Modrá smrt.

Zdravím dneska mě skočila na starším Pc s W7 modrá smrt s tímto výpisem co to znamená? Před tím mě sem tam vytuhnul celej komp,ale jednou za čas prostě zamrznul nic nereagovalo,pomohl restart pak vše zase Ok.HDD se tvářej jako že Ok memtest taky v cajku....

http://leteckaposta.cz/759775153

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[89958] Modrá smrt.

Ahoj,

u jaké příležitosti, resp při jaké akci to zdechlo? Tahle chyba je totiž dost obecná.
Spadlo to ve driveru pro síťové rozhraní, ale to může být cokoliv, zejména pak obecná závada na základní desce, procesoru či pamětích.
Při zámrzech je třeba začít důkladným testem pamětí v memtest86+

Obrázek uživatele Stiletos
[89959] Modrá smrt.

Zdar v memtestu vše Ok ,vytuhlo mě to prostě když sem lítal jenom na netu FF,teďko po prvé ta modrá smrt to jsem měl zaplej pouze Pot player a hodil přehrávání z D/ HDD filmu,pak jsem chtěl spustit FF a najednou se to drblo s modrou smrtí,CPU Athlon x2 6400+ a 4GB RAM což toto musí zvládat v pohodě.Napadlo mě jestli by to nemohl udělat špatnej kabel/propojení HDD,mám tam docela myšmaš 2x Sata HDD a jeden IDE ovšem stáří x let (v HD Tune vše Ok).Nebo jestli tu modrou smrt nemohlo způsobit že byl v Pc následně nalezen po kontrole a odstraněn nějakej sajrajt mapy.seznam.cz (v adware cleaneru)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[89960] Modrá smrt.

Já bych to spíš viděl na ty paměti. Jak dlouho jsi jel ten test? Můžeš zkusit vždy při zámrzu vyndat jeden paměťový modul? Snad bys tak mohl taky poznat, který z nich je vadný (pokud)

Obrázek uživatele Stiletos
[89961] Modrá smrt.

No zkusím nechat přes noc,měl jsem to spuštěný ca 3 hoďky,ono se to projeví po delší době a čistě náhodně to zamrznutí mám to tam po 4x1GB to bych pak musel ject dlouho po jednom modulu než by se to projevilo asi...Problém je že po tom zámrzu to jede klidně měsíc dva Ok a v pohodě teda až teď do tý modrý smrti,ovšem od tý doby zase nic a vše Ok,v Aidě jsem dal zátěžovej test a nic taky nespadlo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[89962] Modrá smrt.

Pokud je to takhle málo, tak to asi paměti nebudou, ale bude to hledání jehly v kupce sena...

Obrázek uživatele Stiletos
[89963] Modrá smrt.

jj od modrý smrti ca tejden vše zase Ok,no i tak dík za radu šlo mě jenom o to co vyjelo v tý tabulce jestli to neukazuje spec na něco,ten Pc mám jako MMC ze starejch dílů takže se dá počítat že časem něco bude odcházet do křemíkového nebe,mám tu díly na výměnu tak počkám a uvidí se....

Obrázek uživatele Stiletos
[89964] Modrá smrt.

Tak k nasr... teď mě skočila zničeho nic modrá smrt pro změnu u druhého kompu co mám na hraní s touhle hláškou,nemůže to dělat vadnej router nebo modem?

http://leteckaposta.cz/264930113

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[89965] Modrá smrt.

Nevím, čeče. Spíš ne. Memory management bych tipnul na RAM a šel taky po Memtestu. Nebo nejlíp prostě ramky vyměnit.

Obrázek uživatele Stiletos
[89966] Modrá smrt.

Tak v tomhle případě asi fakt smůla na modrou smrt na dvou kompech v krátký době,v tomhle případě to ale vypadá že RAM ko, testnul jsem v Aidě a po chvilku to hodilo chybu to samý po chvilce v měmtestu,tak jsem vykopnul tu z prvního slotu hodil tam tu ze 4 a zatím to vypadá že jsem trefil tu pravou,testuju zatim jenom v Aidě ,ale už to vypadá Ok,předtím tam po chvilce skočila červená s erorem...(u memtestu svítila červeně jednička a hore u error 23 chyb pak jsem to ukončil)

Ps:tak v Aidě už Ok vypadá to že jsem se trefil,bral jsem to když po chvilce error tak by měla bejt testovaná jako první ta v prvním slotu,v memtestu ti to ukáže která je v háji nebo musíš zkoušet po jedný pokus omyl?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[89967] Modrá smrt.

Memtest to neukáže, musíš zkoušet ideálně každý modul sám.

Obrázek uživatele Stiletos
[89968] Modrá smrt.

jj dík,zatím na to kašlu nevím jak spolehlivej je ten test RAM v Aidě,ale vadu objevil a teď už se to tváří jako že Ok po vyndání tý první v prvním slotu a nahrazení tou ze 4 tak na to kašlu zatím,tu RAM pak ještě testnu jinde ať ji zbytečně nevyhazuju kdyby náhodou......

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[89969] Modrá smrt.

Test v systému nikdy není spolehlivý. Je třeba právě memtest a jet paměť po paměti. Obvykle to za tu námahu nestojí, když 4 GB dneska stojí 500.

Obrázek uživatele Stiletos
[89970] Modrá smrt.

To je krapek problém jedu ještě na DDR2 a z 8GB mě chcípla jedna 2GB a DDR2 jsou mastný i bazar,cpát do toho prachy už navíc nechci mám v plánu ZEN jenže než s tím přijdou na trh + se to otestuje v provozu je zase půl roku navíc minimálně s tím natahováním AMD. :-(


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.