DVB tuner do notebooku (*VYŘEŠENO*)

Ahoj nedávno jste mi pomáhali s výběrem notebooku (skvěle šlape :)) a protože u nás už nebude analogovy signal, chtěl bych pomoct s výběrem digitalniho tuneru, přesný odkaz na něj asi nedám, protože ho asi stáhli z prodeje, ale tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75033 je uplně stejný až na grafiku, kretou já mám ATI HD5470. Nevím podle čeho takový tuner vybírat, nevyznám se, takzě asi poměr cena/kvalita a pak nějaka praktičnost - velikost atd.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

momentálně ani tak nejde o NTB, jako o tvé potřeby a místo používání..

plánuješ to nadoma, nebo někde na cesty? resp doma máš pokojovou anténu? protože ty tunery do USB mají takovou malou přenosnou anténku, na kterou ale chytneš velké prd..

další je samozřejmě fakt, zda hodláš jen sledovat TV, nebo chceš i nahrávat atd.. určitě Aver Volar HD do USB bude jedním z lepších.. počítej ale s tím, že pokud nebudeš blízko u vysílače, tak na tu, co k tomu dostaneš, chytneš kulový.. přez zeď baráku vůbec ne.. to je tak do Prahy, kde to hodíš do okna, ze kterýho vidíš vysílač..

Obrázek uživatele kopejda

No z 99% by to mělo být jen na doma :). A hlavně na sledování TV o nahrávání mi nějak nejde... Takže jen něco malýho do USB propojene s antenou? Mrknu na ten cos mi tu napsal.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže domácí anténu s koaxem máš? potřbeuješ tuner, kterej má redukci pro tutpo pokojovou anténu, protože jinak mají všecky takový mikrokonektor, na který se prostě nepřipojíš..

Obrázek uživatele kopejda

Jojo to tu mam... A to ten Aver Volar HD jak jsi mi posilal teda splňuje? Nebo něco jineho? Nevím na co u toho koukat... líbí se mi, že to podporuje rozlišení 720p a 1080i, ale to je tak asi jediné na co já se koukám, nahrávání mi je taky celkem jedno...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

šel bych do http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72153 , ten má přímo koax konektor.. epg a timeshift určitě využiješ

Obrázek uživatele kopejda

Super diky :). Epg je fajn, takové pohodlné, určitě se bude hodit, akorat timeshift jsem googlil a jen samé hry :D, ale jestli sem to dobře pochopil, mělo by to být "zastavení času" ? Mimochodem jsem se chtěl zeptat ještě na digitální TV tuner do PC... To je stejný jak u noťasu? Nebo se hodí vybrat něco jiného?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

do PC by se hodilo něco většího ve formě karty s lepší kvalitou příjmu signálu a všeho, ale pokud ti toto bude vyhovovat a podporuje to vše potřebné, proč ne..

timeshift znamená ano, pozastaven času, když chceš jít třeba na záchod..

Obrázek uživatele kopejda

Ok díky moc asi pořídím ten Aver... Ještě jsem se chtěl zeptat ta karta, která by se hodila do toho PC víc, to je něco takového? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52465 Nebo nemáš nějakej tip ty?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

kdepak, to je karta do NTB.. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71830 spíše..

i do toho NTB yb se dala použít takováhle karta, pokud máš PCMCIA slot, protože většina karty je pak uvnitř NTB a možnost zlomení je tak menší.. ale nemám zkušenosti se schopnostmi takových zařízení, ten Aver už je ověřený..

Obrázek uživatele kopejda

Dobrý děkuju, promiň, že jsem trochu odbočil od názvu téma, ale ještě jsem chtěl poradit i něco do PC a přišlo mi zbytečné zakládat nový téma :). Tak jo doufam, že to bude chodit jak v PC tak v notasu, Děkuji ti moc za rady ;) a můžes když tak lock :).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ať spokojeně léta funguje ;)