Windows 7 problem pri štarte

dobrý deň,prosil by som o radu, v poslednej dobe mi pri zapnutí PC naskočí čierna obrazovka s textom fatal error CPU, s radou stlačte F 1 a systém sa spustí. Po 3-4 hod. sa vypne a zase mi vypisuje ..start Windows normality a stlačením klávesy ENTER sa spustí. Používa os Windows 7 home. Čo to znamená ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

může to znamenat cokoliv špatného týkaje se procesoru. Zejména přehřívání. Procesor se přehřeje a vypne a při zapnutí vyhodí podobnou chybu.
Jedná se o PC nebo notebook? Kdy bylo čištěné od prachu? Pomocí programu jako HWinfo, CPUz, Speedfan zjisti teploty procesoru a dalších komponent po 2-3 hodinách.

Obrázek uživatele tomsep

ahoj, ďakujem za odpoveď, jedná sa o PC, čistený bol v lete, ale jedná sa o to že táto obrazovka (pozri foto ) mi naskakuje pri každom štarte - čiže aj na druhý deň keď je vychladnutý. a čo sa týka teploty, po bežnom používaní som som odpísal tieto hodnoty:
CPU - 57 C
zákl. doska - 35 C
graf. karta - 45 C
úložisko - 31 C
- 29 C
a ešte ten pás na ľavej strane, ten je tam vždy, menil som aj monitor z druhého PC - monitor je v poriadku

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No a když koukneš do skříně, větrák na CPU se skutečně točí? Deska jej totiž nedetekuje.
57°C je na klid taky hodně, pak tomu dáš čouda a ono se to přehřeje.. Zajímavé jsou teploty těsně před crashem..
Co se vady v grafice týče, může být vadná ona grafika. Nebo kabel...

Obrázek uživatele Stiletos

Tohle mě ukazovalo taky na starším prkně,byl v háji CPU Fan konektor musel jsem napojit jinam a to varování vypnout v BIOSu,takže pokud nechcípnul Fan je to jasný.(on ten Fan i ještě nějakou dobu fungoval když tam skákala ta hláška a najelo to normálně protože jsem tam měl i slušnej pasiv kterej to i bez FAN v pohodě uchladil tak to krom tý hlášky nic jinýho nedělalo),jinak by bylo dobrý když zakládáš dotaz vypsat Hw teplota u CPU u Intelu vysoká ovšem třeba u AMD normál s BOXEM......


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.