Základní deska (SLI)

Zdravim , chtěl bych se zeptat když mám tuto ZD ve SLI .... http://www.agen.cz/produkt/41593/MSI-K9N-SLI-2F-nVidia-nForce-570-SLI-sA... a mám tam GK nVidia 7600GS ve SLI a chtěl bych tam přidat ještě třeba jinou grafiku např.nVidia 8400Gs šlo by to nějak propojit ??? a záleží nějak na výrobci ??? :( :x Děkuji moc. 8-) :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zajímavé je tvrzení "mám desku v SLI" a "mám grafiku v SLI" :)
SLI režim je režim, kdy jsou spojeny 2 grafiky (2 mozky) a pracují jako jeden, výkonnější celek (víc hlav, víc ví).. chceš li tento režim použít, musíš mít desku pro SLI (máš) a 2 grafické karty nVIDIA s podporou SLI, ale obávám se, že 7600 SLI ještě nepodporuje, každopádně to poznáš podle toho, jesi má malej konektor i na horní straně (ne ve slotu)..
pro SLI musíš mít ale 2 a MUSÍ být ze stejné série, tedy řada 7***, musí podporovat SLI a musíš mít SLI můstek.
také musíš mít dost silnej zdroj..
výhodou je, jsou li grafiky od stejného výrobce, ještě lépe i shodné s výrobcen desky, tím klesá riziko nekompatibility..

Obrázek uživatele -loleQ-

Moje GK nVidia 7600Gs už SLI podporuje ..... a má také SLI můstek na propojení těch 2 karet :-) tak DĚKUJI za odpověd. :???:

Obrázek uživatele TheALuminium

Nezáleží na výrobci, ale spíše na jejich kompatibilitě a proto je lepší využít znalostí lidí s SLI a mrknout se po internetu. Nejlepší je stejná značka a stejný typ.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, ale i výrobci spolu soupeří o místo ve slotu, proto se snaží blokovat ostatní značky a nespolupracují tolik.. někde jsem o tom dokonce i četl.. samozřejmě to není podmínkou.. je to ale lepší, nejlepší je stejný výrobce desky, obou grafika a bě grafiky stejné, naví ještě prověřené, že v SLI na této desve vykazují opravdu nejlepší výsledky.. ;)

Obrázek uživatele -loleQ-

Zdravim , děkuji moc za všechny vaše rady mám ZD MSI a zítra si budu kupovat druhou kartu MSI a jednu už od MSI mám i mám stejnou řadu tedy 2x 7600Gs o kolik si myslíte že to zvedne výkon PC ? :)) DĚKUJI !

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, když budeme optimisté, tak nanejvýš o 65% záleží ale na zbytku HW, pokud nebude třeba CPU dost výkonný, nemá cenu dávat tam druhou grafiku..
taky musíš mít dost silnej zdroj..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.