuješ. Však se podívej, stojí polovinu, a za druhou polovinu + něco málo můžeš koupit novou výkonnější za 2 roky, až tahle nebude stačit... Nebo to dát do dalších součástek.

i5 3350p je dobrá volba, šoupni ho pod Gelid Tranquillo a bude to bez chyby.

Ještě se vrátím ke zdroji, co konkrétně je ten Seasonic zač? Pokud je to nějaký lepší Seasonic, tak to asi snese, ale jinak by nemusel... www.pcporadenstvi.cz/jaky-vybrat-zdroj-do-pc Že ta sestava bere do 350W neznamená, že je to pro 500W zdroj (levný) příjemné.

Ramky bych vzal Corsair (Vengance), ale to je věc vkusu.

Ovšem stejně jako zdroj (čímž říkám kup nový, kvalitní) bych nepodcenil ani desku... http://www.czc.cz/asus-p8z77-v-intel-z77/105886/produkt je špičková deska, ale tu cenu asi vidíš... Jediný problém je, že MSI deskám nevěřím, a důvodem je procento reklamací.

Obrázek uživatele Ilmater

680tku som nevzal, vezmem nieco lacnejsie , co sa tyka dosky mal som vyhliadnutu tuto http://www.alza.sk/msi-b75a-g43-gaming-d428075.htm?kampan=heureka.sk ale tiez neviem, ci msi, nahodou som si prezeral jeden eshop a v ponuke mali dosky aj opravene vsetko od MSI

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jak jsem řekl G45 jako minimum... Jako deska jako taková je dobrá v recenzích přímo skvělá, úžasný poměr cena/výkon, ale o životnosti a kvalitě mohou tyto desky vyprávět až za 2-3 roky, a já se bojím. ASUS P8Z*7 je léty ověřená řada desek, kde se mění akorát chipset a přibývají nové věci. Je to luxusní deska a za luxusní peníze. Ale je kvalitní, a dám za ni ruku do ohně.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.