Problém s instalací driveru grafické karty

Dobrý den, mám základní desku asus m2r-fvm vp s s in.graf. S kartou ati x200m. Problém je ten, že po stažení nejnovějších driverů catalyst a po jejich nainstalování mi systém nenajde správnou. Najde typ x1150. Pod tímto typem PC padá a zamrzá.

Původně byly na PC přítomny Visty, zvyšovala se paměť RAM z 1G na 2G. Po zvětšení kapacity se nainstalovali windows 7 32-bit. Od té doby nelze drivery nainstalovat. Už jsm zkoušel všemožné drivery i vrátit staré RAM a nic.

Děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele Harshday

Ano, zkoušel a nic. Jediné kdy se mi to chytlo bylo když jsem přehodil do jiného slotu RAMky. A poté nainstaloval nejnovější univerzální drivery catalyst. Normálně se zobrazovala x200M ovšem po restartu jsem byl zpět u x1150. Opravdu nevím co by mohlo pomoc.

Obrázek uživatele Michal Čížek

RAM ve slotech na to nemají vliv. Odinstaluj CCC i komplet ovladač GK, restartni a nainstaluj ten ovladač.

Obrázek uživatele Harshday

Ano toto jsem zkoušel taky, zajímavé je, že po každé instalaci driveru se sice ukáže x1150, ale pokaždé s jinou sdílenou pamětí. Nerozumím tomu. Možná bude nejlepší koupit externí, problémy se tím asi vyřeší. Jedná se o záležitost tří měsíců před koupí nového počítače.

Obrázek uživatele Michal Čížek

To určitě vyřeší, mrkni do BIOSu na nastavení sdílené paměti.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Asi bych to vyřešil kopí nějaké bazarovky za pár, protože toto je jedna z prvních Radeonů pro notebooky a upřímně, tu dobu jsem nezažil, ale tenkrát ty catalysty stály za prd a na tyhle staré čipy už se catalysty dávno neaktualizují.. Sehnal bych si nějkaou GeForce 6600, HD4350 atd..

Obrázek uživatele Harshday

Ok, díky on to není můj PC, ale známý nic jiného nemá, jinak to ani není notebook, ale desktop:-). Ok asi nezbude jiná možnost, snažil jsem se sehnat i opravdu staré drivery a nic. I tak vám děkuji za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jojo, neni to NTB, ale má to stejný čipset, jako se dělal v NTB...

Obrázek uživatele Harshday

Zvěrstvo je to, mno nic fakt moc díky. Mějte se


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.