Grafika do 5K (*VYŘEŠENO*)

Zdravim, potreboval bych poradit s vyberem graficke karty cca do 5 tisic.

MB : Asus M5A99X EVO
CPU : Amd FX 4100
Ram : Corsair Vengeance 8GB 1866 mhz
zdroj : Fortron blue storm II. 500W

Grafiku mam Gainward Geforce gtx 460 768 mb, ale uz trosku nestiha...

cetl jsem tu, ze hodne doporucujete Ati Radeon HD 6870 vapor-x, tak se chci zeptat, jestli je v teto cenove relaci opravdu nej. Diky za odpoved.

Obrázek uživatele Peca

Upgrade ze 460ky na 6870 není zase až takový skok aby to stálo za utracení 5 litrů. To tu 460ku radši prodej, přidej si to k těm 5k a kup si GTX560ti nebo 6950ku. Nicméně jestli si tu 460ku potaktuješ a vydržíš ještě tak čtvrt roku, tak vylezou grafické karty nové generace.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Souhlas, měnit z GTX460 potřebuješ trochu výše. Grafiky nové generace tě asi trápit moc nebudou, ale díky nim (pokud nějaké vydá i nVidia) půjdou ceny aktuálních sérií dolu, pak by se HD6950 nebo HD6970 mohly dát sehnat o dost příjemněji..

Obrázek uživatele sasha.cz

No , jde o to, ze mam tu slabsi verzi GTX 460 768 mb, tak jestli se ji nevyplati prodat a koupit treba 560ku nebo 6870 vapor-x, co m,yslite? v Battlefieldu musim hrat nskoro na medium, kamosi co maji tu 1gb verzi hrajou vse na ultra...

Obrázek uživatele Peca

Ani 768mb verze se nevyplatí upgradovat na to co píšeš, ale jak myslíš. Nejdřív zkus grafiku potaktovat (v MSI Afterburner, EVGA Precision..atd.) a pak se tedy rozhodni, ale minimum pro upgrade bych viděl 560ti či 6950 jak jsem již psal.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Taky bych zkusil potaktovat.. Pokud ji neprodáš aspoň za 2500, tak proděláš..

Obrázek uživatele sasha.cz

je tahle tabulka realna? vaham mezi GTX 470 a HD 6950, je teda pravda, ze o ty moji 460ce skoro nevim, je hrozne ticha, posledni radeonka co jsem mel, se strasne prehrivala...pak nasledovalo padano z her atd,,,,co by jste brali vy?

Obrázek uživatele Peca

470ka je uřvaná a hrozně topí, navíc je to už starší generace.
Jak jsem již psal 560ti nebo 6950 jsou zhruba vyrovnané (možná o nějaké to procento je na tom lépe radeon) a i cenově vychází podobně, nebo pak třeba GTX570 či 6970, to podle financí.
Jinak u takovýchto grafů záleží vždy na použitých hrách. Někde je lepší jedna a někde druhá.
Doporučuju projet více recenzí na více webech. Zde nejsou ani žádné číselné údaje, není to moc vypovídající a je to trochu zavádějící.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tohle je hodně zjednodušený graf, jak už napovídají popisky dole. Opravdu si najdi testy s hrami, které primárně hodláš hrát, abys věděl, která karta má v konkrétní hře náskok (z dvojice AMD-nVidia).. Peca vyjmenoval dvě dobře si konkurující dvojice, záleží dle pěnez, jsou tam i slabší, jako HD6870 vs titulek Ti si nezasluhující GTX550Ti.. Na hry se teď většinou vyplácí Radeon.
Samozřejmě tichost, teploty, životnost - to se odvíjí od zvoleného výrobce a verze - typicky ASUS DirectCu II, Sapphire Vapor-X, MSi TwinFrozr - to jsou asi 3 nejlepší série grafik. Vždy se ideálně vyhni referenčnímu modelu, je sice levnější, ale chlazení nestojí za moc, taktování také není žádná sláva.. Pokud bereš Radeon, tak jediěn Sapphire, verze záleží podle aktuálních cen, teď konkrétně Dir3 edice 2GB s 2 fany..

Obrázek uživatele sasha.cz

ok, diky za Vas cas, objednavam 6950ku DIRT3......diky moc