zamrzlé pc a po restartu 0xc00000e9 (*VYŘEŠENO*)

Ahoj všem, předem hlásím, že znalosti o pc mám jen omezené na základy :(

Stalo se mi následující - zamrzl mi pc při hovoru přes skype. dala jsem restart a objevila se hláška s číslem 0xc00000e9 (foto 1). Nic připojené jsem neměla, žádné USB nebo cd v mechanice, tak jsem dala restart, jak bylo psané pod chybovou hláškou, ale nepomohlo to.
Po restartu se neobjevilo ani to, prostě chvilku "šrotoval" a pak jen černá obrazovka. Při vypnutí/zapnutí jsem dala F12, pak Diagnostics a při kontrole Hard Disku 0 vyskočilo následující, viz foto 2:

Pak naskočila další hláška, foto 3:
Po zvolení Launch Startup Repair naskočí opět hláška z první fotky.

Dá se s tím něco dělat?
Notebook je firemní, takže jsem v průšvihu, jestli se mi nepodaří obnovit data, protože tam mám práci. Zítra budu volat IT (o víkendu fakt neporadí), ale jestli je něco, co můžu zkusit udělat teď sama z domova, budu ráda za každou pomoc. I když mám takový tušení, že jsem v háji :(

Děkuju

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, vypadá to, že havaroval systém, otázkou je proč, nejpravděpodobnější dle hlášek bude vadný disk. Data by se mohli zachránit vložením tvého disku do jiného funkčního stolního PC jako další disk tzn:(z tvého disku nebude startovat systém).
Následně, pokud disk nebude totálně vadný, by se měl ukázat v TENTO POČÍTAČ, kde můžeš procházet disk jak jsi zvyklá. Vtomto případě si překopíruješ data, nyní jde jen o to, jestli dokážeš vytáhnout jednoduše disk z NTB.

Obrázek uživatele sandra

Michale děkuju za odpověď.
Na vyndání si netroufnu - radši, přeci jen tam toho mám hodně k záchraně a nic podobnýho jsem ještě nedělala. Aspoň, že tu je nějaká naděje.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jestli máš nějakého kamaráda a máš klasiku NTB, ne Netbook a pod. (špatný přístup k disku) měl by být zespoda kryt na 1 šroubek a pod ním jednoduše na vytažení disk, řekni mu a data si zálohuj. Jestli máš důležitá data na systémovém disku C: v těle instalace windows, můžeš o ně při obnovování systému přijít, pozor na to. IT technik se stim párat nebude, on ti to zprovozní, ale řekne ti, že to jinak nešlo, ale toho ty se chceš vyvarovat. Toto je vesměs jediné, jak si data odkopírovat sama ve stolním PC, pak at si stim technici dělají co chtěj, třeba se jim to povede opravit i s datama, ale jistota je jistota.

Obrázek uživatele sandra

Jen chci ještě jednou poděkovat za odpověď a zmírnění mýho zoufalství v danou chvíli ;)
Firemní IT byl hodný (=nevim, jestli by to udělal jinak, kdybych ho neupozornila, že by to mělo jít přetáhnout dle tvé rady a že o data fakt stojím) a dal si tu práci, takže se podařilo naprostou většinu dat zachránit tak, že jsou ok a ten zbyteček naštěstí nebylo nic zásadního. Opravdu byl problém s HD, teď už mám nový a snad už mě nic podobnýho v brzký době nepotká ;)

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) nemáš zač