žádný signál (*VYŘEŠENO*)

Prosim vás už jsem toufalý.. Poskládal jsem si kompletně nový počítač, po zapojení všech komponent jsem počítač zapnul, ale na monitoru žádný signál.. Absolutně netuším, kde by mohl být problém, vše se tváří v pořádku. Zde jsou vypsané jednotlivé komponenty..

MB ASUS SABERTOOTH 990FX, AM3+, 990FX, DDR3, ATX
CPU AMD FX-6100 (3.3GHz, 14MB, socket AM3+, 95W ) Box
VGA ATI Sapphire HD 6870 OC, 1GB DDR5, 2x DVI, HDMI, mini DP
SEASONIC (Energy knight) SS-500ET 500W BRONZE 80PLUS OEM
DIMM DDR3 8192MB 1600MHz Kingston (kit 2x4GB) HyperX CL9 X2 Grey Series, chladič, XMP

Obrázek uživatele Michal Čížek

zdravím, větráčky se roztočí a kontrolky na čelnim panelu detekují pracující HDD?
Pípnutí při startu zazní?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Grafika má externí napájení. Jsi si jist, že je připojeno? Stejně tak napájení procesoru přídavným 4pinem?
Mimoto, nechápu vůbec seskládání sestavy. Pokud je to herní sestava, dalo se to určitě poskládat mnohem lépe... Fungovat by to ale mělo..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vše se točí, vše svítí, napájení je připojeno ale signál do monitoru žádný. Grafická karta odzkoušena na jiném PC a funguuje, MB vyměněna (kus za kus) ale pořád ten samý problém... Jinak části jsem nevybíral já, jen to dávám dohromady..

Obrázek uživatele Michal Čížek

odpoj veškeré HDD a mechaniky, pujč si jinou GK i nějakou slaboučkou, odzkoušej i na jiných monitorech, pokud ani kombinací jiného HW ti nebude nabíhat na monitoru bios, budeš muset šáhnout na RAM a následně na CPU. přídavné napájení CPU je také ok?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vyzkoušeno s jinou GK, stále stejný problém.. RAM i CPU by měly být v pořádku, MB vždy po zapnutí provede testy a nenahlásí chybu, ale je fakt, že z nějakého důvodu se k testu GK už nedostane a přitom předchozí test CPU prováděný právě před GK je vyhodnocen jako ok.. Dneska zkusím ještě druhý zdroj a jestli ani to s tím nic neudělá, tak už vážně nevim...:(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jak víš, že provede test CPU úspěšně, když nevidíš žádný obrazový výstup?
Ramky se dají vcelku snadno vyměnit za jiné, v případě procesoru už potřebuješ stejný socket a novou teplovodivou pastu.. Ale toutu vylučovací metodou spolehlivě vyloučíš zdravé komponenty, případně ony komponenty ještě testneš jinde pro jistotu..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Poznám to celkem jednoduše, u každé komponenty na základní desce je informační dioda. Postupně po startu jak MB testuje, tak se rozsvěcují a zhasínají. Pokud by nějaká nezhasla, MB tím dá najevo, že indikuje nějakou chybu právě u té komponenty, u které je dioda umístěna. Nicméně jaxem popsal dříve, RAM v pořádku, CPU to samé ale u GK se ani nerozsvítí a to jsem GK zkoušel v jiném PC a fungovala a deska je vyměněná a pořád stejný problém. Poslední možnost bude asi opravdu ten zdroj...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ha, diody! Nojo, Sabertooth :-) Aspoň že víš, co doma máš a nekoupil jsi si desku jen proto, že je drahá, ale taky že je funkční.. Pokud se před grafikou ani nerozsvítí, buť ji ani nedetekuje (zdroj nedodává dost šťávy aby se grafiak rozjela), nebo se sekne ještě někde předtím na nějakém nečekaném místě bez diody... je v manuálu popsána posloupnost testovací sekvence?
Takže to vypadá na ten zdroj.. A nebo vážně i ty ramky. Asi by jsi nedal nic moc za zkoušku alespoň jiných ramek a jiného zdroje..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Njn, ta MB byla jediné co jsem kamošovi dokázal vnutit resp. rozmluvit oproti tomu co chtěl on..:) První jsou vždycky paměti, pak to jde právě přes ten CPU a grafiku dál.. Nicméně zkusím ten zdroj (s těma RAM to bude trochu problém, nemůžu je nikde sehnat a kupovat nové když nwm jestli je to právě něma se mi nechce)..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Myslel jsem trochu podrobně tu sekvenci se všemi mezikroky - je možné, že před grafikou čekuje ještě něco. Minimálně samotný čipset, ke kterému je grafika připojena, ovšem ten asi nebude vadný u dvou různých desek..

Můžeš zkusit aji jinou grafiku - méně náročnou na zdroj, jestli to s ní najede..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Myslim, že na chipset tam dioda nejni... Jak dorazim z prace, taxe na to budu muset ještě mrknout, dik za menši tip... Jo a grafiku jsem tam měl jinou (amd 4830), ale dělo se to samé... Akorát nwm jestli ten můj náhradní zdroj na to bude stačit, má jen 520W a pár let za sebou... Tak uvidime...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak je to přesně tam kde už nesvítí ani slunce..:( Zdroj nepomoh, studoval jsem ty diody, ale nikde jsem se nedočetl co se testuje jako první.. Prvni se rozsviti dioda u procesoru pak zhasne a tim to končí...zkoušel jsem uplně vyndat paměti a je to stejný, takže buď je špatný procesor (což nwm bo v chytré knížce k desce je napsané, že kdyby se při POST vyskytl problém, tak dioda bude svítit dokud nebude odstraněn) nebo už vážně nwm... Takhle blízko k šílenství jsem už dlouho neměl...

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak to ti vážně nic jiného nezbejvá, než šáhnout na RAM a CPU. Možná za nějaký mrzký peníz by ti to zkontrolovali v nějakém servisu,(vyzkoušeli tvé RAM i CPU) . Vytáhni RAMky, jestli se test unich zastaví, to samé s CPU at máš jistotu, že jsou detekovány správně. Zkus to pustit s jednou RAMkou v různých slotech.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak s tim sahnout na pameti a procesor problemy nemam, ale s tim do toho sehnat nahradni na odzkouseni jo, to je problem....:( Budu nejspis muset opravdu odnest secko na testovani do nejakeho servisu....takova ostuda..:(

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak ostuda to neni, pokud jsou použity kompatibilní komponenty, akorát neni možnost laborovat s náhradníma prvkama

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem to dal do servisu a jsem moc zvědavej, co tam najdou.. Muj osobni tip je že to bude vadnej CPU.. Uvidime, pak dam vědět.. Zatim všem děkuji za snahu mi pomoci..:)

Obrázek uživatele Michal Čížek

ok dej vědět.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak už se na to došlo.. Veškerá krpa byla zakpaná v biosu.. Stačilo přehrát novější verzí a všechno funguje jak má.. Nechápu proč prodávaj MB který podporujou nový CPU když je vlastně bez novýho biosu nepodporujou a potom když člověk nemá k dispozici jiný CPU tak tam samozřejmě novej bios nenahraje, když mu nenaskočí obraz...:( Taková blbost a já kvůli tomu málem zratil nervy..:(

Obrázek uživatele danton

Zdravim.
Byla to taková malá detektivka, sledovat jak to dopadne. Hlavně že už je to v cajku. Měl bys je žalovat o milión, za psychickou újmu, protože od té doby máš škubání hlavou a minimálně 3x denně se vyvrátíš ze židle... :-?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No pravě.. Nejhorší je, že to škubání hlavou už mi asi zůstane nadosmrti..:D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Fajne, beru za uzařené :-)