zdroj do pc

zdravim. chcem sa spytat ci je velky problem pokial kupim zdroj, ktory ma vyssi vykon ako spotreba komponentov. mam totiz doma pc athlon x2 5400+ BE, grafika 9800gt gainward 512mb, hdd, zvukovka,dvdrw a dalsie menej podstatne veci. chcem ale zmenit konfiguraciu (casom). najprv zdroj - mam dobru ponuku na 800w alebo 700w alebo 650w zdroj. ten chcem ako prvy zriesit a ked bude dobra ponuka na ine komponenty, prva pojde lepsia grafika, potom doska, procak atd. teda ci by to moc vadilo mat vykonnejsi zdroj a pouzivat ho s menej narocnejsimi komponentami?
dakujem za odpovede a zdovodnenia :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[68257] zdroj do pc

www.PCPoradenstvi.cz/jaky-vybrat-zdroj-do-pc
Záleží, co konkrétné chceš dosáhnout. 650W je dost výkonný i na lepší a přetaktovanou sestavu.. Na všechno "normální" stačí 550W a pokud nehodláš za PC utratit nad 1000e, 450W zdroj budestejně dostatečný..

Jedna rada - nevyplatí se stavět to postupně, uděláš v tom bordel a nikdy to nebude vyvážené a sobě odpovídající.. Našetři a kup to najednou.. :wink:

Obrázek uživatele hardyboy
[68258] zdroj do pc

ano to som cital, preto sa pytam ci to je fakt tak. ide o to ze kamarat ma dobru grafiku a mozno bude predavat pc, tak vravel ze by mi spravil cenu, no vravel ze jeho zdroj 550w asi moc nepostacuje (dako to zistil :) ) na tu grafiku (je to zo starsich a ze zere vela, v jeho case ked kupoval, ho vysla 600€)
a ide mi o to ze ak po case pokial budem chciet nieco dalsie kupit, aby som nemal problem so zdrojom

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[68259] zdroj do pc

Kdyby ti místo kolik grafika stála řekl co je zač, hned bych měl jasno víc... :-)
Staré komponenty používat jako upgrade se moc nevyplatí, pokud chceš trochu "víc"..

Staré komponenty obvykle žerou podstatně více při stejném výkonu s dnešními, takže potřebuješ výkonnější zdroj.. Je potřeba ale konkrétně vybírat k daným komponentám.. Pokud bys šel do nového, jak řikám celý komp do 1000e, stačil by 450W, do 1500e by stačil 550W.. Pokud OC, tak k obojímu +100W

Obrázek uživatele hardyboy
[68260] zdroj do pc

chcem do co najkratsieho casu zohnat athlon x4 955 (resp podobny)(no je to tazko kedze v inzeratoch je toho malo a nove nechcem lebo je to drahe na to ze to pouzijem dakych 3x2h do mesiaca. mozno 4x). a tu grafiku mozno od neho, neviem. to sa uvidi. jeho grafika zvlada aj najnovsie hry na full hd a ze by mohla este daky cas stacit. chce sa celkom zbavit pc lebo to zerie cas. zdroj chcem preto kupit raz a na dlhsi cas. takze aj ten 650w fortron blackpower by mohol stacit? to som vyberal z obchodu za dakych 73€ . (ta 800w - corsair na inzerat za 75€ skoro s plnou zarukou a 750w coolermaster za 50€ a so zarukou neviem)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[68261] zdroj do pc

Nojo, když ty jedeš bazary.. To já bych si třeba netroufl..
3x do měsíce 2 hodiny? To nemás mysl vůbec něco kupovat :))
Pro mě zamě aj ten cooler master za 50e by nemusel být marný, ale bude hodně naddimenzovaný, což nebude zrovna efektivní vzhledem ke spotřebě..

Obrázek uživatele hardyboy
[68262] zdroj do pc

či to má zmysel to som si aj ja nie celkom istý..no občas sa chcem aj dačo zahrať ako gta4 a pod, no mám málo času. na to treba trocha viac ako mám, nie? a ten coolermaster, je to dobrá ponuka, len neviem či ešte dačo z toho bude, mal som sa s chlapom stretnúť pred vianocami a nedvíhal telefón, no teraz mi písal či to ešte chcem. neviem čo spraviť.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[68263] zdroj do pc

Na GTA IV nepotřebuješ, pokuc nechceš ultra detaily, A pokud nechceš do kompa dát velké prachy... Ten CM není zrovna extra kvalita, ale dá se.. I tak je moc předimenzovanej skoro na cokoliv...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.