Základní deska & grafická karta

Dobrý den, mám takový problém mám z.desku MSI K9N Diamond, a odešla mi grafika - tak jsem koupil novou kartu. Gigabyte HD 5770 po vložení do pc prostě systém ji asi vůbec nenajde. Upravil jsem BIOS na poslední verzi ,(1.9) a stále pc vůbec nemá žádnou snahu kartu rozpoznat. Dá se ještě něco dělat nebo Desku hodit do šmelcu? :shock:

Gafika je funkční odskoušeno na jiném PC..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

grafika má externí napájení.. to máš ale asi zapojené, když v jiném PC funguje.. roztočí se aspoň větrák při zapnutí? zkus vzít zdroj z toho druhého PC k sobě a jeslti pujde, chyba je ve zdroji, jestli ne, je na vině deska (ale proč?)..

Obrázek uživatele miryn

abych nemusel kuchat zdroj tak jsem si půjčil jinou podobnou kartu, a tato karta funguje bez problémů. Kamarád pravil že desky MSI, mají tu ošklivou vlastnost, že jejich kompatibilita s jiným hardwarem než MSI je mizerná, (což prý je slabé slovo), takže asi nezbude nic jiného než tuto desku vyhodit.
Větrák se točí - pomocné napájení jsem zapojil. Prostě mrtvý brouk. Díky za radu.

Obrázek uživatele Peca

Jinou, podobnou kartu...jakou teda kartu? To že je podobná neznamená, že je to to samé. Ještě bych vyzkoušel pro jistotu ten jiný zdroj než vyhodíš tu desku. Ostatně jaký tam teda máš zdroj?

S tou nekompatibilotou bych to neviděl v problému značky, jestli je ta karta s tím referenčním chlazením, tak by nešla od žádného výrobce, protože se liší jenom samolepkou.
Karta je PCIe v2.0 a deska má PCIe v1.0, mělo by to i tak fungovat (mělo by to být zpětně kompatibilní) s nějakým lehkým omezením výkonu, ale možná třeba zrovna tady to nejede.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud se jedná o design "cihla" tak ano, ta je zpětně kompatibilní.. dobrý postřeh Peco..

k tomu zkoušení - je potřeba ozkoušet minimálně grafiku se stejným externím napájením, protože mě jde o to že chyba může být v té větvi externího napájení ve zdroji, například.. jenže když to nebdue naprosto stejná karta na jiném zdroji, stačí o pár W jiný požadavek na větvi a vše se bude chovat uplně jinak (funkčně)..

deska sice není nejmladší, ale myslím, že je lepší vyzkoušet ten zdroj, než kupovat zbytečně novou desku..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.