windows 7 ( home premium )

Dobrý den, mam problém s win 7, před zhruba 2 měsíci jsem je nainstaloval, zvolil jsem 32 bitovou verzi protože mam operační paměť 2 GB, a tak se mi zdála zbytečná instalace 64 bitové verze , počítač běží normálně a náhle buď při spuštěné aplikaci nebo normálně v klidu prostě celý systém tzv. zamrzne, pomůže jen tlačítko restart na internetu jsem se dočetl že win 7 mají závadu náhlého zamrzání systému tvrdí microsoft, zkoušel jsem od microsoftu záplatu hotfix ale nešlo to nainstalovat, napsalo to že to není vhodná aktualizace pro můj systém , zkoušel jsem úplně všechno ale marně , napadlo mě také přeinstalovat systém ale jestli to neni zbytečný , nevíte co s tim mam dělat, odpověď zašlete spíše na emailovou adresu z.unger@seznam.cz

Děkuji za odpověď...

Obrázek uživatele Michal Čížek

...na email neodpovídáme z důvodu možného problému a řešení pro ostatní uživatele.
Zdravím, operační pamět RAM 2GB nemá vliv na instalaci 32 nebo 64 bit verze systému W7, tam záleží na podpoře ostatních komponentů, jako CPU, chipset desky atd. jestli podporujou 64 bit verzi systému, 32bit verze se dá nainstalovat na každou.

Jak se systém choval po čisté instalaci? Zamrzání začalo hned, nebo až po nějaké době? Na vině může být neaktualizovaný některý z ovladačů, nebo souhra nekompatibility HW, nebo kombinace obou. Na PC byl předtím jiný systém, nebo je to nová sestava?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[60094] windows 7

Dobrý den , já vim že 2 GB paměti nemá vliv na instalaci 32 nebo 64 bit verze, ale podle dočtení od microsoftu doporučují instalovat 64 bit verze v případě, že je paměť větší než 2 GB ( 4 GB doporučeno ) ale po instalaci win 7, vše proběhlo úspěšně a za několik dnů úplně tzv zamrznul celý systém, třeba 3x denně pak běžel třeba 5 dnů normálně a pak zase , už si nevím rady zkoušel jsem všechno HW tim to taky může být ale paměti jsou nové a graf.karta také a procesor byl vyměněn za výkonější na pc byli před tím windows xp , je to starší sestava jednojádrový procesor ale to by snad nemělo mít vliv, i když byli navrženy původně pro vícejádrové procesory ale ostatní uživatelé s win 7 mají také problémy, nevíte náhodou co s tim dále dělat napadlo mně také udělat přeinstalování systému ale aby to nebylo zbytečné , a taky mě napadlo jestli to nedělá třeba kompatibilnost se systém win 7 z některých ovladačů co jsou určeny pro win xp ale to asi ne .....

Obrázek uživatele Michal Čížek

mám také w7 64bit s 2GB RAM a bezproblémů.
Dobré by bylo napsat komplet seznam z čeho se PC skládá. Názvy a parametry.
zákl.deska, CPU atd. i zdroj jeho výrobce a watáž.
Ovladače na komponenty k systému XP si moc s W7 nerozumí, takže většina ovladačů bude instalována přímo s instalací systému W7 a zbytek, pokud se nenašli ovladače pro W7, tak z VIST.
V první řadě, je nutné zkontrolovat jestli je systém čistý, třeba tímto http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produkty/online-scanner/
Dál začít s kontrolou HW komponent a ikdyž jsou např RAMky nové, je dobré je prověřit tímto http://www.slunecnice.cz/sw/memtest86/ .
Zkontrolovat není-li na stránkách výrobce aktualizace BIOSu, postahovat nejnovější ovladače atd.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[60096] windows 7

jedná se o základní desku MSI ( ms-7181)
procesor AMD Sempron 3400+ 2 GHz
2x 1GB paměti DDR značky Kingston o pracovní frekvenci 266 MHz
graf.karta ZOTAC NVidia Geforce 5200 256 MB

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak u tebe nemá 64bitový OS smysl, pokud nemáš AMD Sempron64, protože Semprony byly jako takové pouze 32bitové procesory.
To doporučení na stránkách MS je pro "hlupáky", kteří neví, o co jde, tak aby aspoň pochopili, že na 32bit OS nelze využít nad 4GB paměti (mínus paměť grafiky).. Jde ale také o využití procesoru - pokud umí 64bitové, čili delší číselné řetězce, pracují programy s podporou 64bitů (winrar, grafické editory, renderery,..) mnohem rychleji na tom samém HW...

První, po čem bych koukl, jsou, jak misacek nadhodil, paměti.. Pak bych zkontroloval pevný disk - stáhni HD Tune a hoď sem screen výpisu HEALTH..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.