Xmas HOT HELP!!!!!

čau prosimvas pomocte moc vas prosim 8-)
neska sem diky vasim radam sestavil pc dík ;) základovku+zdroj ted sem pod stromečkem našel grafiku ramku a CPU vše jsem ZACVAKAL :)) pustil PC to jede jako naky Ferrari je nesputečně rychlý a tišší než dříve.
-ale problém je že když to zapnu tak vše ok nabíhaj obrazky asus motherboard AMD atd. a při načítání windows nebo spíš když se kolem sebe jednou otáčí ty kuličky co se změní na logo windows tak cca. v půlotočce se to sekne a vypne 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) Proč JÁ ????? 8-) minula deska byla jiny takovy ty široký kabely k mechanice HDD namisto 3 je tam pouze jeden tak sem si řekl žeto vyřeším později používal jsem
1-DVD mechanika
2-čtečku karet
3-HDD(disk C)
4-HDD(data)
takže mohu zapjit pouze 2 zapojil jsem mechaniku a disk C + čtečka karet je připojena pouze těma hubenýma drátkama př(LED+/- atd. proste připojení USB a neni to připojeno tim širokým kabelem
fakt mam nehoráznou smůlu nevíte co stim může bejt???
předem dík za odpovědi :???:

Obrázek uživatele Michal Čížek

ahoj, z toho co píšeš nevyplívá, jestli jsi na té nové desce instaloval nový OS, pokud ne a nechal jsi nabíhat systém instalovaný na jiné ZK, bude toto zřejmě ten zakopaný pes.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, očividně jsi nepřeinstloval systém a ten tě sám upozornil, že není mimo domov spokojen :))

Obrázek uživatele krysto6

no moc vesele mi neni ano win7 je ilegal instalovanej na jinej desce o nejak vadi??? Kolik gb zabira linux nebo cokoli co je gratis??? Jo je pravda ze mi to rika at to preinstaluju ale pak mi to radi dalsich 5896 rad co delat o mm delat? Proc se mu jinde nelibi?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

protože při instalaci se zavede esenciální ovladač na součásti desky a když se deska změní za jinou, systém se není schopen přizpůsobit, tyto součásti jsou na nízké úrovni a nelze je měnit za běhu, je nutná nová instalace systému! takže nainstaluj nový systém, ale už ne nelegální, nebo to tu uzamknu!

Obrázek uživatele krysto6

dobra stahnu si linux tak kolik zabira??? A kde ho stahnu? Potom ho vypalim na dvd a uz mi to pude???
Pujdou mi programy jako daemon tools winrar a hry ulozene na HDD? :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nemám ponětí, kolik linux zabírá a kde ho vemeš, je to závislé na verzi, zkus googlit "linux -verze- download"
nejspíš ti daemon nepude, pokud jej někdo neudělal pro Linux, stejně tak winrar a rozhodně ti nepudou hry.. půjdou ti jen aplikace, dělané pro linux, tož je 5% z těch, které používáš..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Celá tato diskuse o Linuxu je zřejmě způsobena tím, že nechcete přijít o svá data.
V takovém případě je Linux jednoznačně výborná volba. Doporučuji Ubuntu, dá se nabootovat rovnou z cd (není třeba instalovat) a data je možné zálohovat třeba na vedlejší oddíl nebo na externí disk.

Ubuntu: http://www.pcporadenstvi.cz/linux-ubuntu-alternativni-operacni-system

I když je to kvalitní linuxová distribuce, hry, které máte nyní nainstalované, rozhodně nepustíte.

S výměnou základní desky je bohužel samozřejmě na 100% spojená reinstalace systému. Deska je dost základní komponenta a i když jsou systémy v dnešní době dost flexibilní (mně se sedmičky rozjely i na jiné sestavě - stejný byl paradoxně jen HDD - nové komponenty se načetly po spuštění systému), nikdy ten systém nebude tak 99%, jako po čisté a správné instalaci...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To jome: jen doplním, že mě se taky W7 rozjely po přechodu z AMD785 na AMD790X desky, ale to je tím, že čipsety jsou velmi podobné.. počítám, že jsi také přešel na podobnou desku... systém zavedl nové ovladače na běžný hardware a najel znovu.. ovšem jeho funkčnost tím byla taktéž poznamenána, takže při změně desky vždy proovádět novou instalaci :))

Obrázek uživatele krysto6

kdyz si koupim krabicovou verzi win7 z aukra zustanou mi vsechny data, filmy, hry, pisnicky atd??? Nebo je instalace OS smaze??? Jo a je velikej rozdil mezi home edition(zeleny) a tema cernyma nebo professional(modry)??? Diky :cool:

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobré odpoledne...

Pokud jste si data ukládal na jiný oddíl než systémový (třeba na déčko), tak tato data zůstanou nepoškozena - formátovat budete pouze systémový oddíl. Pokud ne, jejich ztrátě se vyhnete jen tím, jak jsem napsal výše.

* Pomocí Linuxu k nim přistoupit a zálohovat si je buď právě na jiný oddíl, nebo na externí disk apod. *

Základní rozdíly v edicích jsem již dříve sepsal v tomto článku: http://www.pcporadenstvi.cz/windows-7-kompatibilita-dostupne-edice-ke-ko...

Do domácností se většinou kupují Home Premium a nebo Professional (jiné nemají IMHO význam).

Obrázek uživatele krysto6

takže si stáhnu ubutu data skopíruju na exterňák nainstluju win7 automaticky se smaže ten starej win7?
nejde to nějak jednodušejc??? :))
-to ste mi nikdo nemohl říct že o svá data přijdu a že na novou základovou desku potřebuju nový OS???

Obrázek uživatele Michal Čížek

o sva data prijit nemusite, pokud rozjedete HDD na stare desce, muou se zazalohovat, nebo vlozenim do jineho funkcniho PC, pak taky se daji zalohovat, teda pokud data nejsou v osobnich slozkach stareho win 7. Je tu spousta temat, kde se pise proc zalohovat jak a z jakeho duvodu se dulezita data ukladaji mimo pracovni disk systeemu. Pokud se jeste disk neformatoval, daji se data odzalohovat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

když ty jsi se neptal :eek:
cos e zálohy týče, dá se disk rozjet na starém počítači, nebo v jiném, nebo nabootovat linux.. před samotnou instalací W7 naformátuješ disk, a pokud nemáš rozdělené oddíly, rozdělíš je podle www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd
co se verze týče, kup si zelenou 64bitovou :))

Obrázek uživatele krysto6

ok zeleou. cerna je v necem lepsi mimo nahledu do oken??? A zelenej bude mi stacit??? Na hry net a filmy :)) pruser je ze me externi hdd bere duvodu me neznameho pouze USB2.0 a stara deska ma pouze usb1 a je polovicni nema sata a to ani nevim k cemu to je? Dvd mechanika, hdd vse je na ty siroky placaty kabely coz je u nove desky problem potrebuju 3siroky konektory(dvd,hdd,data) a 1 trusku uzsi na ctecku karet sou nejaky rozbocovace??? Pac 1 kabel ma 2 konektory

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

náhled oken mají stejný.. "černá" verze, mimo to, že je dost drahá, pro tebe fakt nepřináší nic, co by jsi využíval.. jak už název napovídá, "zelená" Home Premium, čili "domácí luxus" splné vše, co očekáváš..
no s těma diskama bude problém.. dá se koupit IDE řadič v podobě karty ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64098 ) ale otázka je, jestli se to vyplatí.. dále si samozřejmě musíš koupit IDE kabely...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.