Notebook do školy, na filmy a hudbu (*VYŘEŠENO*)

Ahoj :-) potřebovala bych poradit. Sháním notebook, který by byl vhodný jak ke studiu tak na filmy, hudbu ... ale vypalování či nějaké hromadné stahování nemám namysli :shock: ... Cena by se měla pohybovat asi od 10tis. do max. 12tis. Mám pěkné zkušenosti se značkou Asus, co myslíte vy? Jak mi poradíte? :)) Uhlopříčka by mohla být tak 15.6 HD. Něco jsem slyšelo o HP Compaq 610 ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77329 bohužel Acer, ale hardwarově dost nabušenej.. na něm si i ledacos zahraješ..

Obrázek uživatele Barborka

"vnitřně" je zajímavý :)) a co se týče toho HP Compaq 610, ten je špatný?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

potřeboval bych odkaz do eshopu na konkrétní model, je jich více modelů..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ten HP je asi o dost kvalitnější a má silnější procík, ale graficky je na tom podstatně hůř a má W7 s nejistou jazykovou mutací..

pokdu se k Aceru budeš chovat slušně, nezklame.. ono poslední dobou jde dost nahoru.. i když pro kvalitu bych já sáhl k ASUSu..

Obrázek uživatele Barborka

ajaj ... my právě už jeden asus doma máme (asus k50ij ... velký rozdíl oproti hp compaq 610? ) a chtěla jsem vyzkoušet něco jinýho ... u toho aceru se mi moc nelíbí ten linux, nejsem na to zvyklá ... a ten hp je na tom graficky tak moc špatně?:( ach jó, potřebovala bych tak slyšet ty mínusy ... :P nevíš náhodou o nějakých?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten Acer má W7 Home ;)

no u toho HP je grafika poměrně velký problém, je to fakt grafika nanic..

ten ASUS je pěkný, ale také nesahá výkonem Aceru ani po kolena.. zatímco Acer je nabušen novými technologiemi, ASUS je poměrně starý a nenažraný a má grafiku které je jen hodně naprd.. ty ostatní Intel GMA jsou uplně naprd..

ten HP je technologicky taky pěkně starý, ale u obou bych očekával pevnější šasi a lépe zpracované chlazení, než u Aceru.. ovšem Acer používá výkonnější a zároveň úspornější (= chladnější) komponenty, takže by měl běžet taky na dobrých hodnotách..

Obrázek uživatele Barborka

Ahá ... :shock: , :))

No a když nehraji hry, bude mi dělat grafika u HP Compaq 610 dělat problém? Protože já bych tak ráda ten notebook používala na internet, školní záležitosti, přehrávání filmů, hudby ... taková normálka :-) Jestli třeba nebude sledování filmů peklo :-( , protože (omlouvám se, že jsem takvé nemehlo, ale ve směru "počítač" nejsem žádný génius :x ), si neumím představit, co si pod pojmem grafika mám představit :)) :))

Předem ale mockrát děkují za každou radu :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

grafika je to, co defacto ukazuje, jak to v počítačovém "mozku" vypadá - co si počítač "myslí".. samozřejmě tento signál dá displayi, který to teprve zobrazí, ale v principu to můžeme označit i takto..

tahle grafika GMA 3100 je tragická a nemá podporu videa - veškeré video tak odedře procesor a koukání na Youtube v 720p kvalitě bude dost náročné, vyšší pak téměř nemožné (a použitelné jen při připojení většího monitoru)

určitě si občas bdueš chtít zahrát nějakou jednoduchou hru, upravit fotku v programu či tak.. neboj, ono to příde.. nemyslím, že se vyplatí ubrat na grafice na kvůli kvalitě či procesoru.. procesor postačí jaký je na veškerou i náročnější práci, no a kvalita, pokud s tím nebudeš házet, tak i Acer vydrží.. na nosení by ale fakt byl lepší ten ASUS..

Obrázek uživatele Barborka

Aha, jo takto ... :shock: tak to vypadá, že HP je pro mne asi nepředstavitelný, protože videa - tudíž filmy by stály za nic :mad: ... ještě, že jsem k Vám napsala a nekoupila ho :-(

No a tak nevěděl by si o nějakém tom ASUSu, krom té K50IJ do těch 12tis. ??? :))

Obrázek uživatele Barborka

Ještě jsem našla toto HPčko, i když už je trochu přes cenu :shock:
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/125463-hp-pavilion-dv6-1220sp.html

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

HP zavrhuji.. Turion není nejlepší procesor pro tvé účely, a má Visty, což je jen plamcání penězi.. i když má lepší grafiku

bohužel v této cenové relaci se nic podobného najít nedá.. to co se dá najít je poněkud nanic.. ale rozhodně by nebylo od věci jít do http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75557 je prostě nejlevnější uvažovatelný ASUS.. pak už má jen GMA4500, což není až tak strašná grafika a video zvládne akcelerovat (i ta GMA3100 by to zvládla ale procesor by se u toho zbytečně zapotil a tím by se rapidně sníila výdrž NTB na baterii)..
když jsme u baterie, ten ASUS by na tom musel být nejlépe, protože má ještě moderenější grafiku než Acer a HD5000 jsou velmi úsporné, navíc zvládají akcelerovat veškeré dostupné formáty, to prostě GMA neumí.. jenže to už jsme prostě na 15000!!! ale jít do menší úhlopříčky nemá smysl, to by nemělo pak na filmy smysl.. takže buď vybrat ten poměrně slušný Acer, nebo? nebo nic, protože všecky ty levnější ASUSy jsou bez OS.. snad jen někde jej sehnat legálně od kamaráda, který má multilicenci (třeba od známého v PC shopu), nebo ilegálně, což zde nepodporujeme..

prose Acer má silnou zbraň a tou je cena

Obrázek uživatele Barborka

Páni :)) moc děkují, myslím teda, že se porozhlídnu po těch "na úrovni" :D nechci hned další rok kupovat nový :shock:

Mockrát děkuji za každou z rad, velice jsi mi pomohl :-) Jsem moc ráda, že takové fórum existuje :???:

Ještě jednou díky moc :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

za málo, rádo se stalo ;)

než zamknu - jaký jsi tedy vybrala? když už, tak většinou řešíme problém, dokud nevybereme ten pravý kus, než že bychom jen "napověděli" a pak to stejně nechali na uživateli..

Obrázek uživatele Barborka

Váhám mezi HP a Asusem, plně rozhodnuta ještě nejsem nechám si je zvlášť zapnout. S acerem jsem se už rozloučila :D, protože nemám ráda tuto značku. Ale asi pevně rozhodnutá budu až v obchodě. Dokud neuvidím notebook na vlastní oči nebudu pevně rozhodnutá. :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak dej pak vědět, jak jsi dopadla.. :)

Obrázek uživatele Barborka

Tak dneska jsem byla v obchodě a pro mé štěstí měli zrovna ten Acer dokonce i zapnutý, tak jsem si ho trochu projela a musím říct, že je skvělý. Tak jsem se snad konečně rozhodla a co nejdřív si pro něj zajdu :)

Měl si pravdu je fakt nabušenej :D. Díky moc! :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

fajn :) dva se perou a třetí se směje :))

takže zamykám, kdyby jsi nám chtěla cokoliv k němu říct, máš možnost na blogu, s problémy, která učitě nebudou, se kdyžtak obrať na poradnu a přihoď odkaz na tento topic..

ať maká a netopí ;)