Volba HDD do notebooku HP 6710b

Dobrý den,

Chci si pořídit do notebooku HP 6710b vetší disk a u jednoho dodavatele jsem se dočetl, že se smí použít pouze a jenom disk určený pro tento notebook (myslím výrobce). Je prodáván v kapacitách 120, 160, 320, 500GB a 1TB. Mám jasný a stručný dotaz. Je toto pravda, nebo je to pouze reklamní tah a já mohu použít i disk jiného výrobce ? Děkuji za odpovědi.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, do NTB můžeš použít disk jakéhokoliv výrobce, můžeš sem hodit link na stránky toho prodejce, nebo pokud to neni na www stránkách tak to vyfotit?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je to otázka - může používat třeba jiná rozhraní, konektor (naschvál kvuli penězům) a jiný tam nepřiopjíš, takže pokud jsi toto slyšel, vyplatí se vyndat ten aktuální a napsat sem co je zač a ideálně fotky, kouknem na netu a pokud se nebude ničím lišit od klasického HDD, tak pak tam půjde jakýkoliv..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Co jsem koukal, NTB byl dodáván s Vista a některé i s XP, takže jediná možnost je opravdu jiný konektor, nemusí být SATA, ale ještě IDE, čemuž moc nevěřím, ale zase výrobců je více. V dnešní době se ještě IDE disky dají sehnat, ale rapidně nabídek ubývá.
Dle http://www.czc.cz/hewlett-packard-6710b-ke124ea/54399/produkt se dá usoudit, že tam bude SATA.

Obrázek uživatele Blackie 639

Zdravím,
V notebooku je disk, uvedený hned jako první v testu: http://pctuning.tyden.cz/component/content/9255/9255?task=view&start=2
Značka Hitachi. Je jasné, že musí mít stejné připojovací patice a rozměry. Zajímá mě, kdybych použil jiný disk, který nebude mít třeba stejnou hardwarovou "výbavu", tak jestli ho notebook načte.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Toto je klasický notebookový disk, takže tady není problém, kompatibilní je prakticky jakýkoliv sAta disk, notebook/systém to víceméně nepozná..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.