Výměna procesoru

Zdarec lidičky,chtěl bych poradit.Mám notes Acer Aspire 3103WLMi.Chci si koupit lepší procesor.Vyhlédl jsem si AMD Turion X2 TL-68.Zajímalo by mě jestli je možné můj notes právě tímto procesorem osadit.Jinak tam tedkom mám AMD Sempron 3400+.Díkes :-)

Obrázek uživatele tatik

Možná ano, možná ne.
Turion má socket S1
Mobile Sempron 3400+ se vyrábí jako S1 i jako 754. Nejdůležitější je tedy zjistit, jaký je tam socket. Další věc je podpora ze strany výrobce.
Osobně bych ale řešil otázku je nutné zvedat výkon a proč? Kolik máte RAM, co grafika?

Obrázek uživatele KloakOak

Mám socket S1,3GB RAM,Grafika ATI Radeon Xpress 1100 128MB,120GB HDD.Rozhodl jsem se zvýšit výkon jelikož tenhle mi moc nestačí k použití některých náročnější programů,které používám ke své práci.

Obrázek uživatele tatik

Nějak se mi nedaří najít podporu procesoru. To, že je stejná patice, ještě neznamená, že bude notebook po výměně procesoru fungovat. Nenapadá mě nic jiného, než dotaz na dodavatele nebo přímo na ACER Czech republic.

Obrázek uživatele KloakOak

Hele a nenašel bych tu někoho kdo mi s tímhle tím problémem poradí.Doufal jsem že jsou tu opravdový odborníci.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tohle je univerzální počítačová poradna a ne specializované centrum, a pokud se Vám z nějakého neznámého důvodu nechce psát na podporu ACERu, tak to můžete zkusit třeba jinde :wink:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Teda, to sem si ymslel, že se naštveš víc, Ali :D

To KloakOak: no, tak myslím, že pár odborníků se tu najde, ale jak řekl Ali, jsme univerzální, nevíme vše a promiň, ale jsitě mi dáš za pravdu, když řeknu, že nejsme Acer.. Většinou (99%) se dá u NTB vyměnit akorát Ramka, disk nebo baterka.. považuji za zázrak, když se dá měnit procesor či dokonce grafika.. toto jsou opravdu podrobné věci závislé na tom, jak je který model které značky stavěn a obávám se, že zrovna Acer nebude počítat s tím, že by do jejich "fórových" šasi cpal Core Extreme.. :D:D
Napiš na Acer a dovíš se víc.. ;)

Obrázek uživatele tatik

Ukažte mi odborníka, kterému napíšete označení notebooku a jaký do něj chcete dát procesor a on Vám řekne jestli bude fungovat nebo ne. Toto není už o úrovni odborníka. Navíc, pokud budete servisovat ACERy, budete mít nejen informace výrobce, ale také i zkušenosti kolegů.
U PC je situace s procesorem poněkud jednodušší.
Pokud si projdete poradnu, zjistíte následující skutečnosti
1. stejná patice nezaručí funkčnost vyměněného procesoru. Doporučuje se prověřit na stránkách výrobce základní desky.
2. narazil jsem na příspěvek, kde byla popsána zkušenost, kdy na stránkách výrobce základní desky byl procesor danou deskou podporován. Skutečnost však byla jiná.
Věřím, že jsem Vám dostatečně vyjasnil důvody, proč Vás odkazujeme na ACER a nezanevřete na naši poradnu.

Obrázek uživatele KloakOak

No dobrá pánové,trošku mě mrzí reakce některých uživatelů na můj dotaz.Jde aspoň vydět na jaké urovni tahle poradna pracuje.Chtěl jsem jen vědět jestli mi tu někdo poradí,bohužel jsem zklamán.Ale jinak díky

Obrázek uživatele psychocowboy

takove pokrytectvi me dokaze zvednout ze zidle... clovek se ti tady snazi pomoci, delaji to lide ve svem volnem case a pokud problemu rozumi a setkali se s nim, tak ti s tim poradi.. delaji to zadarmo, pro lidi a pak se tady objevi takovyto dotceny clovek, ze mu jezismarja nebylo mozno pomoci, ktery zacne automaticky kritizovat celou poradnu, kde je min. 70% problemu vyreseno a NENI SCHOPNY NAJET NA WWW.ACER.CZ, NAJIT SI KONTAKT NA SERVIS A ZAVOLAT TAM!!! kdyz uz je tak moc nespokojeny... vim, stoji to penize, ale aspon ti tam pomuzou... kdyz my uz teda ne...

:???:

Obrázek uživatele KloakOak

Nebubu se tu z nikým dohadovat.Prostě jsem se na něco jen chtěl zeptat když je tohle počítačová poradna,bohužel rady jse mi nedostalo.Snaha sice byla ale někteří uživatelé mi na můj dotaz moc pěkně neodpověděli.To mě samozřejmě trošku naštvalo.Začínám litovat toho že jsem se vůbec na něco ptal.Omlouvám se.Naschledanou

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

sorry, ale doufal jsi špatně.. myslel jsem, že psychocowboy to vysvětlil dostatečně a měl bys mu poděkovat.. ano, nejsme odborníci, jsme studenti, kteří zde ve volném čase tráví hodiny a řeší problémy lidí, které ani neznají.. věř mi, že kdyby toto nebyla dobrá poradna, zanikla by po pár měsících, ale jak jsis určitě dobře všiml, "jsme tu již třetím rokem"..
toto je ale jak jsem řekl já, velmi konkrétní problém a s tim ti neporadí nikdo jiný než přímo Acer, a kdo ví, jestli vubec :D:D

Obrázek uživatele TheALuminium

To KloakOak: ... kdybyste si odpustil "Doufal jsem že jsou tu opravdový odborníci." tak i já bych si odpustil to co jsem vzápětí napsal .... mimochodem "pěkný" avatar :wink:

Obrázek uživatele Pokus

Zdravím kolegové, řeším zrovna tu samou otázku a tak jsem se dostal i na vaše stránky. Nezbylo mi, než to prostě skusit. Acer Aspire 3103WLMi naběhl i s procesorem Turion 64 X2, TL-50, 1600 MHz. Doufám, že chlazení ze Sempronu bude stačit, chladič na Turionu nebyl o moc větší, tak uvidím. Prvních 30 min v XP je ok, chladič celkem topí, ale zdá se stabilní. Turion je z nefunkčního Fujitsu-siemens Ailo Pa1538.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To nevím tedy... Dej mu nějakou nálož a myslim, že se bude podtaktovávat co to de, aby se neupekl a zároveň se nemusel vypnout. Truion je proti Sempronu dost topivý.. Pokud ti bude běhat na plném taktu v zátěži v teplotě do 90°C, tak to bude asi zázrak :-)

Obrázek uživatele Pokus

3D Mark 03 je stabilní, takže ok

Obrázek uživatele Michal Čížek

dobrý :)) , kde se ustálila teplota?

Obrázek uživatele Pokus

nj, podtaktovávat může, ale kde sehnat aktuální takt?

Obrázek uživatele Pokus

a tu teplotu? Mám to už zadeklované, ale pochybuju, že bych na chladiči udržel prst :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

stáhni si třeba CPUz nebo speedfan, to ukazuje aktuální takt CPU, dej si 3Dmarka do okna a uvidíš, že cpu chudák pojede na minimálním taktu kolem 95°C, těsně pod vypnutím..

Obrázek uživatele Pokus

3D nark v okně jsem nespustil, potřeboval bych asi plnou verzi. Už v tom neplánuju pokračovat. Po testu:

Po testu 60 °C a celkem rychle se to zchladilo na 35

Podle grafu byly teploty v během testu:
temp1 60 - 65
Core 50 - 65

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To jsou pěkné teploty :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.