Zapne, ale nenaskočí

Zdravím, mám takový problém s kterým si už ani já nevím rady, volal mi známy, tak jsem přijel a zjistil toto:
PC zapnete, vše fičí, ale boot už ani nezačne. Na grafice se rozsvítí kontrolka over temp a mění se otáčky ventilátoru podle toho kdy se tato kontrolka rozsvítí a zhasne. Bylo mi jasné vyzkoušet grafiku jinde a jinde jede, proto se ptám jiný nápad co je s tím ? Dle mne to bude základní deska, protože zdroj jsem zkoušel svůj a paměti taky, dále desku soudím dle toho, že nějaký mamlas kdysi asi odmlátil chladič, konkrétně tento (viz příloha č.1), lítá si na tom čipu jak chce a zatím jsem neměl čas na jeho sundání z desky.

Má otázka na vás tedy zní... a předkládám vám ji z úst majitele, nová deska, která nahradí tuto za malou cenu s podobnými parametry pro tuto sestavu.
Nebo jiný nápad co je s tím ?
Sestava
MB: Gigabyte GA MA790X-DS4
CPU: AMD Athlon 5400+
RAM: A-data vitesta 2x2gb
GPU: ATI HD4830
HDD: Hitachi 320gb
Zdroj: Forton 500W

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten zakroužkovaný chladič je pro jižní můstek čipsetu, který se stará o pevné disky atd... ten by neměl moc mít vliv na grafiku a pokud není v zátěži, tak se příliš nepřehřeje, takže by minimálně chvíli měl jet bez chladiče....

projevují disky nejakou aktivizu? blikne jejich kontrolka?

problém bude dneska takovéhle desky sehnat, jedině v bazaru... už se nevyrábí... nejprve zkus ještě jinde grafiku a nejlépe i procák..

Obrázek uživatele Satepek

Grafika je jinde vyzkoušená (u mne) v idle to nejde nad 36°C :-), a na procák mi to nepřipadá.. disky divně reagují to je pravda no.. a kontrolky tam nejsou zapojeny pokud jsem dobře viděl :-) Zítra si to asi vemu domu a okouknu to trošku víc ty disky :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.