Zvýšení paměťí

Zdravim,na starym PC bych chtěl zvýšit pamět RAM mám EVEREST ULTIMATE EDITION FULL VERSION a nevim kde to zjistit kolik můžu ještě do PC vložit pamětí
prosím o radu a chtěl bych se to naučit jak to zjistím.Děkuji.Nebo jak to v EVERESTU zjistim. 8-) ono se to furt v EVERESTU mění třeba tam mám Volná pamět 172Mb a za chvilku se to změní na 173mb a postupuje to a sem z toho zblblej :o

Obrázek uživatele tatik

Vaše RAM je 512 MB.
Problém je v tom, že máte, jak píšete, starší PC, tam je třeba "utrefit" správný typ. Nejlépe je kouknout na desku a uvidíte počet slotů a kolik máte obsazených. Nejlepší je pročíst si manuál k desce, kde by jste měl údaje o typu, osazení a velikosti paměti vyčíst.

Obrázek uživatele -loleQ-

Správný tip vím , dnes jsem mněl PC otevřen mám obsazené 2 sloty ze 3 takže ještě 1 slot prázdný tip pamětí které tam patří také vim a kolik mhz pamětí tam pasuje také vím jen prostě nevím o kolik můžu ještě pamět navýšit a manuál k desce už nejspíš nemám :o nejde to zjistit nějakým prográmkem který řekne o kolik můžu ještě pamět navýšit.nebo tak něco protože EVERESTEM si nejsem moc jist. 8-) 8-) 8-)

Obrázek uživatele tatik

Jakou máte desku, typ.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud se podaří danou desku na netu nalézt, tak se tam dá zjisit - je tam napsáno - kolik MB, případně GB paměti pojme..

Obrázek uživatele -loleQ-

Ten PC je skoro 5 let starý tak nevím ale základní deska je to MSI KT4V a je to ještě AGP nemá to ještě PCI-E 16x :-( tak nwm a paměti to bere ještě starý DDR SDRAM tak vůbec netuším grafika tu je nVidia geForce FX5200 8-) :???:
už by to chtělo upragde , a moc prosím neznáte třeba na to program kterej by dokázal nějak vypočítat kolik paměti ještě ZD pojme ?? děkuji moc :cool:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tvoje deska podporuje "až 3GBů, takže giga na slot, takže max budeš mít 1536, pokud se nechcež vzdát těch dvou co tam máš.. nevim ale jak moc ti to pomůže, tolik paměti je na taokvýto stroj až moc, max giga, víc nepotřebuje..

Obrázek uživatele -loleQ-

:???: Ale přesnější označení desky je MSI MS-6712 asi teda já nevim , jinak neexistuje program kterej by to nějak dokázal kolik tam muzu pamětí ještě vložit abych se nemusel ptát furt tady na forku :)) Díky moc :cool:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takový program neexistuje.. jako everest by to moh zjistit, ale taky nezná všechny modely nazpaměť a to co nevyčte z toho, co mu o sobě samy řeknou prostě neřekne.. 3GB jsou jistota ;) kontroloval jsem to dvakrát, agp 8x, je to ona ;) http://www.alza.cz/msi-kt4v-viakt400-ddr-d41419.htm

Obrázek uživatele -loleQ-

Je to přesně ona.....dneska jsem ten pc mnel totiz otevrený :o aha program to zjistit nedokáže škoda :shock: Ale mám Everest full edition z Ličenčním klíčem tak by to mohl možná zvládnout nwm .... :???: no nic moc díky

Obrázek uživatele Dick

V Everestu s e o paměťových čipech dozvíte pokud otevřete Základní deska - SPD.

Obrázek uživatele tatik

Je to trochu rozdíl
http://www.alza.cz/msi-kt4av-ms-6712-d48456.htm
tady jsou jen 2 GB paměti.
Jak ale podotkl TOBiAS. Co s tolika pamětí. Ono opravdu bude stačit 1 GB. Pak je tu otázka procesoru. Jaký máte a jaký si představujete. Mám obavy, že procesor do této desky seženete jen na burze.

Obrázek uživatele -loleQ-

:? ne opravdu je to ta deska co mi posílal TOBiAS :-) a jde do ní 3GB a ta vaše má jen 2 sloty na RAMky a když jsem mněl ráno PC otevřen byly tam doopravdy 3 sloty :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.