Externí HDD rámeček,koupit 2:0 nebo 3:0

Zdravím jakej Externí HDD rámeček,koupit 2:0 nebo 3:0,využití k nahrávání z tv popřípadě přehrávání filmů v tv stáhnutých v Pc.Není USB 3:0 zbytečný je akorát krapek dražší,někde jsem čet že má smysl ho koupit akorát k SDD.

http://www.czc.cz/sweex-2-5-sata-ii-hdd-enclosure-usb-cerna/101421/produ...

http://www.czc.cz/i-tec-mysafe-advance-2-5-usb-3-0/111966/produkt

A tento HDD k tomu.

http://www.czc.cz/wd-black-bpkx-500gb/132299/produkt

Obrázek uživatele kiko261

S tým USB 3 vs USB 2 je to tak, že vlastne cez port USB 3 sa dajú teoreticky preháňať dáta rýchlosťou až 5GB/s, pri čom na USB 2 sa to dá max. rýchlosťou 480MB/s - na priemernom HDD máš problém dostať sa pomaly nad 200MB/s, takže tu to vôbec nevadí, pričom na SSD to už je iné, dnešné SSD nemajú problém dávať 500-600 MB/s, takže tie by už ten port USB 2.0 výrazne rýchlostne obmedzoval.

Čo sa týka boxu pokojne zober ten sweex http://www.czc.cz/sweex-2-5-sata-ii-hdd-enclosure-usb-cerna/101421/produ...

Čo sa týka kapacity HDD myslíš, že ti 500GB bude stačiť ? Ten WD black čo si vybral je výbornou voľbou pre zrýchlenie chodu notebooku, keďže je naozaj dosť rýchly čo sa týka aj prenosu dát.
Na tvoje využitie ti skôr odporúčam použiť buď tento HDD http://www.czc.cz/wd-red-jfcx-1tb/136358/produkt , tieto HDD sú úsporné a na zálohu a prehrávanie filmov výborné, sú určené do nepretržitého nasadenia 24/7 a taktiež nieje zlá ani prenosová rýchlosť pri kopírovaní na iné zariadenia.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jo tak díky moc za odpověď ,ten HDD chce koupit tatík a 500GB mu prej stačí víc nechce hlavně to chce na nahrávání z tv,měl jsem vyhlídlej na data WD Blue (nevím jestli nevadí ta tloušťka 7mm),ale pak jsem kápnul na ten Black,kde rychlost sice nevyužije ale je tam ta záruka 5 let což se u HDD hodí a stojí ca o 200víc.

Obrázek uživatele kiko261

Tak potom nieje čo riešiť, ešte aj pri takej záručnej dobe :-) zober teda ten black. Ja osobne mám WD black 1TB verziu v PC a som naozaj dosť spokojný, takže môžem len odporučiť. :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No jasný ještě vemu v ůvahu ten Red 750GB,3 roky taky jdou oproti Blue 2 ,na serveroví jsem jaksi zapoměl,no jeto naněm,původně chtěl a trval na celím Exteráku comu ve všech obchodech doporučovali,to jsem mu naštěstí rozmluvil.Ten Black mám v plánu koupit do stolního Pc,jedině co mě odrazuje je dost recenzí že je dost hlučnej a to i že začne třeba rachtat po roce,nicméně je spolehlivej.Nebo vzít WD Velociraptor 500GB za 3000

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ještě že prej má USB 3:0 lepší napájení.Má nebo ne a má to u tv smysl ?

Obrázek uživatele kiko261

Áno USB 3 má aj lepšie napájanie ale ten sweex box s portom USB 2.0 je podľa mňa výbornou voľbou hlavne z hľadiska kompatibility ako so staršími tak aj s novšími TV alebo inými zariadeniami.

Čo sa týka toho PC, ak si ochotný investovať 3K do 500GB hdd tak ten velicoraptor je výbornou náhradou SSD disku, hlavne kvôli svojim vysokým otáčkam ale ako som spomínal mám teraz v mojom hernom PC http://www.alza.cz/western-digital-black-1000gb-64mb-cache-s-advanced-fo... a podľa mňa hlučný vôbec nieje, občas tak pri kopírovaní filmov na ext. HDD kde prenáša dáta o rýchlosti 100-160MB/s trochu zachrčí a čo sa týka aj toho linku, ktorý ťa nasmeruje na recenzie tiež tam o hluku nič písané nieje, takže naozaj môžem len odporučiť. Ako hlavné plus môžeš považovať to, že fajn ušetríš a je to vlastne Black séria ( táto séria je určená do výkonných PC zostáv.)
http://www.wdc.com/global/products/features/?id=powerofchoice&language=c...
http://www.wdc.com/cz/products/products.aspx?id=760

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jo te ten Sweex je jistej + RED nebo Black HDD.

Tak ten Black pro ten Pc mě láká asi nejvíc,velikost a 5 letá záruka,někde jsem otom kecal na foru a majitelé právě psali že začli po roce dvou atd rachtat a byli hlučný,psalo to více lidí nezávisle na sobě ,ale pořád je to nejlepší volba,ten Raptor je docela mastnej ale, zase je + ta rychlost což se při načítání her hodí takhle už dumám dva měsíce kterej vzít. :))

Obrázek uživatele kiko261

Ako ja som spokojný, PC som si skladal primárne pre hry, takže viem o čom hovoríš.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.